Menu +

Z Kolína se Třebíč vrací s prázdnou

Reportáže
K o l í n - V Kolíně vstoupili do utkání lépe hostující hráči a potvrdili to i vedoucí brankou. Střelou bezprostředně po buly se prosadil Jiří Ondráček v deváté minutě. Jenže Červenobílí nedokázali přidat druhý gól a hosté vycítili šanci. V přesilové hře ve druhé třetině vyrovnal nepovedenou střelou, na kterou třebíčský brankář nedosáhl Kryštof Ouřada. Vítěznou trefu Kozů zaznamenal po chybě hostů na útočné modré ze samostatného úniku Stanislav Vrhel. Třebíčští pak vrhli vše do útoku, ale vyrovnat se jim nepovedlo ani v power - play. Už ve středu 10. ledna hostí Horácká Slavia na svém ledě ambiciózní Prostějov.
Sdílejte článek
 
36.kolo, pondělí 8.1.2024
KOL KOL
2:10:1, 1:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30:18 Ouřada (Koukal; 5/4), 50:38 Vrhel (5/5) – 08:22 Ondráček (Kučera; 5/5). Rozhodčí: Horák, Micka – Maštalíř, Pěkný. Diváci: 712. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 24:31 (8:8, 5:11, 11:12). Zblokované střely: 6:12. Vhazování: 27:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
HC Kolínští Kozlové: Soukup – Gaspar, Hampl, Š. Němec, Piegl, Kolmann, Sýkora, Häusler – Z. Král, Koukal, Vrhel – K. Lang, Skořepa, Chalupa – Ouřada, Morong, Síla – Gajda, P. Moravec, Naar.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Baláž, Bořuta, Vodička, Štebih, Furch, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Ondráček, Kučera, Maty. Svoboda – Michalčuk, Malý, Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

Hned v úvodních sekundách utkání dostal přihrávku na modrou čáru nejproduktivnější útočník Chance ligy Martin Dočekal, ale bohužel pro Třebíč byla nepřesná a následně bylo k vidění několik nepřesností i na druhé straně. První branky se diváci dočkali až v minutě deváté, kdy Jiří Ondráček forhendovou střelou ihned po vhazování překonal kolínského Jakuba Soukupa a poslal Horáckou Slavii do vedení – 0:1. K vyrovnání měl pak nejblíže Zdeněk Král, který dostal krásnou přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů, jenže odkrytou třebíčskou branku netrefil. V poslední minutě první třetiny mohli naopak hosté jít do dvoubrankového vedení, ale tečovaná střela Petra Vodičky označila pouze břevno Soukupovy branky.

Po přestávce si třebíčští hokejisté vytvořili tlak a kozli téměř pět minut svírali ve vlastním obranném pásmu. Využít toho ovšem nedokázali a domácí hráči v polovině utkání potrestali prohřešek Antonína Bořuty a zásluhou Kryštofa Ouřady srovnali na 1:1. Kolín následně přidal na aktivitě a Pavel Jekel musel být ve střehu. Ani jeden z týmů už ale další branku přidat nezvládl a do poslední třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu.

Překvapit Soukupa střelou z dálky se pokusil hned zkraje závěrečné části Matěj Psota. Domácí brankář byl ale ve střehu, a to i při následné přesilové hře Horácké Slavie. Ta se ale i po jejím konci držela na puku a svému soupeři nedopřála příliš šancí ani při jeho početní výhodě. Druhý gól přesto slavil Kolín. Chyby Michala Vodného dokázal využít Stanislav Vrhel, který se dostal do brejku a střelou mezi lapačku a beton v čase 50:38 překonal Jekela – 2:1. Bílé hvězdy se snažily o odpověď, o souvislejší tlak se ale připravily dalším oslabením. V závěrečné minutě hosté to hosté zkoušeli v šesti, ale vyrovnat už nezvládli a prohráli tak i třetí vzájemné utkání v letošní sezoně.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dělá to na mě dojem, že zápasy v Kolíně jsou si dost podobné. Vždycky jde o vyrovnané utkání. My jsme dnes šli do vedení trošku šťastnou střelou po vyhraném vhazování. Ve druhé třetině jsme podle mne byli o něco lepší, více jsme se drželi na puku. Jenže pak jsme v přesilovce dostali gól po nepovedené střele domácích, a bylo to 1:1. Třetí třetina pak byla o tom, kdo udělá chybu a kdo ji pak dokáže i využít. Tu chybu jsme na útočné modré udělali my a domácí ji potrestali gólem na 2:1. Když si zpětně promítnu dnešní zápas, vlastně jsme ani neměli žádnou vyloženou příležitost, hráli jsme hrozně komplikovaně a s malým důrazem. Málo jsme chodili před domácího brankáře Soukupa, což je věc, kterou naopak po hráčích chceme, aby vyvářeli tlak na brankovišti.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024