Menu +

Třebíčští nezvládli zápas s posledním, zůstávají na čtvrtém místě tabulky

Reportáže
T ř e b í č - Mnoho trenérů už o právě probíhajícím ročníku Chance ligy mluvilo jako o nejvyrovnanějším za poslední roky. Věta, že v ní každý může porazit každého zazněla už také mnohokrát. To se dnes potvrdilo i v zápase čtvrté Horácké Slavie s poslední Slavií Praha. Třebíčské zápas nezastihl v nejlepším rozpoložení, naopak hosté nastoupili s velkou vůlí a snahou. Výsledkem bylo, že ve třicáté první minutě vedli Pražané už 3:0 po dvou brankách Matěje Berana a jedné trefě Jiřího Průžka. Třebíčským pak nezbývalo, než vrhnout všechno do útoku, trenéři proházeli jednotlivé formace a výsledkem byl snižujíc gól z hole Antonína Bořuty v přesilové hře. Jenže hosté už hráli velmi pozorně, nikam se nehnali a hlídali si vybudovaný náskok. Navíc po rychlém protiútoku prostřeli z pravého kruhu Jaroslav Brož Jana Mičána, který po třetím gólu pražských Slavistů vystřídal Pavla Jekela a hosté opět vedli o tři branky 4:1. To už běžela sedm a padesátá minuta a domácí měli velmi málo času. Přesto se nevzdali a dokázali ještě snížit na konečných 2:4, když v předposlední minutě doslova dotlačil puk za Voleveckého Matěj Psota. Třebíčští teď dvakrát míří na ledy soupeřů, ve středu do Přerova a v sobotu do Vsetína. Doma se opět představí v pondělí 22. listopadu na utkání proti Pardubicím B. Na toto utkání mají žáci a studenti vstup zdarma.
Sdílejte článek
 
38.kolo, sobota 13.1.2024
TRE TRE
2:40:1, 0:2, 2:1
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 41:09 Bořuta (Dočekal; 5/4), 58:49 Psota (Vodný, Dočekal; 5/4) – 19:48 Beran (Knotek, Guman; 5/4), 25:50 Beran (Klikorka, Kucharčík; 5/5), 30:50 Průžek (Žovinec; 5/5), 57:00 Brož (Průžek, Hrdinka; 5/5). Rozhodčí: Wagner, Petružálek – Polák, Sýkora. Diváci: 951. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Střely na branku: 33:23 (1:12, 15:7, 17:4). Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 40:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (31. Mičán) – Bořuta, Baláž, Štebih, Vodička, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Michálek, Ferda – Maty. Svoboda, Malý, Ondráček – Matěj Svoboda, Kučera, Frömel.
HC Slavia Praha: Volevecký – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Stejskal – Matěj Beran, V. Polák II, Guman – Průžek, Knotek, J. Brož – Havrda, Kucharčík, Strnad – Všetečka, J. Půček, Slavíček.

Komentář k zápasu

Pražané nastoupili aktivně do zápasu už v samotném úvodu. Tomáš Guman sice dokázal propálit gólmana Jekela, ale puk zůstal jen za třebíčským maskovaným mužem v brankovišti, kde se nejrychleji ocitl třebíčský Matěj Psota. Ten tak zažehnal hrozící branku. V polovině druhé periody měl velkou šanci i Jaroslav Brož. Člen sestavy sešívaných se dostal hned do několika šancí, ale ani on třebíčského strážce svatyně nepřekonal.

Branka přišla až v samotném závěru úvodní třetiny. Tomáš Knotek našel v přesilové hře střílenou přihrávkou Matěje Berana, na jehož pokus nemohl přesouvající se Jekel dosáhnout.

Na startu druhé části se snažil srovnat Jan Kučera. Třebíčský forvard si dokonce našel i dorážku své vlastní střely, ale gólman sešívaných nadvakrát odvrátil hrozící úspěch Třebíče. A tak úřadovali opět hosté. Ve zmatku před branku Horácké Slavie se dostal ke kotouči Matěj Beran, pro něhož to byl druhý střelecký zásah v zápase.

A s domácími bylo v polovině zápasu ještě hůře. Od modré vypálil Dušan Žovinec, jehož pokus usměrnil do sítě Jiří Průžek a hosté šli do trháku. Po třetí brance se do klece Horácké Slavie postavil Jan Mičán.

Bílé hvězdy snížily na startu druhé periody, kdy v početní výhodě bez přípravy pálil Antonín Bořuta. Snahy domácích o kontaktní branku byly ovšem marné. Tři minuty před koncem základní hrací doby navíc Jiří Průžek v přečíslení vybídl ke střele Jaroslava Brože a Slavia opět vedla o tři branky.Za domácí ještě snížil Matěj Psota, který dokázal najít kotouč v brankovišti a doklepnout ho do sítě. Více už se toho nestalo, a Třebíč tak doma se svou jmenovkyní padla 2:4.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Samozřejmě jsme zklamaní, protože jsme byli potrestáni za náš přístup. Hned po utkání s Prostějovem, které jsme odehráli perfektně, jsme na hráče apelovali, že nás nebude čekat nic jednoduchého. Tyto týmy hrají na krev, a to se dnes potvrdilo. Řekl bych, že až po třetím inkasovaném gólu jsme se trošku probudili a chtěli jsme tím výsledkem ještě něco udělat. Před závěrečnou periodou nám nezbývalo nic jiného, než začít trošku riskovat. Chtěli jsme hru otevřít a být aktivnější, to se nám povedlo. Dostali jsme puk na bránu, gólman to vyrazil, a poté jsme měli problém s hledáním kotouče, neodráželo se nám to na hokejku. Za ten náš přístup se nám to stejně odrazit na hokejku ani nemohlo, nezasloužili jsme si to. Třetí třetina snad dneska ještě snese měřítko, využili jsme dvě přesilovky, ale jinak jsou v dnešním zápase jen negativní věci. Tahali jsme za slabší konec, soupeř hrál aktivně a jednoduše. Dnes jsme zaslouženě prohráli.

Aleš Totter - HC Slavie Praha: Dnes jsem na náš tým pyšný, odehráli jsem to takticky. Klíčový byl pro nás první gól a následné odskočení, to nám pomohlo a mohli jsme se trošku zklidnit. Hráli jsem zodpovědně, nebyli jsme tolik aktivní, hlídali jsme si kotouč, a tím si myslím, že jsme domácí trošku zaskočili. První třetinu jsme domácí prakticky nepustili ke hře a v druhé přesilovce jsme dokázali skórovat. Řekl bych, že právě tato první třetina byla vůbec ta nejlepší, kterou jsme zatím odehráli. Dlouho jsme se drželi v útočném pásmu a díky tomu jsme měli několik šancí na gól. Ponaučili jsme se z předchozích zápasů, které jsme prohráli, a zaměřili jsme se na maličkosti v obranném pásmu. Hráli jsme jednoduše, a díky tomu jsme také vyhráli. Získali jsme cenné body, které jsou v naší pozici o to důležitější. Dnes náš kapitán slaví narozeniny, o to lepší je to výhra. Dali jsme tak i ostatním najevo, že nic nevzdáváme.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024