Menu +

Z Lapače se Třebíč vrací s prázdnou

Reportáže
Úvod poslední čtvrtiny základní části Třebíči nevyšel. Bílé hvězdy padly na ledě Vsetína 2:6, když prakticky celý zápas dotahovaly manko. Nepomohly ani gólové zásahy Matyáše Svobody a Radima Ferdy. Možnost na reparát dostanou Horáci už v pondělí 22. ledna, kdy doma hostí pardubickou rezervu.
Sdílejte článek
 
40.kolo, sobota 20.1.2024
VSE VSE
6:21:0, 3:1, 2:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 00:43 Holec (Hrňa; 5/5), 22:48 Bláha (Ondračka; 5/5), 36:30 Dědek (Holec, Půček; 5/5), 39:59 Rob (Jonák, Staněk; 5/4), 56:31 Jonák (Ondračka, Rob; 5/5), 59:25 Půček (Kern, Jenáček; 5/4) – 23:51 M. Svoboda (Vodný, Ferda; 5/5), 43:44 Ferda (Furch, M. Svoboda; 5/5). Rozhodčí: Jaroš, Micka – Veselý, Peluha. Diváci: 2376. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 30:20 (8:9, 15:5, 7:6). Zblokované střely: 6:7. Vhazování: 34:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2.
Sestavy
VHK Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, Ďurkáč, Ondračka, Hryciow, Larsen, Kojo, Staněk – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Dědek, Holec – R. Půček, Kern, Hořanský – Š. Bláha, Kratochvil, Šuhaj.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (41. Mičán) – Baláž, Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Poizl, Kříž – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Vodný, Maty. Svoboda – Frömel, Kučera, Ondráček – Michalčuk, Malý, Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel Vsetínským. Ti se hned po 43 vteřinách dostali do rychlého kontru, který zakončil přesnou střelou Miroslav Holec. 1:0. Odpovědět mohl Ladislav Bittner jenže třebíčský kapitán tentokrát neměl ideálně seřízenou mušku. Na druhé straně předvedl pohlednou individuální akci Matyáš Dědek, avšak Pavel Jekel mu skórovat nedovolil.

Další gól padl v čase 22:48 a opět se radovali domácí. Štěpán Bláha využil zmatků v třebíčské obraně, načež zakončoval prakticky do opuštěné klece. 2:0 Třebíč smolný moment nepoložil - hned o minutu později nahazoval z rohu Matyáš Svoboda a puk propadl nepozornému Žukovovi do sítě. 2:1 Následovalo několik slušných třebíčských pokusů, které lidově řečeno smrděly vyrovnáním, žádný z nich se ale neujal. Udeřilo tedy na druhé straně. V čase 36:30 si třebíčští hráči opět nepohlídali předbrankový prostor, čehož využil dorážející Matyáš Dědek. 3:1 V poslední minutě druhé periody byl navíc vyloučen Radim Ferda, který ovšem na trestné lavici pobyl jen pár vteřin. V čase 39:59 vyslal nechytatelnou pumelici Luboš Rob a zvýšil na 4:1 pro VHK.

Do třetí třetiny nastoupil v třebíčské svatyni Jan Mičán, přičemž Horáci ukázali, že ještě rozhodně nic nebalí. V čase 43:44 předvedl buldočí důraz Radim Ferda a snížil na 4:2. Třebíčská třiašedesátka tak odčinila faul z konce druhé třetiny, který zapříčinil čtvrtý gól Vsetína. Bílým hvězdám svitla díky Ferdově gólu jiskřička naděje, tu ale hráči v červeném nedokázali více rozdmýchat. Naopak. Čas 56:31 přinesl definitivní pečeť na vítězství Vsetína - pátý gól nese podpis Víta Jonáka, jenž opět využil třebíčské nedůslednosti na brankovišti. 5:2 V 59. minutě ještě zamířil za katr Ondřej Baláž a Valaši potrestali i tento faul. Úspěšným střelcem byl Roman Půček. Vsetín bere tři body za triumf v poměru 6:2.






Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Z naší strany snese přísnější měřítko jen první třetina, ve které jsme byli mírně lepším týmem. Nemyslím teď výsledkově, ale herně, plnili jsme herní plán. Chtěli jsme v tom pokračovat i ve druhé třetině, ale bohužel jsme tam začali přidávat něco navíc, ztráceli jsme puky, a to byla voda na mlýn domácích, kteří jsou z rychlých protiútoků velmi nebezpeční. I tři vyloučení v jedné třetině je v utkání s takovým soupeřem, jakým je Vsetín, prostě moc. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nic nevzdáváme, dali jsme tam rychle i branku, ale na zvrat už nebyla síla a domácí zápas zaslouženě dovedli do vítězného konce. Jsme rádi, že se uzdravil Lukáš Kříž a mohli jsme hrát už na sedm beků. Postupně mu dáváme více ice timu, aby se rychle dostal do herního rytmu. Naopak nám chybí David Michálek, který má zranění v dolní části těla. Zatím nedokážeme říct, jak dlouho nám bude chybět.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024