Menu +

Třetí výhra v řadě! Týmovým a bojvným výkone Třebíč udolala nepříjemný Přerov

Reportáže
T Ř E B Í Č - První polovinu základní části Chance ligy uzavřeli třebíčští hráči vítězně. Nepříjemného soupeře z Přerova přehráli hlavně díky velké bojovnosti, osobnímu nasazení a obětavosti. Velkou oporou byl i navrátilec Pavel Jekel, který svůj tým podržel především ve druhé třetině, kdy vychytal několik samostatných nájezdů soupeře. Bílé hvězdy šly v utkání do vedení po parádní akci, kterou blafákem do bekhendu zakončil Matěj Psota. Hosté vyrovnali ještě v první třetině Ministrem. Pak už se ale prosadili jen domácí borci. Ve čtyřiačtyřicáté minutě předvedl utěšenou ránu Šimon Frömel a do prázdné brány pak upravil na konečných 3:1 Martin Dočekal. Už v sobotu čeká třebíčský tým velká výzva v podobě domácího utkání se Vsetínem, který v poslední době zdobí vysoká produktivita. Přijďte povzbudit naše hráče v boji s těžkým soupeřem!
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 29.11.2023
TRE TRE
3:11:1, 0:0, 2:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 13:39 Psota (Poizl; 5/5), 43:25 Frömel (Kučera; 5/5), 58:43 Dočekal (Michálek, Furch; 5/5) – 17:11 Ministr (Chludil, Dobša; 5/5). Rozhodčí: Bejček, Micka – Zídek, Dědek. Diváci: 888. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Střely na branku: 24:27 (9:8, 11:8, 4:11). Zblokované střely: 4:1. Vhazování: 38:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Baláž, Bořuta, Vodička, Štebih, Furch, Poizl – Ferda, Bittner, Dočekal – Psota, Michálek, Vodný – Frömel, Malý, Maty. Svoboda – Michalčuk, Kučera, Matěj Svoboda.
HC ZUBR Přerov: Postava – Kudělka, R. Černý, Zeleňák, Chroboček, Cubo, Krisl, F. Němec – Březina, Pechanec, T. Doležal – Tomi, Vlach, Mácha – Tarnoczy, Hejcman, Indrák – Dobša, Chludil, Ministr.

Komentář k zápasu

Do první šance zápasu se dostal Martin Dočekal, aloe Postava si s jeho zakončením poradil. Na druhé straně zahrozil Tomáš Doležal, ale i Pavel Jekel byl pozorný. K první změně skóre došlo ve třinácté minutě. Matěj Psota zakončil svou šanci střelou nad Postavovo rameno a otevřel skóre. Vedení však Horákům vydrželo jen chvilku. Hned o čtyři minuty později totiž Přerovští vyrazili do rychlého protiútoku dvou proti jednomu, který zakončil Daniel Indrák. 1:1

Ve druhé třetině branka nepadla, avšak šance byly na obou stranách. Za Přerov mohl skórovat znovu Indrák nebo agilní Březina, ani jeden si na Pavla Jekela ovšem nepřišel. Prapor Horáků pro změnu mohl pozvednout Štebih, ale ani jeho bomba od modré v síti neskončila. Postava ji vykopl betonem. Nadějně vypadal pokus Malého, ten ale zařízení nakonec netrefil.

Rozhodnout tedy muselo až závěrečné dějství. Klíčový moment přišel v čase 43:25, kdy Jan Kučera přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Šimona Frömela, jenž propálil Postavu. 2:1 Přerov se sice snažil vyrovnat, ale pozorná třebíčská defenziva mu toho od té chvíle moc nedovolila. I proto hosté sáhli dvě minuty před koncem základní hrací doby k odvolání brankáře a risku šest na pět. Jenže risk ziskem tentokrát nebyl. V čase 58:43 totiž Martin Dočekal přesně zacílil do prázdné brány a potvrdil třebíčské vítězství gólem na 3:1.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes to byl klasický zápas mezi námi a Přerovem, desátý zápas během roku a půl díky play-off. Známe se tak navzájem se soupeřem dokonale, kádry se ani jednomu moc nezměnily a z toho také vyplýval boj o každý metr na ledové ploše. Myslím si, že fajnšmekři si dnes na zápase moc nesmlsnuli, byl to prostě boj bez rychlých protiútoků a přesilovek. V první třetině se nám však podařilo skórovat, když Matěj Psota dokázal uklidit kotouč do brány po výborné souhře s dalšími kluky. Následně jsme hloupě vystřídali a dostali jsme vyrovnávací branku. Opět to pak byla přetahovaná, kdo dá dříve vedoucí branku. Nám se podařilo soupeře v poslední periodě překvapit za bránou, kde Honza Kučera dokázal sebrat kotouč a nahrát na Šimona Frömela. Jsem moc rád, že takto mladí hráči dokázali rozhodnout tento zápas. V závěru pak soupeř vsadil všechny karty na útočnou formaci bez brankáře a Martin Dočekal tak korunoval naši výhru. Nemohu ani opomenout Pavla Jekela, který nás hlavně podržel v druhé periodě. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo před diváky vyhrát. Tento pětidenní blok, během kterého jsme odehráli tři zápasy, byl neskutečně náročný pro všechna mužstva, která nemají tak široký kádr, mezi něž patříme i my. Navíc jsme v patnácté minutě přišli o Kubu Malého, který má zase zlomený prst. Je to právě již třetí hráč se zlomeným prstem v našem mužstvu. Máme za sebou teprve půlku sezóny a chceme i nadále hrát takový hokej, který nám nejen přinese body, ale zároveň i fanoušky do hlediště.

Mgr. Robert Svoboda - HC ZUBR Přerov: Dnešní zápas se hodnotí velmi těžce. Měli jsme několik vyložených šancí, a z toho pohledu jsme tady měli minimálně bodovat. Domácí měli dvě tutovky a obě proměnili, tím rozhodli zápas. Zlomový byl hlavně ten druhý gól, neboť přesilovky prakticky žádné nebyly ani na jedné straně. Domácí byli spíše pasivní, nám to právě dělalo problém a toho využívali. Znovu však opakuji, že jsme dnes měli dost příležitostí na to, abychom zde minimálně bodovali. Mrzí mě, že se nám to ovšem nepovedlo.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024