Menu +

Z Komety veze Třebíč dobrý bod

Reportáže
T ř e b í č - V pátém kole zajížděla Horácká Slavia, posílená domácí výhrou nad Hradcem Králové, na horký brněnský led. Po vedoucí brance Pavla Pelána a vyrovnávacím gólu z hole Milana Přibyla, odváží Třebíčští z Brna, před zápasem vedoucího týmu tabulky, velmi cenný bod. Ani v prodloužení se o vítězi nerozhodlo a soupeři se tak rozešli smírně po 65 minutách hry.
Sdílejte článek
 
5.kolo, pondělí 19.9.2005
KOM KOM
2:2p0:0, 2:1, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 35. Černý (Meluzín), 27. Brančík (Holý, Černý) - 23. Pelán (Sláma, Sobotka), 43. Přibyl. Rozhodčí: Volf - Machálek, Škach. Vyloučení: 3:7, navíc Lukáč (TRE) 5 + OT do konce utkání, Sláma (TRE) 10 minut OT. Využití: 1:1. Diváci: 3 789. Střely na branku: 54:39.
Sestavy
HC Kometa Brno: Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Burkoň, Špelda (18. Chvojka), Kruliš, od 18. navíc Karlíček - Černý, Brančík, Holý - Staněk (21. Mračka, 41. Matušek), Hubáček, Meluzín - Appel, Říha, Bařica - 18. - 20. navíc Matušek, Mračka, Hájek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Lukáč (37. Bulička), Šefčík, Lučka, Sláma, Sčerban - Fryauf, Hanzal, Květoň - Laš, Oliva, Látal - Pelán, Sobotka, Chrenko - Čech, Zahradník, Přibyl.

Komentář k zápasu

Kometa před krásnou návštěvou začala aktivně, avšak narážela do přehuštěné obrany Třebíče, což ji ukolébalo. Hosté vyrazili k nebezpečným brejkům, ale Maláč vždy odvrátil nebezpečí. Hrál se pohledný hokej „nahoru-dolů“, šance byly na obou stranách, oba brankáři se však překonávali. Zvláště Šindelář, hájící branku Třebíče, jako by chtěl ukázat, že se ho před pár lety zbavili v Ytongu až příliš unáhleně. Do kabin vyprovázel oba týmy nadšený potlesk tribun.

Do druhé třetiny vstoupila šťastněji Třebíč. Po vyloučení Kališe, kdy už to vypadalo, že Kometa uhájí svoji početní nevýhodu, se v útočném pásmu srazili Říha s Appelem a následný nájezd tří hráčů v červených dresech na dva osamocené bílé, zužitkoval ve vedoucí branku Pelán- 0:1.

Všichni čekali, že se Kometa probere, ale kupodivu, více ze hry měli stále hosté. Dostávali se lehce do šancí a Maláč několikanásobně odčinil obdržený gól. Kometa, za bouřlivé podpory diváků, se začala osmělovat. Nejdříve Holý neproměnil svůj únik, ale pak to konečně přišlo. Meluzín nahrál Černému, ten od modré nahodil před branku, avšak puk zapadl po lehké teči jednoho z Třebíčských do branky - 1:1.

Neuběhly ani dvě minuty a Rondo se otřáslo podruhé. Holý našel ideálně Brančíka a ten nezaváhal - 2:1. Brněnští fanoušci věřili, že Kometa opět spustí „brankostroj“, jako proti Kadani, k čemuž jim mělo pomoci i vyloučení hostujícího Lukáče na 5 minut + do konce utkání.

Přesilovka se protáhla i do úvodu třetí třetiny, ale všechny šance ztroskotaly na výborně chytajícím Šindelářovi a stalo se otřepané „nedáš-dostaneš“. Po vyhraném bully, přišli Brňané o puk a Přibyl prostřelil Maláče- 2:2.

Kometa dala všechny síly do útoku. Brančík, Černý, Bařica, Meluzín, všichni měli na hokejkách tutovou šanci, ale vždy se nakonec smál ten poslední- Filip Šindelář, který chvílemi pochytal i nemožné. Domácí si na něj nepřišli ani v devádesátivteřinové přesilovce 5 na 3. Jemu může Třebíč děkovat za zasloužený bod, stejně tak, jako Brňané Maláčovi, který byl dnes skutečnou oporou svého týmu, zvláště v závěru, kdy Kometa zapomínala na zadní vrátka. Závěrečné pětiminutové prodloužení už nic neřešilo a oba týmy se tak rozešly smírně.





Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (asistent trenéra Komety): “Upozorňovali jsem před zápasem hráče na kvality soupeře, přesto jsme začali vlažně, čehož hosté využili. Laciný obdržený druhý gól nás ovlivnil a poté jsme se již proti dobře bránící Třebíči nedokázali prosadit.“

Jiří Otoupalík (asistent trenéra Třebíče): „Jeli jsem do Brna s obavami, nevěděli jsme, co bouřlivá atmosféra v Rondu udělá s našimi mladými a nezkušenými hráči. Naštěstí jsme se nezlomili a dokázali jsme uhrát velmi dobrý výsledek, který nám jistě dodá sebevědomí.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024