Menu +

Třebíčští jedou dál, nezastavila je ani pražská Slavia, které nasázeli pět branek

Reportáže
P R A H A - Do zápasu v Edenu nevstoupili Třebíčští dobře. Domácí byli aktivnější a často ohrožovali branku Jana Mičána, který ale odolal a po první dvacetiminutovce se tak šlo do kabin za stavu 0:0. Druhá třetina ale přinesla doslova třebíčskou smršť, hosté ji vyhráli jednoznačně 3:0. Postupně se trefili Bořuta, Michalčuk a Dočekal. Hosté v této části hry využili dvě přesilové hry a druhý gól mezi muži si připsal třebíčský odchovanec David Michalčuk. Hned zkraje třetí třetiny se rychlou střelou po buly prosadil Šimon Frömel a bylo to už 0:4. Domácí se přece jen prosadili, po hezké akci snižoval v padesáté minutě Knotek. Pražští Slavisté ještě zkusili hru bez brankáře, a to už v šestapadesáté minutě. To ale potrestal svým druhým gólem v utkání Martin Dočekal - 1:5. Už ve středu vyzve třebíčská parta na svém stadionu Přerov, který v posledních dvou utkáních porazil Jihlavu a Zlín. Nečeká nás tedy nic lehkého, proto bude třeba i velká podpora fanoušků. Přijďte proto povzbudit naše bojovníky.
Sdílejte článek
 
25.kolo, pondělí 27.11.2023
SLA SLA
1:50:0, 0:3, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 49:14 Knotek (Brož, Guman; 5/4) – 25:34 Bořuta (Dočekal; 5/4), 26:42 Michalčuk (Kučera, Poizl; 5/5), 39:03 Dočekal (Bořuta; 5/4), 41:17 Frömel (Malý; 5/5), 56:03 Dočekal (5/5). Rozhodčí: Hucl, Jechoutek – Maňák, Štěpánek. Diváci: 492. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Střely na branku: 32:30 (13:4, 8:18, 11:8). Zblokované střely: 9:12. Vhazování: 30:35. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
Sestavy
HC Slavia Praha: R. Málek – Žovinec, Štibingr, Kremláček, Holý, Kajínek, Klikorka, Křepelka – Matěj Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, J. Brož – Strnad, J. Půček, Slavíček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Štebih, Vodička, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Ferda – Vodný, Michálek, Psota – Maty. Svoboda, Malý, Frömel – Matěj Svoboda, Kučera, Michalčuk.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu patřil sešívaným. Třebíčský Jan Mičán musel po střele Žovince zasahovat hned v první minutě a jen o chvíli později Tomáš Guman po přihrávce od Matěje Berana trefil horní tyčku. To slávistický Roman Málek si svůj první zákrok připsal až ve čtvrté minutě po průniku Martina Dočekala. I nadále však dominovali hře domácí hokejisté, kteří Třebíč v první dvacetiminutovce přestříleli v poměru 13:4.

Skóre se pohnulo až ve 26. minutě. První vyloučení Davida Kajínka slávističtí zvládli na výbornou, a dokonce to chvíli vypadalo, že přesilovku hrají sami. Napodruhé už to ale třebíčským hokejistům se štěstím vyšlo. Antonín Bořuta hledal přihrávkou Matěje Psotu a puk se šťastně odrazil od jednoho z domácích hráčů za Málkova záda – 0:1. Ani ne za dvě minuty bylo na třebíčské střídačce ještě veseleji. David Michalčuk dostal krásnou přihrávku od Jana Kučery a před sebou už měl prakticky jen prázdnou klec – 0:2. Domácí obdařeni dvougólovou studenou sprchou se snažili najít odpověď a Jiří Průžek k tomu byl velmi blízko. Proti byl ovšem Mičán, který fantastickým skokem k levé tyči jeho střelu chytil. Znovu se naopak radovali hráči Třebíče, kteří v poslední minutě druhé třetiny zásluhou Martina Dočekala navýšili v přesilové hře na rozdíl tří branek – 0:3.

Snaha o rychlé snížení se domácím zhroutila hned ve druhé minutě závěrečné části. Okamžitě po buly musel Málek po střele Šimona Frömela lovit už čtvrtý puk ze své sítě – 0:4. Slávistickým navíc následně vzalo síly další oslabení a kýženého gólu se tak dočkali až v 50. minutě po kombinaci Jaroslava Brože s Tomášem Knotkem – 1:4. Ačkoliv to v závěru zkoušeli i bez brankáře, Třebíč žádné drama nepřipustila a Dočekal trefou do prázdné klece stvrdil vítězství svého týmu – 1:5.





Ohlasy trenérů

Aleš Totter - HC Slavia Praha: Musím poblahopřát Třebíči a souhlasím s tím, že jsme dostali lekci z produktivity a hlavně v předbrankovém prostoru, koncovce a disciplíně. První třetina byla výborná, tak bychom si představovali, abychom hráli. Bohužel jsme to nepotvrdili gólem, pak jsme selhali v produktivitě a přehrávání situací. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečné fauly a pustili soupeře do vedení. Třebíč je nejlepší tým v lize, když vede, protože má systém opravdu precizně zpracovaný a těžko se do ní dostává. My jsme si nepomohli přesilovkami, a když jsme prohrávali 0:1, tak jsme hráli hrozně složitě. Přitom v první třetině, když jsme hráli jednoduše, tak jsme měli spoustu šancí. Dostali jsme lekci z produktivity, složitosti hry a hlavně ze střelecké potence. Věřím, že v kabině sedí inteligentní kluci a ve středu k tomu přistoupíme úplně jinak. Myslím si, že když zopakujeme první třetinu a budeme tak hrát šedesát minut, tak vítězství budou přibývat."

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Vůbec jsme nezachytili vstup do utkání. Slavie byla po dvou vítězstvích v obrovském laufu a nám naopak chyběl pohyb, dostávali jsme se pod tlak. Jedna naše střela za dvacet minut myslím vystihuje naši hru v této třetině. Snažili jsme se tu třetinu přežít, pomohl nám Honza Mičán, který chytil těžké střely. Po první třetině jsme si řekli, že takto pokračovat nemůžeme, protože v tomto tempu to prostě hrát nejde. Kluci si to vzali k srdci, začali hrát úplně jinak, byl nás plný led, dali jsme gól v přesilovce… Dali jsme druhý gól a pak jsme si pomohli gólem v další přesilové hře na 3:0. Druhá třetina tak prakticky rozhodla o výsledku. Ve třetí třetině jsme přidali čtvrtý gól ze standardky hned na začátku periody. Trošku jsme si to zkomplikovali dvěma vyloučeními, ale myslím si, že bezpečně a hrou z dobré obrany jsme to uhráli. Pro Slavii je možná výše výsledku krutá, ale tak to někdy bývá. My jsme dnes konečně našli produktivitu, jakou bychom si přáli, a vezeme tři body, za což jsme velice rádi. Teď nás doma čeká Přerov, což je velmi kvalitní tým. Pozvánka na tento zápas přišla od samotných hráčů a diváci, kteří vše sledují, ví, že jsme teď vyhráli dva těžké zápasy v Prostějově i na Slavii. To je ta pozvánka od hráčů a teď to bude zase na nich. Víme, že se uzavírá polovina základní části soutěže, a víme, že jsme našim divákům dlužni trošku lepší výkony a výsledky. Ve středu máme obrovskou příležitost jim to dokázat.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024