Menu +

Třebíčští berou z derby bod, mrzet je musí neproměněné šance

Reportáže
T ř e b í č - Třetí derby sezóny viděl Zimní stadion Města Třebíče - KHNP ARENA, a že se bylo na co dívat. Dva tisíce a dvě stovky diváků viděly parádní hokejovou bitvu se vším všudy. Do zápasu vlétli o poznání lépe domácí hráči a celou první třetinu byla aktivita na jejich hokejkách. Jenže z tlaku dokázali vytěžit jen jednu branku z přesilové hry, v níž se střelou od modré prosadil Bořuta. Ve druhé třetině se hrál o poznání vyrovnanější hokej, ovšem rozdrobený mnoha vyloučeními. Jednu z akcí využil z předbrankového prostoru dorážející Strejček a v šestatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Hned na začátku třetí třetiny vyrobila třebíčská obrana fatální hrubku a Pořízek měl jednoduchou úlohu 1:2. Domácí hráči se ale nepoložili, spíše naopak, tlačili se za vyrovnáním. To se povedlo v padesáté minutě, kdy se prosadil nejlepší hráč soutěže Martin Dočekal - 2:2. Drama pak nerozhodlo ani prodloužení, v němž měli opět více šancí domácí, jenže brankář Beran dnes měl svůj den. V nájezdech se pak na domácí straně prosadil Matěj Svoboda, za hosty dvakrát veterán Čachotský, který tak svému týmu dal bonusový bod. Vcelku férově i když tvrdě hrané utkání pokazil snad jen hostující Šik provokacemi domácích diváků po závěrečné siréně.
Sdílejte článek
 
31.kolo, středa 20.12.2023
TRE TRE
2:3sn1:0, 0:1, 1:1 – 0:0 – 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 18:15 Bořuta (Dočekal; 5/3), 49:19 Dočekal (Vodný; 5/4), rozh. náj. Čachotský – 35:53 Strejček (Čachotský; 5/5), 41:08 Pořízek (4/5). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Štofa, Malý. Diváci: 2202. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 21:19 (5:4, 7:8, 5:5). Zblokované střely: 8:1. Vhazování: 32:44. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Vodička, Bořuta, J. Stehlík, Štebih, Furch, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Frömel, Kučera, Ondráček – Michalčuk, Maty. Svoboda, Matěj Svoboda.
HC Dukla Jihlava: Beran – Strejček, Bilčík, Kolář, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Cachnín, Bartoš, Čachotský – Šik, Havránek, Harkabus – Burkov, Kuprijanov, Štefančík – Jelínek, Pořízek, Brož.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy započaly derby velmi rychlým a útočným hokejem. Už v 7. minutě se mohl prosadit Matěj Psota, který si vzal na sebe trestné střílení, které ovšem neproměnil. Závěrem první třetiny se dokázal prosadit třebíčský obránce Antonín Bořuta, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Je třeba dodat, že Bittner skvěle clonil výhled hostujícímu brankáři. Domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

V druhé třetině se k puku dostávali více hosté a v 36. minutě dokázali vyrovnat po střele Jana Strejčka z mezikruží. Druhá perioda toho už moc nenabídla a do kabin se tentokrát šlo za vyrovnaného stavu.

Poslední třetina již nabídla branky na obou stranách. Nejprve se hned v 42. minutě prosadil jihlavský Radek Pořízek, který vstřelil kuriózní branku. Po nešťastně odraženém kotouči se puk smolně objevil na jeho holi a tak poslal svůj tým do vedení. V 50. minutě však odpověděl v přesilové hře domácí kanonýr Martin Dočekal.

Zápas tak skončil nerozhodnut a následovalo prodloužení. Tam si domácí vytvořili nespočet velkých šancí, bohužel žádnou nedokázali proměnit a na řadu se dostaly i samostatné nájezdy. V nich byl bezchybný Matěj Svoboda a Tomáš Čachotský. Matěj Svoboda však svůj druhý pokus v 6. sérii neproměnil, ale Tomáš Čachotský ano. Tím svému týmu zajistil dva body.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Z naší strany jsme měli výbornou první třetinu, bohužel nás zradila koncovka. Sice jsme využili přesilovku pět na tři, ale myslím si, že jsme hostům mohli odskočit více. Dobrá byla z naší strany i první desetiminutovka ve druhé třetině, poté jsme začali přidržovat kotouče a Jihlava vycítila šanci. Udělali jsme jednu chybu po icingu a byla z toho vyrovnávací branka pro soupeře. Ve třetí periodě přišel knockout na 1:2. Musím před hráči smeknout klobouk, že se po tom KO dokázali zvednout a vyrovnat zápas. Co se týče prodloužení, tak jsme se snažili rozhodnout už tam. Víme, že naše bilance na nájezdy není tento ročník nejlepší. Měli jsme tam snad nejvíc šancí, co jsme tuto sezónu v prodlouženích měli, tolik odkrytých branek, a stejně se nám nepodařilo rozhodnout. Za tyto neproměněné šance přišel trest v podobě nájezdů. Hráčům ovšem nemám co vyčítat, reprezentovali nás kvalitním výkonem. Ještě bych chtěl poděkovat všem divákům, kteří si dnes našli cestu na předvánoční derby, atmosféra byla parádní. Závěrem bych chtěl všem popřát krásné a klidné Vánoce v rodinném kruhu, hodně zdraví a plno dárků pod stromečkem. Doufám, že se v tomto roce ještě uvidíme na dalším derby, tentokrát proti Znojmu.

Viktor Ujčík - HC Dukla Jihlava: Dnes jsme neměli vůbec dobrý vstup do zápasu. Byli jsme nachystaní na to, že Třebíč bude hrát velmi rychlý a útočný hokej. Chtěli jsme proto hrát jednoduše, ale to se nám nedařilo. Zbytečně jsme se zbavovali kotouče a dávali tak domácím prostor. Výbornými výkony nás brankář podržel do dalších třetin. Od druhé třetiny jsme začali dobře bruslit, byli jsme si mnohem jistější na puku a hráli jsme minimálně velmi vyrovnaný zápas. Bohužel jsme si nedávali pozor na hru a byli jsme častokrát vylučováni. Tam se potvrdilo, že Třebíč má prakticky nejlepšího hráče celé ligy, kteří dokázali vyrovnat. Musím však pochválit celý tým, který dokázal výborně bránit a další gól jsme už nedostali. Bohužel se opět projevila naše slabina, se kterou bojujeme už od začátku sezóny, přesilovky. Tabulkově jsme v nich snad i nejhorší, což nám bere z velké části šanci na výhru v těchto vyrovnaných zápasech. To, že jsme vyhráli po nájezdech, je svým způsobem štěstí, ale i také umění hráčů. My v tomto ohledu máme zase nejlepšího hráče na nájezdy v této lize.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024