Menu +

Soutěž není příprava, Třebíští nedali Znojmu čuchnout

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie jasně přehráli Znojmo a o výsledku rozhodli už v první třetině, v níž rozstříleli soupeře z jihu Moravy jasně 4:0. Postupně se trefili Ferda, Vodný, Dočekal a Bittner. Domácí potrestali místy hodně nedisciplinované Znojemské a ti po čtvrtém gólu vystřídali brankáře. Kdo čekal, že hosté ve druhé třetině přidají, musel být hodně zklamaný. Bílým hvězdám totiž úplně stačilo pozorně hlídat střední pásmo a nepouštět soupeře před branku. Orli se neprosazovali ani v přesilových hrách. Tento obrázek nabídl vlastně celý zbytek zápasu, hráči v červených dresech dosáhli čestného úspěchu až v přesilovce v poslední minutě. Ale to už nikoho na stadionu nemrzelo, protože tribuny již několik minut vytleskávaly borce v bílých dresech a děkovaly jim za parádní hokejový zážitek a vítězství v prestižním derby.
Sdílejte článek
 
7.kolo, sobota 30.9.2023
TRE TRE
4:14:0, 0:0, 0:1
LOZ LOZ
Statistiky
Branky a nahrávky: 07:26 Ferda (Bittner, Poizl; 5/5), 12:24 Vodný (Malý, Michalčuk; 5/5), 16:40 Dočekal (Štebih, Bořuta; 5/3), 17:17 Bittner (Dočekal; 5/4) – 59:17 Beránek (Šťovíček, Karlsson; 5/4). Rozhodčí: Svoboda, Čáp – Jindra, Dědek. Diváci: 2045. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 26:25 (12:9, 12:9, 2:7). Zblokované střely: 5:4. Vhazování: 41:31. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Furch, Bořuta, Vodička, Štebih, Kříž, Poizl, Baláž – Dočekal, Bittner, Ferda – Vodný, Malý, Michalčuk – Maty. Svoboda, Michálek, L. Stehlík – Matěj Svoboda, Horváth, Berka.
HC Leram Orli Znojmo: Durný (18. Groh) – Stránský, Bartko, Tejnor, E. Mareš, J. Jenáček, Zukal, Remta – T. Svoboda, Hruška, Karlsson – Špaček, Šťovíček, Sklenář – Pigl, Matuš, Beránek – Čermák, Kučera, J. Sedláček.

Komentář k zápasu

První větší příležitost k otevření skóre měli svěřenci Kamila Pokorného, kterým byla nabídnuta přesilová hra. Horácká Slavia sice vyloučení svého soupeře nepotrestala, ale následně po buly v útočném pásmu změnil směr střely od modré čáry Radim Ferda a bílé hvězdy vedly.

Znojemští hokejisté mohli odpovědět také z početní výhody, ale třebíčská bránící čtveřice zámek Orlů v čele s Janem Mičánem ustála. Pak navíc přišla odpověď z hole Michala Vodného, který si elegantně nabruslil do útočného pásma a z mezikruží přesnou ranou zvýšil na 2:0.

A s Orly bylo ještě hůř. Nedisciplinovanost poslala hráče v červených dresech do tří a zde se zápas lámal. Horácká Slavia nejprve uspěla s dorážkou Martina Dočekala, který stál ve správný čas na správném místě a poslal odražený pokus Mihy Štebiha do odkryté části klece. To byla využita přesilovka pět na tři.

Tu klasickou zužitkoval kapitán týmu Ladislav Bittner, který si u tyče brankáře Znojma počkal na ideální pas od Martina Dočekala a Třebíč šla do trháku. Na brankáře Romana Durného už toho po této akci bylo příliš a přepustil své místo Dominiku Grohovi.

Zvýšit zmar hostů mohl na začátku druhé periody Jakub Malý, který ale neproměnil svůj samostatný únik. V polovině základní hrací doby to v přečíslení zkoušeli Matyáš Svoboda a David Michálek, ale Groh se proti křížné přihrávce stihl včas přesunout.

V závěrečné dvacetiminutovce obrana hostí opět zaspala a nepohlídala si osamoceného Michala Vodného, který ale se svým blafákem neuspěl. Na druhé straně se opakoval podobný scénář při úniku Martina Šťovíčka, který ovšem ztroskotal na famózním Janu Mičánovi.

Přestože Jan Mičán předvedl i další skvělé zákroky, kterými deptal střelce Orlů, tak o svou vychytanou nulu v závěru přišel. Do rány Martina Šťovíčka totiž vložil hůl Petr Beránek, který alespoň mírnil porážku Znojma. S tímto pokusem třebíčský maskovaný hrdina opravdu nic dělat nemohl.

Autor: Viktor Pavlovec





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě jsme velmi rádi, že jsme mohli potěšit domácí fanoušky po sérii nepovedených utkání na domácím ledě. Tempo i směr zápasu se nám dařilo diktovat už od začátku utkání. V začátku nám pomohly hodně přesilovky, kdy jsem vyvinuli tlak na soupeře a dostali jsme do vedení 4:0. Pro fanouška to je sice stav, kde by už nic hrozit nemělo, ale pořád hrajeme hokej, zde je možné vše. Dávali jsme si proto pozor na obranu, hlídali jsme si střední pásmo a dodržovali jsme disciplínu. Ve druhé třetině si soupeř dokázal najít pár dobrých šancí, které dokázal zlikvidovat Honza Mičán. V poslední části hry jsme chtěli náš náskok ještě zvýšit, což se bohužel nepovedlo. Nicméně jsem s naším výkonem velmi spokojený. Plnili jsme náš plán hry, kluci okamžitě reagovali na každou změnu. Velkou pochvalu si zaslouží i diváci, kteří nás povzbuzovali a věřili nám. Chvilkama jsem měl pocit, že zde je jen kotel domácích, za to bych jim chtěl velmi poděkovat.

Jiří Beroun - HC LERAM Orli Znojmo: Od osmé minuty první třetiny netřeba komentovat zápas. Byl to jeden velký zmar z naší strany. Přestali jsme dodržovat náš systém hry a začali jsme na ledě bez rozmyslu létat. Poté jsme se do zápasu již nedokázali vrátit. Třebíč si velmi dobře pohlídala střední pásmo a nepustila nás do útoku. Když už jsme se dostali do středu hřiště, narazili jsme na třebíčského hráče, který nám nedovolil projít dál. Když nedokážeme projít ani přes jednoho hráče, tak se hraje velmi těžce. V první periodě jsme hráli často pouze na čtyři hráče. Ať už to bylo oslabení nebo naše špatné střídání, jednou jsme hráli i ve třech. Neměli jsme důraz v koncovkách, ani v obraně. Nechávali jsme tečující i dorážející hráče volně stát, což nám bylo osudným.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024