Menu +

Vítězné derby! Horáci přetlačili Jihlavu a berou důležité tři body

Reportáže
Čtvrté a v základní části poslední derby Vysočiny patří Třebíči. Bílé hvězdy zvítězily v Pelhřimově nad jihlavskou Duklou 3:1. Autorem vítězného gólu se stal Petr Vodička, kterého v kolonce úspěšných střelců doplnili Miha Štebih a Martin Dočekal. Horáci si tak pojistili čtvrtou příčku v průběžné tabulce Chance ligy. Další utkání je na programu v sobotu, kdy družina hlavního trenéra Kamila Pokorného vyzve před vlastními fanoušky Sokolov.
Sdílejte článek
 
44.kolo, středa 31.1.2024
JIH JIH
1:30:1, 1:0, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30:58 Chvátal (Pořízek, Kočí; 5/5) – 04:32 Štebih (Malý, Bittner; 5/4), 57:28 Vodička (Psota; 5/5), 57:55 Dočekal (Ferda, Michálek; 5/5). Rozhodčí: Hucl, Jaroš – Beneš, Kotlík. Diváci: 1497. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 15:18 (3:6, 7:4, 5:8). Zblokované střely: 8:10. Vhazování: 45:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Koštoval, Ozols, Chvátal – Čachotský, R. Toman, Cachnín – Harkabus, T. Havránek, Jelínek – Báťa, Menšík, Jungwirth – Kočí, Pořízek, Štefančík.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Štebih, Vodička, Baláž, Furch, Poizl, Kříž – Vodný, Bittner, Psota – Dočekal, Michálek, Ferda – Maty. Svoboda, Malý, Ondráček – Matěj Svoboda, Kučera, Michalčuk – Frömel.

Komentář k zápasu

Třebíč měla parádní vstup do derby, už v čase 04:32 vypálil od modré čáry exjihlavský Miha Štebih a Horácká Slavia vedla. 0:1 Další slušnou šanci měl na holi Bittner, kapitán ale neuspěl. Za domácí mohl skórovat Šimon Jelínek, který si však vylámal zuby na Janu Mičánovi.

Druhé dějství přineslo podobný obrázek hry jako to první - k vidění byl vyrovnaný souboj, jemuž kralovali zejména brankáři. To potvrdil prakticky přesně v polovině základní doby Jan Mičán, jenž parádně zlikvidoval obrovskou příležitost Cahnína, jihlavský útočník možná ještě teď nechápe, jak je možné, že jeho vyložená šance neskončila gólem. Přesto se Dukla vyrovnání nakonec dočkala. V čase 30:58 vystřelil od modré čáry Marek Chvátal, přičemž puk vyslaný z jeho čepele zaplul přesně za Mičána. 1:1 Vrátit vedení na stranu Třebíče mohl Michal Vodný, tomu však zakončení nevyšlo podle představ.

Rozhodnout musela závěrečná perioda, ve které se oba celky soustředily na poctivou defenzivu. Dlouho to proto vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení. Nestalo se. Klíčový moment přišel na řadu v čase 57:28 a jeho architektem byl Petr Vodička. Sváteční střelec vyslal táhlý projektil od modré čáry, na který Filip Maláč nedokázal reagovat. 1:2 O dalších 30 vteřin později navíc využil Maláčovy nedůslednosti Martin Dočekal. Nejproduktivnější hráč Chance ligy dorazil puk za záda jihlavského brankáře, čímž potvrdil triumf bílých hvězd v poměru 1:3.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Výsledkově se mi utkání hodnotí dobře. V první třetině nám pomohl gól z přesilové hry, který nás nakopl, po zbytek té třetiny jsme byli mírně lepším týmem. V druhé třetině jsme začali ztrácet na pohybu a Jihlava zaslouženě vyrovnala. Měla výborný pohyb, my jsme na to nedokázali reagovat. Prohrávali jsme souboje, po vyrovnávacím gólu navíc soupeři narostla křídla. Tam jsme mohli klidně inkasovat další gól, jen díky Mičánovi jsme mohli po druhé třetině ještě myslet na body. Ve třetí třetině se chvíli hrálo nahoru dolů, to jsme nechtěli, protože jsme věděli o ofenzivní síle Jihlavy a forčekingu, který mají výborný. Chtěli jsme hrát trpělivě, přiznávám, že jsme se soustředili vybojovat zde po základní hrací době bod. Z jednoho nastřeleného puku nám padl šťastný gól, pak jsme to pečetili třetím gólem, a bylo rozhodnuto. Nemyslím si, že bychom dnes byli lepším týmem, měli jsme i hluchá místa ve hře, a to musíme zlepšit. Jihlava nás přebruslovala a byla lepší v osobních soubojích, to musíme zlepšit.

Viktor Ujčík - HC Dukla Jihlava: Když jsme do zápasu vstupovali, tak jsme chtěli přerušit sérii dvou proher. Bohužel, z první větší rány jsme inkasovali, a bylo vidět, že kluky to trochu paralyzovalo. V tu chvíli Třebíč měla zápas ve svých rukou. Myslím si, že jsme se skvěle vrátili do zápasu ve druhé třetině, kde jsme měli skvělý pohyb. Bohužel z tlaku, který jsme měli, opět vytěžíme jen jeden gól. Ve třetí třetině to místy bylo opravdu jak juniorský hokej, protože se to opravdu přelévalo. Takový hokej se lidem musel líbit. My jsme tam měli jednu nebo dvě gólové šance, které jsme bohužel nedokázali dotlačit do branky, a pak jsme inkasovali. Nemůžu klukům dnes upřít snahu, na druhou stranu, na jeden gól se i doma těžko vyhrává. Ztratili jsme třetí utkání v řadě, musíme se tomu postavit a tu sérii přerušit.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024