Menu +

TRE-OLO 9:2 - aneb, když se daří, tak se daří

Reportáže
T ř e b í č - Poslední kolo třetí čtvrtiny základní části první ligy zakončila Horácká Slavia fantasticky. Rozstřílela sedmou Olomouc vysoko 9:2. Domácí nastoupili do zápasu bez, na jedno utkání distancovaného beka, Jozefa Lukáče, zato s posilou do útoku Pavlem Kubišem. A právě vynikající výkon nejen Pavla Kubiše, ale také kapitána, nestárnoucího Bedřicha Ščerbana, který bravurně proměnil trestné střílení, přispěli k rekordnímu výsledku této sezóny. Domácí navíc nepřestali dávat góly ani ve třetí třetině, kdy už o vítězi bylo prakticky rozhodnuto a lze říci, že hosty od potupné desítky zachránilo pouze štěstí. Fotografie ze zápasu najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 14.1.2006
TRE TRE
9:22:1, 3:0, 4:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Dolníček (Korotvička, Kubiš), 31. Korotvička (Kubiš, Dolníček), 25. Ščerban - trestné střílení, 27. Kubiš, 37. Dolníček (Rehák), 42. Květoň, (Ščerban), 43. Čech, (Látal), 48. Zahradník, 54. Laš (Tatarčík) - 10. Šimo (Hardecký), 41. Kříž (Slaninák). Rozhodčí: Würtherle - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 650. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 9:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Lučka, Rehák, Šefčík, Sláma, Bulička, Pálka, Fryauf, Oliva, Květoň, Kubiš, Dolníček, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal O., Laš, Tatarčík, Přibyl.
HC Olomouc: Žigárdy, od 27. Tihlář - Kříž, Šafařík, Faltýnek, Světlík, Vlček, Protivný, Paška, Bartoň, Smejkal, Ministr, Bouz, Metlička, Najdek, Slaninák, Karný, Hradecký, Žajgla, Kreuzman, Šimo, Frieb.

Komentář k zápasu

Již v čase 1:20 dobře střílel od modré čáry domácí Sláma, který zkoušel pozornost hostujícího brankáře Žigárdyho. Ve 3. minutě se zase vytáhl domácí brankář Filip Šindelář, který pochytal dvě za sebou jdoucí střely. V čase 4:18 si domácí Horácká Slavia zahrála první přesilovou hru. Vyloučen byl hostující Kříž. Hosté se ale bez větších potíží ubránili. V prvních minutách úvodní části nebylo k vidění mnoho šancí. Skóre otevřel až v čase 7:27 domácí David Dolníček, jenž využil chybu v hostující obraně a střelou od modré čáry poprvé překonal Žigárdyho. Hosté se i po této chybě, která znamenala branku pro domácí nevyvarovali častých chyb v obraně. V čase 9:02 se ale hostujícímu Šimovi podařilo překonat ležícího Šindeláře a vyrovnat skóre zápasu. Hosté se ale z vyrovnání neradovali příliš dlouho. V čase 10:56 ztrhl opět jednobrankové vedení na stranu Horácké Slavie Jan Korotvička, který využil veliké chyby hostujícího brankáře, vynikající práce Pavla Kubiše a po nahrávce stejného hráče skóroval do odkryté klece. Poté se ani jednomu z celků nepodařilo využít přesilovou hru, a tak domácí vyhráli první třetinu 2:1.

Na začátku prostřední části se hrál poměrně vyrovnaný hokej. V čase 22:30 domácí brankář Filip Šindelář kontroloval nebezpečnou situaci před svojí brankou. V prvních minutách třetiny domácí trochu polevili a nabízeli hostům vyrovnávací branku. V čase 24:38 hlavní rozhodčí odpískal pro Horáckou Slavii trestné střílení, kterého se ujal kapitán třebíčských Bedřich Ščerban. Všichni fanoušci Horácké Slavie s napětím tento nájezd pozorovali. Ščerban nakonec ukázal své hokejové kvality a hostujícímu brankáři nedal sebemenší šanci. Domácí vedli již 3:1. Na 4:1 upravil po samostatném průniku v čase 26:12 domácí Pavel Kubiš, po přesném pasu Bedřicha Ščerbana. Po tomto inkasovaném gólu vystřídal v hostující svatyni Štefana Žigárdyho Radek Tihlář. Domácí začali ovládat celé kluziště. Ale ani po této inkasované brance se hosté nevzdávali. Ve 34. minutě chtěl překvapit hostujícího brankáře střelou z velkého úhlu domácí Jiří Oliva. To se mu ale nepodařilo. Ve 35. minutě měli hosté možnost snížit, když obdržel menší trest domácí Korotvička, ale tato přesilovka k brance hostů nevedla. V čase 36:34 se opět rozsvítilo červené světlo za brankou hostů. Pomalou střelou našel skulinku mezi betony hostujícího brankáře David Dolníček. Po 2. třetině tak domácí vedli 5:1.

V 41. minutě si zahráli hosté přesilovou hru, kterou proměnil hostující Kříž, když využil toho, že měl domácí brankář zcela zakrytý výhled. Domácím se ale podařilo rychle odpovědět. V čase 41:53 trefil v přesilovce šibenici hostující branky domácí Lukáš Květoň. Asistenci si připsal výborně hrající Bedřich Ščerban. Ve 3. třetině udělil hlavní rozhodčí hodně trestů. V čase 42:44 zvyšuje již na 7:2 domácí Martin Čech, který kotouč dorazil do odkryté klece. Ve 43. minutě se domácí mohli radovat po osmé, ale hlavní rozhodčí dosaženou branku neuznal. Hosté často chybovali v obraně a nabízejí tak domácím hráčům další a další gólové šance. V čase 47:05 prostřelil hostujícího brankáře domácí Petr Zahradník, tato dosažená branka již byla uznána. Následně potom domácí nevyužili další přesilovou hru. V čase 53:24 bylo stanoveno konečné skóre, když se trefil domácí Marek Laš, jenž dohrál utkání i přesto, že utrpěl krvavé zranění v obličeji. Domácí měli v té době velice blízko ke vstřelení desáté branky. To se jim ale nakonec nepodařilo, rozhodně však nemusejí být zklamaní. Horácká Slavia Třebíč porazila Olomouc 9:2 a do tabulky si připsala další důležité vítězství a hlavně tři body.



Ohlasy trenérů

Trenér hostů Aleš Tomášek: Nevím, co ode mě chcete slyšet, ale tohle byl náš nejhorší zápas. My jsme chtěli bránit, ale domácí nám pořád jezdili sami na bránu. Po tomto zápase se mi to těžce hodnotí po té šišce, kterou jsme dostali. Já můžu jenom pogratulovat domácím, že hráli velmi dobře. Do ničeho nás nepustili a my jsme hráli katastrofálně, dělali jsme strašné chyby. A proto tento výsledek je takový, jaký je.

Asistent trenéra domácích Jiří Otoupalík: Tak my jsme v dnešním utkání vypadali úplně jinak než v utkání v Chomutově. Dobře jsme bruslili a výborně jsme bránili. Utkání se vlastně zlomilo v momentě, kdy Beďa Ščerban proměnil trestné střílení na 3:1. V zápětí Pavel Kubiš proměnil sólový nájezd na 4:1 a od té doby jsme pánem na ledě a výsledek 9:2 nás těší. Ale my se již zítra budeme připravovat na další velice těžké utkání s Ústím.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024