Menu +

Ze Znojma se bílé hvězdy vrací bez gólů i bez bodů

Reportáže
První zápas po reprezentační přestávce Třebíči nevyšel. Bílé hvězdy prohrály na ledě Znojma 0:5, když jim nevyšla zejména první a třetí třetina. Další utkání je na programu už ve středu doma, to Třebíčští vyzvou Zlín.
Sdílejte článek
 
46.kolo, pondělí 12.2.2024
LOZ LOZ
5:02:0, 0:0, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 09:56 Hruška (Kratochvíl, Sklenář; 5/4), 11:19 Sklenář (Mareš, Vala; 5/5), 46:49 Šťovíček (Jenyš; 5/5), 48:43 Sklenář (Adámek, Bartko; 5/5), 55:35 Šťovíček (Berger; 4/5). Rozhodčí: Petružálek, Veselý – Jindra, Baxa. Diváci: 2110. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 29:30 (10:8, 12:11, 7:11). Zblokované střely: 16:18. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 5:0.
Sestavy
HC Leram Orli Znojmo: Groh – Zahradníček, Bartko, Štich, Bukač, Vala, E. Mareš, Remta – T. Svoboda, Šťovíček, Jenyš – Beránek, Lichanec, Berger – Kratochvíl, Hruška, Matuš – J. Sedláček, Sklenář, L. Adámek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Štebih, Vodička, Baláž, Furch, Poizl, Kříž – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Michálek, Ferda – Maty. Svoboda, Malý, Ondráček – Matěj Svoboda, Kučera, Michalčuk – Frömel.

Komentář k zápasu

První slušnou šanci zápasu měl na své holi Jakub Malý, jenže třebíčský forvard trefil jen tyč. A byla to škoda, protože pak už hrozili v podstatě jen domácí. Ti se také dočkali prvního gólu. V čase 09:56 pálil ze slotu Jan Hruška, který trefil břevno, avšak dostatečně pohotový Pavel Jenyš uklidil puk z dorážky do sítě. 1:0 Druhý gól Orlů padl v čase 11:19. Erik Mareš narýsoval přesnou přihrávku Dominiku Sklenářovi, jenž se díky ní dostal do samostatného úniku. Extřebíčský forvard zvolil kličku do forhendu a překonal Pavla Jekela. 2:0 Možnost vstřelit třetí gól Znojma měl o chvíli později Tomáš Svoboda, toho však Pavel Jekel vychytal. Stejně jako Petra Beránka, na jehož teč v mezikruží Jekel dokázal mistrně zareagovat.

Druhé dějství přineslo opticky lepší výkon Horáků, nicméně šance produkovali opět zejména Znojemští. Ve vyložené příležitosti selhal Jan Hruška a totéž platilo o Martinu Šťovíčkovi. Další z řady bývalých třebíčských hokejistů v dresu Znojma vyprášil Jekelovy betony. Poté vyslal pumelici Erik Mareš, Jekel jí ale vystavil mrštný semafor.

Ve třetí periodě chtěly bílé hvězdy rychle vstřelit kontaktní gól... Nepovedlo se. Naopak v čase 46:49 dostal Martin Šťovíček mezi kruhy dost času i prostoru k tomu, aby rozvlnil síť za Pavlem Jekelem potřetí. 3:0 Právě tohle byl patrně klíčový moment zápasu, od té chvíle domácí Znojmo na ledě dominovalo. Rezultoval z toho čtvrtý gól v třebíčské síti, který vstřelil v čase 48:43 po rychlém protiútoku Dominik Sklenář. 4:0 Definitivní podobu výsledku dal gólem na 5:0 v čase 55:35 opět Martin Šťovíček. Ten tentokrát ujel při vlastním oslabení do přečíslení dvou proti jednomu společně s Janem Bergerem a poté, co mu Berger předložil přesnou přihrávku, neměl Šťovíček se zakončením sebemenší problém. Kompletní sbírka tří bodů tedy zůstává ve Znojmě.






Ohlasy trenérů

Václav Baďouček - HC Leram Orli Znojmo: Dneska bych chtěl začít od hodnocení diváků. Chtěl bych jim poděkovat za skvělou kulisu, kterou dokázali vytvořit. Myslím si, že hráči se jim za to odvděčili. Bylo to pěkné utkání, které sice skončilo 5:0, ale nebylo vůbec jednoduché. Mimo prvních asi deset minut, kdy nás Třebíč dostávala mírně pod tlak, tak jsme utkání měli ve své režii. Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů v sezóně s minimem chyb, maximem důrazu a konečným proměňováním šancí. Věřím, že kluci si ten elán z derby přenesou do dalších utkání. Teď nás čeká zápas v Prostějově a následně domácí utkání se Slavií, které může hodně napovědět.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Zvládli jsme prvních pět minut. Pak jsme udělali individuální chyby a naprosto zbytečný faul, dostali jsme první gól. Pak jsme špatně vystřídali a byl z toho druhý gól domácích. Chtěli jsme se držet v zápase výsledkově, aby Znojmo postupem času bylo trošku nervóznější, ale to se nám kvůli těmto dvěma gólům nepovedlo. Pak jsme hru nějakým způsobem srovnali, měli jsme i šance. Bohužel jsme ale byli nedůrazní, chyběla nám pohotovost. Soupeř nám ve druhé třetině párkrát ujel do přečíslení, ale gól z toho nedal. Do třetí třetiny jsme si dali za úkol, že dáme kontaktní gól a něco s tím zápasem ještě uděláme. Bohužel přišla třetí individuální chyba a třetí gól. Ten to všechno zlomil… Domácí si pak snadno dokráčeli pro vítězství. Byli dnes hladovější a agresivnější a díky tomu zápas zvládli. Dnes jsme zaostávali bruslařsky a soupeř nám v útočném pásmu hodně vířil, hodně bruslil a kotouče nám tam pochytal. My jsme se na to v průběhu víkendových tréninků chystali a připravovali, ale bohužel jsme to nezvládli, a díky tomu jsme prohráli. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli podpořit ve velkém počtu. Radost jsme jim dnes neudělali, máme co napravovat a já věřím, že hned ve středu se k tomu hráči postaví čelem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024