Menu +

TRE - MLB 3:0 - Vynikající výkon Třebíče přinesl cenné tři body

Reportáže
Po dvou nepříliš povedených výkonech přivítali hráči Horácké Slavie Třebíč ambiciózní tým Mladé Boleslavi. Po první nevýrazné třetině ze strany Třebíče, kdy domácí podržel několika výbornými zákroky brankař Luňák, přidali od druhé třetiny domácí na tempu a Mladou Boleslav po 40.minut přehrávali. Svoji převahu korunovali třemi pěknými brankami, kdy se trefil postupně ve druhé třetině Ondřej Látal s Markem Lašem a ve třetí části podtrhl střelecký účet Pavel Pelán.
Sdílejte článek
 
9.kolo, středa 28.9.2005
TRE TRE
3:00:0, 2:0, 1:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Látal (Hanzal), 32. Laš (Oliva), 52. Pelán. Diváci: 750. Průběh utkání: 0:0, 2:0, 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák, Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Rehák, Lučka, Ščerban, Bulička, Sláma - Laš, Oliva, Květoň - Čech, Hanzal, Látal - Pelán, Sobotka, Přibyl - Zahradník, Chrenko.
BK Mladá Boleslav: Přikryl, Hynek - Šrek, Morava, Braniš, Jelínek, Horák, Klimeš, Staněk - Jaroš, Langhammer, Vrbata - Kubinčák, Musil, Nedorost - Kratěna, Kadlec, Nouza - Krupka.

Komentář k zápasu

První minuty utkání patřily zcela jasně mužstvu Mladé Boleslavi. V 5. minutě Luňák senzačním způsobem vychytal Nedorosta a hosté i nadále pokračovali ve své aktivitě. Necelou minutu po Nedorostově šanci to byli znovu hokejisté Mladé Boleslavi, kteří zahrozili. David Vrbata, loni opora Třebíče, nasadil obrovské zrychlení, ujel třebíčské obraně a jen branková konstrukce zabránila dravému útočníkovi ve skórování. V 6. minutě si šel na trestnou lavici odpočinout třebíčský Lukáč, a hostující mužstvo tak dostalo poprvé v utkání možnost zahrát si přesilovou hru. V té byli Boleslavští pro třebíčskou obranu velice nepříjemní. V úvodu 8. minuty doputoval odražený kotouč k naprosto osamocenému Nedorostovi, jenž před sebou měl naprosto prázdnou klec, Luňák však zákrokem z říše snů schoval puk do své lapačky. Brzy o sobě dali vědět i hokejisté Horácké Slavie, jmenovitě to byl Květoň, který se dostal do slibné šance, na druhé straně chytající Přikryl si s ní ale dokázal poradit. Hosté byli v první třetině aktivnějším týmem, Třebíčští tak mohli jen děkovat svému gólmanovi, že se po úvodní dvacetiminutovce odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé třetiny nastoupil domácí celek ve čtyřech hráčích v poli, Lučka totiž v závěru první třetiny fauloval, a hostům se tak naskytla další příležitost v podobě přesilovky. Hráči Horácké Slavie však dobře bránili a Boleslavským nedali příliš prostoru k vyniknutí. Ve 23. minutě fauloval hostující Kadlec, díky kterému si mohli vyzkoušet přesilovou hru i Třebíčští. Domácí hráči ale dlouhou dobu nemohli na dobře pracující obranu hostí nic vymyslet, až několik vteřin před koncem přesilovky si zakroužil kolem Přikrylovi svatyně Hanzal, ten našel volného Látala, pro kterého bylo zakončení do odkryté klece hračkou - 1:0. Publikum po úvodní brance značně ožilo a začalo hnát svůj celek do útoku. Třebíčští jakoby vyslyšeli prosby fanoušků a začali hrát aktivněji. Na konci 31. minuty se kotouče zmocnil Jiří Oliva, jenž nádhernou přihrávkou našel dobře postaveného Laše, ten v úniku z pravé strany napřáhl a prudkým golfovým úderem překonal Přikryla - 2:0. Zatímco obecenstvo bylo v euforii, hráči hostujícího mužstva si začalo uvědomovat, že je nutné co nejrychleji s výsledkem něco udělat. Boleslavští hráči na chvíli převzali iniciativu a třebíčské mužstvo bylo dlouho pod zámkem. K šanci se dostal Kubinčák, Luňák však opět potvrdil své kvality a puk za svá záda nepustil. V poslední minutě prostřední části již hosté zvedali ruce nad hlavy, rozhodčí ale situaci posoudil dobře a branku neuznal, protože jeden z útočníků Mladé Boleslavi dostrkal kotouč do branky až poté, co Filip Luňák hrál bez masky. Druhá třetina skončila tedy vítězstvím domácího celku 2:0.

Do poslední třetiny nastoupili lépe boleslavští hokejisté. Domácí hráči jim nabídli ihned dvě přesilové hry za sebou, ani za stálé převahy mužstva z Čech však Luňák kotouč za svými zády lovit nemusel. Ve 46. minutě se jeden z hostujících hráčů dostal před Luňáka. Ten už se zdál být překonaný, ale srdcem hrající Bedřich Ščerban kotouč vystřelil z brankové čáry do bezpečí. Dvě minuty po stoprocentní šanci Mladé Boleslavi se ke slovu dostali opět hráči Horácké Slavie, tentokrát ujel obraně hostí Šefčík, ale v souboji jeden proti jednomu byl nakonec úspěšnější Přikryl. V 51. minutě se již potřetí v utkání mohli z gólu radovat domácí hokejisté, to když Pavel Pelán naponěkolikáté překonal Přikryla - 3:0. Boleslav se čtyři minuty před koncem třetiny nadechla k ještě jedné vyložené šanci, ani teď však Luňák nezaváhal. Závěr zápasu se odehrával za velkých ovací třebíčských příznivců. Ti se tak mohli teprve podruhé v sezoně radovat z plného bodového zisku, který byl ale v bojovném utkání velice zasloužený.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024