Menu +

Třebíčští lepší Jihlavských, aneb derby je (zase) naše! Mičán má druhou nulu

Reportáže
P e l h ř i m o v - Podruhé v této sezóně se utkali rivalové z Vysočiny, tentokrát na útulném zimáku v Pelhřimově. Třebíčští opět postrádali několik hráčů, ale o to víc se semkli a podali velmi obětavý, týmový a bojovný výkon podpořený bezchybným Janem Mičánem v brance. (Matěj Pekr by se divil) Na první branku zápasu se čekalo až do třicáté první minuty, kdy se do úniku dva na jednoho dostali Jakub Malý a Matěj Svoboda. Druhý jmenovaný z velkého úhlu překonal Adama Barana, který při této brance asi nebude mít úplně čisté svědomí, stejně, jako při několikerém posunutí své brány, za které mu byl i udělen test za zdržování hry. Třebíčští nadále produkovali koncentrovaný a pozorný výkon. A protože Jihlava žádnou branku nedala, potrestal ji za to druhým gólem v její síti Miha Štebih při power play v poslední minutě utkání. Pak už hlouček třebíčských fanoušků mohl slavit nejen vítězství v derby, ale i čisté konto Jana Mičána. Třebíčští díky této výhře svého soupeře přeskočili i v tabulce Chance ligy. Už v sobotu bílé hvězdy v posledním utkání před reprepazou doma přivítají nebezpečný a letos velmi dobře hrající tým Sokolova.
Sdílejte článek
 
18.kolo, středa 1.11.2023
JIH JIH
0:20:0, 0:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30:15 M. Svoboda (Malý; 5/5), 59:16 Štebih (Mičán; 5/5). Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Zídek, Pěkný. Diváci: 1511. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Střely na branku: 23:30 (3:7, 9:15, 11:8). Zblokované střely: 8:5. Vhazování: 41:19. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Kachyňa, D. Kolář, Kočí – Čachotský, D. Bartoš, Cachnín – Jungwirth, T. Havránek, Štefančík – Jelínek, Menšík, V. Brož – Berger, Pořízek, Krajč.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Štebih, Vodička, Baláž, Kříž, Poizl – Dočekal, Bittner, Psota – Matěj Svoboda, Malý, Ferda – Frömel, Kučera, Michalčuk – L. Stehlík, Maty. Svoboda.

Komentář k zápasu

Začátek utkání mnoho šancí nepřinesl. Oba týmy se dlouho nemohly dostat ani ke střele a brankáři tak neměli příliš práce. Z třebíčských hokejistů to nicméně zkoušel například Šimon Frömel střelou od modré. S tou si však Beran i přes zakrytý výhled dokázal poradit. Domácí pak měli svoji největší šanci ke skórování v závěru, kdy Fabien Kočí nahodil puk směrem na branku. Nikomu z jeho spoluhráčů se ale Mičána překonat nepodařilo.

Ve druhé dvacetiminutovce mohli fanoušci na pelhřimovském zimním stadionu vidět více střeleckých příležitostí a také první změnu skóre. Ve 31. minutě ujeli do přečíslení dva na jednoho Jakub Malý s Matějem Svobodou, a právě druhý jmenovaný dokázal střelou pod horní růžek Berana překvapit – 0:1. Jihlavští hokejisté se snažili o odpověď a hostující bílé hvězdy na nějakou dobu uzavřeli v obranném pásmu. Křižnými přihrávkami hledal své spoluhráče Tomáš Čachotský, ale třebíčští hráči s Mičánovou pomocí odolali a do kabin si odnesli těsný náskok.

Po přestávce se Dukla pokusila zvýšit aktivitu a třebíčský gólman musel být ve střehu. Z vrcholu kruhu to zkoušel Kachyňa, aktivní byl i Bilčík, gólem ovšem neskončila střela ani jednoho z nich. Horácká Slavia mohla odskočit do dvoubrankového vedení při přesilové hře, ale v té se jí příliš nedařilo a domácí hráči drželi naději na bodový zisk až do poslední minuty. Závěrečná hra bez gólmana jim ovšem nevyšla a třebíčský Miha Štebih 43 sekund před koncem stvrdil vítězství svého týmu střelou do odkryté klece – 0:2.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: V prvé řadě jsme rádi, že jsme soupeři vrátili porážku z domácího ledu. Počítali jsme s tím, že nás domácí budou chtít dostat pod tlak, což jsme chtěli eliminovat osobními souboji, chtěli jsme v nich být silní, chtěli jsme chodit jednoduchou a rychlou hrou z obranného pásma. To se nám dařilo a začátek zápasu jsme zachytili velice dobře a v dobrém pohybu. Tak pokračovala i celá první třetina, kterou si myslím, že jsme byli mírně lepší. Ve druhé třetině jsme se z jednoho protiútoku dostali do vedení, což nám přidalo na psychice. Byla tam od nás velmi dobrá pasáž, kdy jsme výborně bruslili a kombinovali, na což domácí reagovali time outem. Pak se hra trošku srovnala a my jsme hráli i dost oslabení. To je v dnešním zápase jediná taková výtka, sedm vyloučených je moc, to nechceme. Ve třetí třetině jsme chtěli být disciplinovaní, a i když jsme se dostali do oslabení, tak jsme to výborně ubránili a myslím, že závěr utkání jsme měli celkem pod kontrolou. Až na nějaké výjimky, které výborně pochytal Miči. Druhým gólem jsme do prázdné brány pečetili vítězství, za které jsme strašně rádi. Chci poděkovat fanouškům, kteří sem za námi přijeli a vytvořili nám výbornou atmosféru, celkově byla dnes na stadioně skvělá atmosféra, proto se hokej hraje. My jsme dnes šťastnější a spokojenější tým.

Karel Nekvasil - HC Dukla Jihlava: Třebíč tentokrát vyhrála zaslouženě. Nemyslím si, že jsme soupeře zatlačili v jistých fázích, jak tvrdí trenér. Horácká Slavia byla lepší v osobních soubojích, parádně zápas odbránila. Ať už odstoupenou obranou nebo silou v obranném pásmu. Samozřejmě, gólman jim zachytal dobře, ale my jsme si tolik nebezpečných šancí nevypracovali. Naopak jsme měli problém se vůbec dostat do útočného pásma, navíc v něm něco sehrát. Když už můžeme vystřelit, chceme nahrávat. Když máme vystřelit z první, zpracujeme si puk. Těmito opaky jsme to soupeři zjednodušili, nebylo tam nic překvapivého. Chtěli jsme se s ním prát v rozích. Nicméně Třebíč byla silnější v soubojích, proto jsme ztráceli kotouče. Těžko se mi také hovoří o našich přesilovkách. Už je víceméně jedno, kdo na ně na led jde, protože každý udělá opak toho, co udělat má. To nám sráží sebevědomí, nedokážeme si takto pomoct, nadřeme se na góly, je tam hrozná křeč, která je šíleně vidět i navenek. Můžeme jen Třebíči pogratulovat k zaslouženého vítězství.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024