Menu +

Třebíčští bodovali pošesté za sebou a drží třetí příčku. Bonusový bod patřil Porubě

Reportáže
T ř e b í č - Už dvacet devět kol má za sebou aktuální ročník Chance ligy. Jeho šlágr se hrál v Třebíči, kam přicestovala v tabulce první Poruba. Ta ukázala svou sílu už v prvním střídání, když se po dvaceti čtyřech sekundách prosadil po rozebrání obrany Mrázek. Domácí ale dokázali rychle odpovědět. Paradoxně ve vlastním oslabení vyrovnal Dočekal po hezké akci celé čtveřice, která nachytala hosty na hruškách - 1:1. Na další branku se čekalo až minuty třicáté deváté. Gól do šatny dal nejproduktivnější hráč celé soutěže Martin Dočekal a znovu to bylo po hezké souhře celého útoku. Branka do šatny rozjásala více, než tisícovku diváků. Hosté ale zbraně nesložili a ve třetí třetině dokázal vyrovnat Berisha. Stav 2:2 vydržel až do třetí sirény a hráče tedy čekalo pětiminutové prodloužení. To hrály oba celky spíše opatrně a tak rozuzlení musely přinést až nájezdy. Ty vyzněly jednoznačně pro hosty, kteří tak získali druhý bonusový bod. Teď je na řadě reprezentační přestávka, po které zajíždí Horácká Slavia v pondělí 18. prosince na led Litoměřic, doma se pak představí v sobotu 20. prosince v derby s Jihlavou.
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 9.12.2023
TRE TRE
2:3sn1:1, 1:0, 0:1 – 0:0 – 0:1
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 03:45 Dočekal (Bořuta; 4/5), 38:28 Dočekal (Psota, Bittner; 5/5) – 00:24 Mrázek (Christov, Střondala; 5/5), 41:36 Gřeš (Střondala, Lemcke; 5/5), rozh. náj. Berisha. Rozhodčí: Barek, Jaroš – Zídek, Polák. Diváci: 1071. Vyloučení: 4:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 37:25 (13:13, 12:5, 10:7). Zblokované střely: 2:5. Vhazování: 30:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Vodička, Bořuta, J. Stehlík, Štebih, Furch, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Frömel, Kučera, Ondráček – Maty. Svoboda, Malý, Matěj Svoboda – Michalčuk.
HC RT TORAX Poruba: Dolejš – Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Hlaváč – P. Mrázek, Střondala, Christov – Razgals, Berisha, Vehovský – Klímek, Vachovec, Gřeš – Lednický, Krenželok, O. Šedivý.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy inkasovaly hned úvodu utkání z hole Petra Mrázka. Ten těžil z práce Vojtěcha Střondaly a Víta Christova. Spoluhráči porubského útočníka připravili pro střelce první branky ideální střeleckou pozici, kdy na Mrázka zívala odkrytá branka a hostující střelec se nemýlil.

Třebíčská parta odpověděla vzápětí, a to dokonce v oslabení. Střela od levého mantinelu z hole Martina Dočekala propadla Dolejšovi výstrojí, a nakonec doputovala až do klece. Svěřenci Kamila Pokorného tak dokonale zaskočili svého soupeře.

Bílé hvězdy mohly opět v oslabení dokonce otočit průběh duelu. Martin Dočekal s Antonínem Bořutou, kteří se podíleli na první trefě, prchli do přečíslení dva na jednoho, ale na Dolejše si podruhé nepřišli. Zanedlouho měl velkou šanci i Tomáš Gřeš, který se dostal do úniku, ale sám proti Jekelovi neuspěl.

Ve druhé periodě mohla Horácká Slavia podruhé rozradostnět ochozy, ale únik Davida Michálka gólem v síti Poruby neskončil. Další příležitost měl Matěj Svoboda, ale ani jeho pokus nerozhodné skóre nezměnil.

Jednička na počtu vstřelených branek se měnila až v závěru druhé periody, kdy Matěj Psota z levého kruhu vybídl ke skórování na druhé straně stojícího Martina Dočekala, který upravil na 2:1.

Poruba odpověděla na startu třetí části. Nabídku Vojtěcha Střondaly si ze vzduchu stáhl Tomáš Gřeš, který vymetl rohy v kleci Pavla Jekela a vyrovnal. Zápas poté nenalezl rozuzlení v základní hrací době a došlo se až do samostatných nájezdů. Zde rozhodl Aaron Berisha.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Stála proti nám dnes velká kvalita, kterou ukázali svým rychlým gólem. Byli silnější na puku a dělali nám problémy v obranném pásmu, s tím jsme bojovali celou první třetinu. Nám se ovšem povedlo srovnat krok brankou v oslabení, což se nám moc často nestává. Ve druhé třetině pak nastupovaly hlavně přesilovkové a defenzivní formace. Na přesilovky a oslabení nám chodí pořád ti stejní hráči, které to stálo mnoho sil. V závěru periody jsme pak zužitkovali jednu standardku a vedli jsme 2:1. Poslední třetina pak byla asi nejlepší od obou celků. Bylo to velmi vyrovnané a každý mohl zápas překlopit na svoji stranu. Prodloužení pak už bylo velmi opatrné z obou stran, moc šancí tam nebylo. Soupeř si asi víc věřil na nájezdy a věřil si oprávněně. Sice máme střelce jako je Láďa Bittner nebo Martin Dočekal, ale na tyto momenty nejsou úplně typičtí a moc si nevěří. Soupeř vytáhnul tři střelce a v záloze měl minimálně další čtyři, o kterých vím, že nájezd dokáží proměnit. Druhý bod tedy bere soupeř, ale nemůžeme být chamtiví. Stál proti nám nejlepší tým soutěže a je potřeba si vážit i toho jednoho bodu. Teď máme týden na doléčení, hrajeme pět nebo šest zápasů na pět beků. Někteří mají zlomené prsty, další hrají s totálním sebezapřením.

Jiří Režnar - HC TORAX Poruba: První a třetí třetina byla z mého pohledu výborná. Druhé třetina byla plná vyloučení a slušně řečeno rozdrbaná. Hra ani z jedné strany nesnesla žádné měřítko. Pokud budeme takto vylučovat, tak to hokeji moc neprospěje. Jak jsem říkal, první a poslední perioda ukázala, že ten hokej byl parádní z obou celků. Bohužel tohle byl druhý zápas po sobě, kdy jsme dostali gól v přesilovce. To se takovému týmu, kde máme takové hráče, nesmí stávat. Doufejme, že to dnes bylo naposled.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024