Menu +

Po nervy drásajícím závěru, bere Třebíč dva body z duelu s Litoměřicemi

Reportáže
T ř e b í č - V utkáních mezi Horáckou Slavií a Litoměřicemi nebývá nouze o dramatické situace. A i když to dlouho vypadalo na domácí trápení a úspěch hostů. Diváci nakonec dostali svou dávku adrenalinu, a byla to dávka pořádná. Ještě v sedmačtyřicáté minutě hosté zaslouženě vedli 2:0 brankami Costy a Vitoucha. Domácím se nedařilo, puky jim odskakovaly, za Cichoněm zvonily tyčky, úspěšní nebyli ani ve většině osobních soubojů. Ale Červenobílí nic nevzdávali. Stále bušili do soupeře, stále se snažili chytit druhý dech, najít pevný bod, od kterého by se odrazili. To se povedlo v sedmačtyřicáté minutě, kdy jednu z mnoha šancí proměnil Martin Dočekal a snížil na rozdíl jediné branky. Hosté už v prvních dvou třetinách hned šestkrát zahřívali trestnou lavici. A nedisciplinovanost se jim nakonec stala osudnou i v závěru zápasu. Nejprve v power play vyrovnal po velkém tlaku Michal Vodný v čase 59:18. V dalších vteřinách sahala Třebíč i po třetím gólu a rozhodnutí v základní hrací době. To se ale nepovedlo. Bílé hvězdy si tlak i šance přenesly i do prodloužení, ve kterém byly aktivnější a vynutily si i další faul Kališníků. Konkrétním viníkem byl Přemysl Svoboda. V čase 64:38 parádně zamířil do pravého horního rohu litoměřické brány Miha Štebih a na stadionu panovala euforie. Štebih rozhodl o dokonalém otočení skóre zápasu a zisku druhého bodu pro Třebíč. Zároveň zaznamenal ve dvou utkáních po sobě už druhý vítězný gól.
Sdílejte článek
 
43.kolo, sobota 27.1.2024
TRE TRE
3:2p0:1, 0:1, 2:0 – 1:0
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 46:18 Dočekal (Michálek; 5/5), 59:06 Vodný (Ferda, Štebih; 5/5), 64:38 Štebih (Dočekal, Vodný; 4/3) – 03:31 Costa (Jícha; 5/5), 36:48 Vitouch (Hrabík, Tůma; 5/5). Rozhodčí: Skopal, Šico – Štofa, Tvrdý. Diváci: 942. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. Střely na branku: 47:18 (13:7, 15:8, 14:1). Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 41:36. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Furch, Baláž, Kříž, Poizl, Fiala – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Vodný, Maty. Svoboda – Ondráček, Michálek, Kučera – Frömel, Malý, Matěj Svoboda.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Jebavý, Krutil, Benda, Černohorský, Aubrecht, Tomek, Tůma – Sihvonen, Jícha, Costa – P. Svoboda, Kuťák, Kordule – Plos, Korkiakoski, Chlubna – Senčák, Vitouch, Hrabík.

Komentář k zápasu

Bílé hvězdy nezačaly klání úplně nejlépe. Hned ve čtvrté minutě totiž Josef Jícha přenechal kotouč v levém kruhu, kde si ho nejrychleji našel Cale Costa a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. S Horáckou Slavií mohlo být ještě hůře, když odešel na trestanou lavici Ondřej Baláž. Horácká Slavia se ale srdnatě bránila a podruhé neinkasovala.

V početních výhodách se ovšem v první periodě nedařilo ani domácím. Nevyužity zůstaly hned tři přesilové hry. Největší šanci měl Martin Dočekal, který však orazítkoval jen tyč.

Prolomit se přesilovkovou bilanci nezdařilo ani ve druhé periodě. Nejprve neuspěli hráči Horácké Slavie a později svou příležitost opět nevyužili také kališníci. Litoměřice se ovšem dokázaly prosadit i mimo nevyrovnaný počet hráčů na ledě. Ondřej Hrabík poslal střílený pas na hokejku Michala Vitoucha, který usměrnil kotouč do odkryté klece.

Ve druhé periodě však přišel na řadu parádní obrat. Nejprve skvělého napadání Davida Michálka, které zapříčinilo chybnou rozehrávku Litoměřic, využil Martin Dočekal. Třebíčský kanonýr se dostal ke kotouči a nadvakrát překonal gólmana.

V poslední minutě závěrečné periody bílé hvězdy po velkém tlaku vyrovnaly. Radim Ferda poslal přes šířku kluziště pas na Michala Vodného, který propálil bezmocného Cichoně.

Zápas dospěl až do prodloužení, kde těsně před koncem prodloužení rozhodl kat Poruby z minulého utkání Miha Štebih. Urostlý obránce měl v mezikruží dost času na srovnání kotouče a vypálil přesně nad lapačku.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře, celou první třetinu jsme hledali tempo, které se nám nepodařilo chytit. Hosté byli lepší na puku a v pohybu. Můžeme být rádi, že ta třetina skončila jenom 1:0. Během druhé třetiny se nám tempo podařilo trošku srovnat, vytvořili jsme si nějaké příležitosti, ale ty pochytal hostující gólman. Pořád jsme věřili, že se můžeme odrazit na přesilovkách. Ty se nám bohužel nedařily. Hledali jsme sebemenší bod nebo věc, od které bychom se mohli odrazit. Po druhé třetině jsme si řekli, že to nechceme zabalit, chceme zlepšit pohyb, osobní souboje. To se nám vcelku podařilo. Neříkám, že to dnes bylo úplně zasloužený, ale získali jsme dva velmi cenné body do tabulky. V posledních desíti vteřinách základní hrací doby jsme sahali i po tom třetím bodu, nakonec jsme si našli cestu k těm dvěma bodům i přes těch 50 nepovedených minut. Dá se říci, že jsme dnes z minima vymačkali maximum. Víme, že nás přesilovky trápí delší dobu, pracujeme na nich pořád.

František Ptáček - HC Stadion Litoměřice: Těžko se mi to bude dnes hodnotit. Na rovinu říkám, že komentář k rozhodčím dnešního zápasu by mě něco stál, takže se k nim ani nebudu vyjadřovat, budeme to řešit. S tím, proti komu jsme dnes hráli, jsme rádi i za ten bod.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024