Menu +

Třebíč ani napotřetí Pantery nepokořila

Reportáže
T ř e b í č - Již potřetí se v této sezóně utkaly celky Havířova a Třebíče. Ani tentokrát se však hráčům z Vysočiny nepodařilo uzmout Panterům ani bod. Po bezbrankové první třetině se Panteři dostali do vedení gólem ve vlastním oslabení v minutě dvacáté třetí. Pak se dostali ke slovu hosté a dvěma brankami v průběhu dvacáté páté minuty otočili skóre na svoji stranu. První branku Třebíčských vstřelil po asistenci kapitána Ščerbana Martin Lučka, druhou pak po chybě domácí obrany kdo jiný, než Lukáš Květoň. To však bylo ze strany hostí vše. Panteři se dokázali do konce druhé třetiny prosadit ještě třikrát a dokonale otočili průběh utkání. Třetí třetina již změnu skóre nepřinesla a hosté tak odjíždějí z Havířova bez bodu.
Sdílejte článek
 
29.kolo, středa 7.12.2005
HAV HAV
4:20:0, 4:2, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Žůrek (Zdráhal), 27. Zdráhal (Hruška, Lipina), 36. Lipina (Sedlák), 38. Heider (Sikora) - 25. Lučka (Ščerban), 25. Květoň. Rozhodčí: Hradil - Machálek, Škach. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1161. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 4:2.
Sestavy
AZ RESIDOMO Havířov:
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Čech, Fryauf, Hrbáček, Korotvička, Květoň, Látal, Laš, Lučka, Lukáč, Oliva, Pelán, Přibyl, Rehák, Sláma, Ščerban, Šefčík, Tatarčík, Zahradník.

Komentář k zápasu

Utkání začalo v komorní atmosféře, fanoušci utkání bojkotovali první třetinu kvůli minulému utkání v Prostějově. To však nevadilo první domácí pětce, protože hned při jejím prvním střídání vlétl do pásma, Žůrek, obránci jej zastavili na poslední chvíli. Ve 4. minutě signalizoval rozhodčí první vyloučení na straně Třebíče a ve výhodě objel branku Mikšan, nabruslil si do střelecké pozice, ale Šindeláře nepřekonal. V přesilovce se domácí dlouho nemohli dostat do pásma, za zmínku stála pouze tvrdá střela Zdeňka, kterou Šindelář znovu lapil. V deváté minutě dostali výhodu přesilové hry poprvé i hosté, ke kotouči se dostal Tatarčík, ale poprvé jej zastavil Novotný a podruhé nedokázal trefit odkrytou branku. Hosté pak udělali velkou chybu, do samostatného nájezdu se dostal Zdeněk, ale pokus o bekhendový blafák Šindelář vystihl. Sotva se domácí ubránili, putoval na trestnou lavici další hráč a v této přesilovce málem udeřilo. Na konci pěkné kombinace byl Květoň, jeho střelu musel likvidovat Novotný. V 15. minutě předvedli pěknou akci Rozum se Sedlákem, kteří vyšachovali jediného obránce, který jim stál v cestě, ale Rozumova střela mířila jen do betonu hostujícího gólmana. Ve zbytku třetiny už zaujala jen Lipinova střela v přesilovce, ale i s tou si strážce třebíčské svatyně poradil.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí i přesto, že se museli bránit ve čtyřech po faulu Galvase. V oslabení však vybojoval kotouč Zdráhal, byl faulován, ale v signalizované výhodě postrčil kotouč před branku Žůrkovi, který využil toho, že Šindelářovi vypadla hůl a napálil kotouč tvrdě pod břevno. Hosté se však nesložili a ještě v téže přesilovce stihli vyrovnat.Ščerban nahrál na modré Lučkovi, který využil zakrytého výhledu Novotného, před nímž clonila čtveřice hráčů a uklidil kotouč přesně k tyči – 1:1. Než se stihli domácí vzpamatovat, inkasovali podruhé. Ve středním pásmu udělal obrovskou chybu Zientek, kterého obral o kotouč Květoň, najel si do útočného pásma a přesnou střelou švihem získal vedení na stranu hostů. Vzápětí však fauloval Hrbáček a domácí dokázali vyrovnat po 19 vteřinách. Přesilovkou akci na jeden dotek zakončil po Hruškově přihrávce zpoza branky přesnou střelou k tyči Zdráhal. V polovině utkání hráli hosté znovu přesilovku a znovu se do velké šance dokázal probojovat Tatarčík. I tentokrát si však vylámal zuby na Novotném. Hosté však udrželi pásmo, ke střele se dostal Oliva a trefil břevno. Po dalším faulu neudržel nervy na uzdě Prokop a inkasoval návdavkem desítku. Hosté si však také pomohli v krátké době dvěmi fauly a domácí dokázali přesilovku znovu využít. Po hezké individuální akci se prosadil Sedlák a domácí znovu vedli. V útočné euforii se pak prosadil i juniorský útok domácích. Sikora ujel po levé straně a těsně před Šindelářem předložil ideálně kotouč Heiderovi, který nezaváhal – 4:2.

V úvodu poslední třetiny měly oba týmy výhodu přesilové hry, ale ani jeden ji nedokázal zužitkovat. Domácí si stále udržovali mírnou převahu, ale jejich střelecké pokusy mířily pouze do masky hostujícího brankáře. Nejprve se do tohoto místa trefil Galvas a po něm i Rozum. Velkou šanci propásli hosté v 51. minutě. Rehák nedokázal trefit odkrytou branku poté, co si Novotný vyjel daleko z branky. Hosté se chtěli pokusit zdramatizovat závěr utkání, ale do větších šancí se nedostávali. Naopak na druhé straně předvedl další pěknou samostatnou akci Sedlák, který si položil i gólmana, ale nedokázal jej přehodit. Další branky už se tak diváci nedočkali, nejblíže k ní měli ještě Mikšan s Hruškou v poslední minutě, kteří se octli úplně osamoceni před brankářem hostů, ale nedokázali na něj vyzrát.



Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (trenér Havířova) – „Třebíč je nepříjemný soupeř, který na hřištích soupeřů dokáže obdržet pouze jeden či dva góly. My bojujeme s únavou našich nejlepších hráčů, v Prostějově jsme dohrávali s málo hráči, a proto jsem rád, že dneska zahrál výborně třetí a čtvrtý útok.“

Vyjádření trenéra Třebíče Horešovského se nám nepodařilo získat.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024