Menu +

Třebíč udolala Jestřáby z Prostějova

Reportáže
T Ř E B Í Č- V dnešním utkání viděli diváci poměrně vyrovnaný zápas, který v první třetině načal Jan Korotvička, když dostal domácí do vedení. Hosté však brzy vyrovnali Zbořilem. Druhá třetina ukázala dramatický hokej, ovšem bez vstřeleného gólu. Vedení na stranu domácích opět obrátil Fryauf a poté ještě potvrdil Korotvička. Domácí tedy vybojovali cenné body, když zvítězili 3:1. Fotografie z utkání najdete ZDE.
Sdílejte článek
 
46.kolo, sobota 4.2.2006
TRE TRE
3:11:1, 0:0, 2:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Korotvička (Dolníček, Šefčík), 44. Fryauf (Květoň), 47. Korotvička (Dolníček, Kubiš) - 15. Zbořil (Říha, Kruliš). Rozhodčí: Souček - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 43:30. Diváci: 1800. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář- Lukáč, Rehák, Ščerban, Šefčík, Lučka, Sláma, Kubiš, Oliva, Květoň, Fryauf, Dolníček, Korotvička, Čech, Zahradník, Látal, Laš.
LHK Jestřábi Prostějov: Hamrla- Polák, Piecha, Kruliš, Vymazal, Zbořil, Saluga, Sedlák, Čech, Chvojka, Kameš, Kučírek, Sabela, Říha, Rajnoha, Hegegy, Bařica, Švarček.

Komentář k zápasu

Již ve 2. minutě utkání měl obrovskou šanci domácí Korotvička, který unikl hostujícím obráncům. Nedokázal však překonat hostujícího Hamrlu. V celé úvodní třetině bylo poměrně znatelné, že na sebe narazily týmy z dolních pater tabulky. Mnoho šancí jsme neviděli. V 6. minutě si Horácká Slavia zahrála první přesilovou hru v zápase, když byl vyloučen byl za nedovolené bránění prostějovský Kameš. Přesilovku využili domácí po třiačtyřiceti vteřinách. Po střele domácího Jana Korotvičky se kotouč odrazil od prostějovského obránce rovnou do branky. V 10. minutě mohli domácí svůj náskok zvýšit, když na trestnou lavici usedl hostující Kučírek. Tuto přesilovku ale domácí ke vstřelení branky nevyužili. V minutě patnácté se hostům podařilo vyrovnat. Chyby domácích obránců dokázal využít hostující Tomáš Zbořil, který pěknou kličkou překonal domácího Šindeláře. Poté se domácí dopouštěli častějších chyb v obraně a nabízeli tak hostům mnohdy nebezpečné šance. V 19. minutě zkoušel vydařenou střelou překonat hostujícího brankáře Martin Fryauf, Hamrla si však s jeho střelou poradil. V první třetině jsme již branku neviděli, a tak mužstva odcházela do kabin za nerozhodného stavu.

Hned v úvodu druhé třetiny jsme shlédli hru ve čtyřech, ve které byli lepší hosté. Ani v prostřední třetině se domácí nevyvarovali častých obranných chyb. Naštěstí pro domácí toho soupeř využít nedokázal. Chvíli poté zastavila hru píšťalka hlavního rozhodčího, protože strážce domácí klece Filip Šindelář inkasoval nepříjemnou ránu kotoučem do masky. Ve 24. minutě hostující Piecha nepřekonal Šindeláře tvrdou střelou z poměrné blízkosti. I přes to, že ve druhé třetině měli navrch hosté, nebylo k vidění mnoho šancí a hrál se hokej s velkými nepřesnostmi na obou stranách. V 29. minutě byl vyloučen domácí Denis Rehák. O chvíli později byl vyloučen druhý domácí hráč a hosté hráli dlouhou přesilovku pět na tři. Domácí se však dokázali ubránit, i když je to stálo mnoho sil. Ve 33. minutě domácí Rehák se střelou od modré čáry pokusil ohrozit hostujícího gólmana, ten si však s touto střelou poradil. Poté se domácí ubránili další početní výhodě Prostějovských. Ve 37. minutě se zdálo, že se domácí nadechují k náporu. Nejprve David Dolníček spálil dvě vyložené šance a poté se domácím nepodařilo v chumlu hráčů protlačit kotouč za Hamrlova záda. Ke slovu se ale v poslední minutě druhé části dostali také hosté, kteří se snažili obrátit skóre ve svůj prospěch. Výborné zákroky domácího Šindeláře však zastavily časté pokusy hostů. I přes zlepšený výkon obou mužstev jsme branku ve druhé třetině neviděli.

Začátek poslední části byl poměrně nevýrazný. Ve 43. minutě byl vyloučen hostující Zbořil, který domácím daroval další přesilovou hru a v ní se už domácí vstřelení branky dočkali! Ve 44. minutě dopravil kotouč do hostující sítě Martin Fryauf, který pro domácí vstřelil velice důležitou branku. Od této vstřelené branky se domácí zlepšili jak hrou dopředu, tak v obraně. Ve 47. pak minutě domácí navýšili skóre, když domácí Jan Korotvička překonal hostujícího brankáře pěkným blafákem. Hosté se však nevzdávali a ohrožovali nadále domácí klec. Tu ale střežil Šindelář, který držel své mužstvo. V téže minutě si hosté vyžádali oddechový čas pro poradu. Domácí hráli již na jistotu. Snažili se neinkasovat branku a nedopustit tak závěrečné drama. V 57. minutě si domácí zahráli ještě přesilovku. V padesáté osmé minutě domácí Jiří Oliva šikovně tečoval střelu domácího obránce. Naštěstí pro hosty se pouze otřela o tyčku. V závěrečných vteřinách hosté ve snaze snížit odvolali brankáře. Branku jsme ale již neviděli, a tak si Horácká Slavia Třebíč na své konto připsala veledůležité vítězství.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024