Menu +

Třetí čtvrtfinále pro Litoměřice, Třebíčští musí odvracet konec sezóny

Reportáže
T ř e b í č - Třetí čtvrtfinále mezi Horáckou Slavií přineslo mnoho infarktových momentů. Jako šťastnější tým z něj nakonec vyšli hosté. Domácí vstoupili do zápasu lépe a aktivněji a už v šesté minutě mohli jít do vedení. Jenže střelu Antonína Bořuty rozhodčí v brance neviděli a tak se skóre neměnilo. V Třebíči není k dispozici video a tak není zcela jasné, zda puk skončil na tyčce nebo se odrazil z branky. Bílé hvězdy dál tlačily soupeře, jenže bez gólového efektu a tak udeřilo na druhé straně. Z ojedinělého útoku se velice přesně trefil Kale Costa a hosté vedli 1:0. To byla voda na jejich mlýn a vedoucím gólem otupili domácí tlak. Druhá třetina nabídla podobný obrázek. Domácí byli stále aktivnějším týmem, ale nedařilo se jim proměnit ani ty nejvyloženější šance. Proti byl nejen výborný Cichoň, ale i stále větší nervozita na třebíčských hokejkách. Ve třetí třetině chtěli Třebíčští dotáhnout jednogólovou ztrátu, ale opak byl pravdou. Znovu to byli hosté, kdo skóroval. Po vyhraném buly a střele se k dorážce dostal Lukáš Plos a bylo to 0:2. Horácká Slavia v aktivitě nepolevovala a byla za to odměněna. Ke střele se od modré odhodlal Miha Štebih a bylo to 1:2. To do konce zápasu zbývalo pět minut. Domácí pak hráli přesilovou hru, kterou znásobili odvolání brankáře, ale s výhodou dvou mužů nenaložili dobře. Trenéři v závěru sáhli i k power play, ale tu potrestal rozhodující třetí brankou Kališníků Pavel Kordule a dal tak svému týmu čtvrtfinálový mečbol. Třebíčští teď mají doslova nůž na krku a zítra, tedy ve čtvrtek 14. března budou ve čtvrtém utkání série odvracet konec sezóny. Znovu se hraje v Třebíči a znovu od 17:30.
Sdílejte článek
 
, středa 13.3.2024
TRE TRE
1:30:1, 0:0, 1:2
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 54:31 Štebih (Kučera; 5/5) – 13:14 Costa (5/5), 50:05 Plos (Černohorský, Žmola; 5/5), 59:23 Kordule (5/5). Rozhodčí: Kostourek, Barek – Dědek, Blažek. Diváci: 2015. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Střely na branku: 35:24 (16:5, 9:9, 10:10). Zblokované střely: 11:9. Vhazování: 45:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Furch, Kříž, Poizl – Bittner, Psota, Dočekal – Ferda, Michálek, Vodný – Malý, Ondráček, Maty. Svoboda – Michalčuk, Kučera, Matěj Svoboda.
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Jebavý, Tůma, Krutil, Benda, Černohorský, Husák, Tomek – Costa, Jícha, Kordule – Sihvonen, Kuťák, Korkiakoski – P. Svoboda, M. Vitouch, Ton – Žmola, Plos, Hrabík.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu patřil Třebíči, jenže šance Psoty, Bittnera nebo Ferdy gólem neskončily. Horáci v úvodní periodě nezužitkovali ani tři přesilové hry, a tak udeřil soupeř. V čase 12:15 přesně zamířil Kale Costa. 0:1. Poté následovalo několik dalších nadějných střel Třebíče, avšak chyběla jim přesná muška, do kabin se tedy odcházelo za stavu 0:1 z pohledu hostujícího Stadionu.

Také duhé dějství odstartovalo náporem Třebíče, litoměřický brankář Cichoň však exceloval. Poradil si se střelami Bořuty, Kučery i Vodného. Následovala obrovská šance Bittnera, jenže třebíčský kapitán před prázdnou bránou minul. Hosté hrozili především z rychlých protiútoků, jeden takový mohl přetavit ve druhý gól Stadionu Sihvonen, avšak Jan Mičán vykopl jeho střelu betonem.

Úvodní desetiminutovka třetí periody příliš šancí nenabídla, to ale neplatilo o té druhé, která byla naopak doslova strhující. Vše odstartoval v čase 50:05 Lukáš Plos, jenž se dobře zorientoval a z předbrankového prostoru dorazil puk za Mičána. 0:2 Horáci se ale nevzdali, přičemž odměnou jim byla snižující trefa. V čase 54:31 vyslal milimetrově přesný projektil od modré čáry Miha Štebih. 1:2 Poslední dvě minuty základní hrací doby přinesly bez přehánění infarktové drama. Třebíčští měli nejdříve k dispozici výhodu přesilové hry, tu se jim ale navzdory několika slibným šancím využít nepodařilo. Následovalo úmyslné posunutí branky litoměřickým brankářem Oldřichem Cichoněm, z čehož rezultovalo trestné střílení pro Třebíč. Jeho exekuce se ujal Matyáš Svoboda, leč přestřelil. A tak přišel trest, v čase 59:24 potvrdil litoměřické vítězství gólem na 3:1 Pavel Kordule.






Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme v první třetině hráli velmi aktivně, byli jsme většinu času v útočném pásmu, soupeř se dostal pouze ke dvěma střelám, jednu bohužel proměnil na gól. To samé bylo ve druhé třetině, ale bohužel se nám nepovedlo dostat puk za Cichoně. Ve třetí třetině se pak hra srovnala, ubrali jsme na tlaku. V závěru hry jsme už jen finišovali jednou brankou. Hráli jsme přesilovku, měli jsme trestné střílení, ale už nám to nevyšlo. Dnes nemám hráčům co vyčíst, zápas si poctivě odmakali. Aktuálně tedy prohráváme 2:1, vybrali jsme si tu těžší cestu a zítra nemáme kam uhnout, hrajeme před domácími fanoušky.

František Ptáček - HC Stadion Litoměřice: Do utkání jsme nevstoupili úplně podle našich představ. Domácí byli velmi aktivní, vytvářeli si nebezpečné situace. Osobně si však myslím, že jsme se z toho brzy oklepali a začali jsme hrát naši hru. Soupeře jsme nepouštěli k dalším situacím, když už se k nějaké šanci dostali, tak nás podržel gólman. Tohle po klucích chceme celou sezónu, dneska nám to konečně ukázali a předvedli, že umí i skvěle bránit. Postupem času šla na domácích vidět nervozita a my jsme z ní dokázali vytěžit dvoubrankový náskok, poté i puk do prázdné branky. Za stavu 0:2 jsme na hráče apelovali, aby hráli stále jednoduše a nevymýšleli něco složitého. Základem bylo, abychom puk dostávali do útoku, soupeře dostávali pod tlak, ze kterého by mohli udělat chybu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024