Menu +

Kometa nad síly Třebíče

Reportáže
Poněkud bojácně sehrála Horácká Slavia duel v Brně. Optimistický fanoušek Třebíče mohl ožít nanejvýše v polovině utkání, kdy na 1:2 snížil hostující Martin Čech. Po brance Baruse na začátku poslední třetiny však tým z Vysočiny zcela rezignoval a protrpěl se ke konečné prohře 1:3.
Sdílejte článek
 
31.kolo, pondělí 12.12.2005
KOM KOM
3:11:0, 1:1, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Meluzín (Appel), 28. Brančík (Karlíček), 41. Barus (Kruliš) - 30. M.Čech (Bulička). Rozhodčí: Šír, Jureček, Pala. Vyloučení: 5:6. Diváci: 2477.
Sestavy
HC Kometa Brno: Maláč - Karlíček, Kališ, Kruliš, Vyrůbalík, Burkoň, Chvojka, Špelda, Giba - Hubáček, Brančík, Černý - Appel, Barus, Staněk - Holý, Meluzín, Hájek - Barták, Vincour, Zábranský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Rehák, Lukáč, Šefčík, Ščerban, Lučka, Sláma, Bulička - Laš, Oliva, Látal - Pelán, Korotvička, Tatarčík - Čech, Zahradník, Přibyl.

Komentář k zápasu

Zápas začal z obou stran velice opatrně. Ani jeden z týmů se do útoku příliš nehrnul. Až se to povedlo Barusovi, který dal Appelovi na teč, ale puk šel mimo Šindelářovu bránu. Následně si oba hráči své role vyměnili, ale ani z této akce pro domácí nezapršelo. Poprvé se dostala ke slovu také Třebíč, po střele Korotvičky ze středního pásma se Maláč příliš namáhat nemusel. A to bylo v první polovině první třetiny na šance vše. Hala Rondo toho doposud příliš neviděla. O změnu prozatím nudného zápasu se pokoušel zanedlouho Kališ, který od modré střílel mezi hráče, Šindelář vše viděl a v pohodě chytil. První velká šance se povedla paradoxně Třebíči, která nebyla na ledě prakticky vidět. Hosté se usadili ve své přesilovce, nádherně vyšachovali domácí čtveřici, Maláč musel vytasit dva neskutečné zákroky proti střele Laše z mezikruží a následné dorážce Pelána. Jen co utichla šance hostů, Kometa se poprvé radovala po docela nenápadné akci, když ujel Appel hostující obraně podél levého mantinelu, poslal puk před branku, a tam do kotouče doslova plácl bekhendem Roman Meluzín a puk se odrazil od dezorientovaného Šindeláře do branky. Hosté se nevzdali a ihned zahrozili z protiútoku Látalem, Maláč po jeho střele předvedl učebnicový semafor. O slovo se hlásila také Kometa, která vyprodukoval obrovský závar před hostujícím brankářem. Karlíček vystřelil tvrdě od modré a kapitán Brančík v slibné šanci neprostřelil houšťinu těl. A tím skončila spíše opatrná první třetina, kterou rozhodl šťastným gólem Meluzín.

Druhá část hry začal velkou šanci hostů. Látal dostal od Laše pěknou přihrávku, a ačkoliv byl před Maláčem druhý jmenovaný tísněn, tečoval puk do branky, domácí brankář jej skluzem chytil. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, Černý vyslal do obrovské šance Hubáčka, kterému poslal pas přes šíři kluziště, jeho žabku však netrefil a nemohl tak poslat puk do poloprázdné Šindelářovy branky. Hra najednou dostávala spád a akce se střídaly na obou stranách. Oba brankáři museli ve druhé třetině předvádět své umění a byli v neustálé permanenci. V první formaci dnes místo Říhy nastoupil Hubáček, který se ukazoval v dobré světle spolu s Brančíkem a Černým. Právě Hubáček v dalším pokusu prostřelit Šindeláře nádherně projel celým kluzištěm, ale jeho blafák minul těsně klec hostů a z následné akce se dostal ke střele Brančík, po jehož pokusu zvonila hostujícímu brankáři tyč. Stálý tlak brněnských hráčů donutil hosty ke střídání, které se jim příliš nepovedlo a Karlíček našel na útočné modré domácího kapitána Richarda Brančíka a ten svůj sólový nájezd proměnil mazácky bekhendovým blafákem – 2:0. Kometa v té době hosty tlačila v jejím obranném pásmu, hosté se osmělovali jen do rychlých brejků. A jeden z nich se jim právě povedl. Psala se polovina zápasu, na ledě byla kompletní čtvrtá formace juniorů Komety. Ta se dostala pod tlak, hostům se povedl závar před Maláčem, a tento závar švihem do levého víka ukončil Martin Čech, který dostal svůj tým do hry – 2:1. Ve zbytku třetiny byla lepší převážně Kometa a hosté z Vysočiny se do šancí příliš nedostávali. Narůstaly jen tresty po veterána Bedřicha Ščerbana, který si odešel za katr posedět celkem třikrát během patnácti minut druhé třetiny. V závěru druhé třetiny přešla hra do průměru a opět se obě mužstva nikam nehrnuly. V poslední šanci se ocitl Holý, ovšem jeho propagační střela neudělala hostujícímu brankáři problémy. Druhá třetina tedy skončila 1:1 celkově 2:1.

Závěrečná část hry začala těžkým K.O. pro hosty. Sotva se diváci usadili do hlediště, už se mohli radovat z branky. To co se povedlo Barusovi o tom se bude hostům ještě dlouho zdát. Kruliš vyvezl puk z pásma, byl faulován, ale ještě stihl včas posunout puk na už jmenovaného Miroslava Baruse, který projel kluziště a za modrou napřáhl k nechytatelné dělovce, která zazvonila o pravou tyč a skončila v brance, Šindelářovi zvoní v uších ještě teď - 3:1. Třebíč pomalu začala rezignovat. Obránce Chvojka skočil po svém vyloučení na led, hosté jej nepokryli a ujížděl v tu dobu zcela sám na Šindeláře. Jakožto obránce zvolil střelu mezi betony, ale neuspěl. Jakožto obránce volil střelu mezi betony, bohužel neuspěl. V další tutové šanci byl Vyrůbalík, který od modré vyslal na Šindeláře jedovku, puk vypadl, ale Barus z metru nezasunul puk do odkryté klece hostí. Poté hostům zazvonily po střelách Černého a následně příklepu Brančíka dvě tyčky. Hosté z Vysočiny zkoušeli pevnost brněnské obrany v poslední hostující šanci Olivou, ten od půlky hřiště ujížděl sám na Maláče, ale ten Kometa podržel. Zápas se dohrával za potlesku spokojených fanoušků, kterých se znovu v Rondu sešlo něco málo, kolem tří tisícovek. A nechyběla samozřejmě skokanská vložka nejlepšího hráče utkání voleném diváky Pavla Maláče.



Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): „Třebíč byla houževnatým soupeřem, na kterého jsme se pečlivě připravovali. Měli jsme více šancí než soupeř. Myslím, že mohu říct, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, a zaslouženě proto vyhráli. Hosty jsme prakticky nikam nepustili. Máme v současné době sérii tří zápasů venku, věřím, že v nich budeme bodovat.“

Josef Horešovský (Horácká Slavia Třebíč): „Nehráli jsme vůbec dobře, náš výkon tady na vítězství nebyl. Po minulém domácím zápase, který jsme vyhráli, dnes nebyl nikdo schopný výkon z toho zápasu zopakovat. Hráči jakoby se báli před větším počtem diváků hrát lepší hokej, který jsme předvedli minule doma.“


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024