Menu +

KOM-TRE 1:6: Mladíci rozstříleli Kometu

Reportáže
B r n o - Nečekaně úspěšně vstoupila do sezóny Horácká Slavia Třebíč. V prvním přípravném utkání v hale Rondo hokejisté z Vysočiny dokráčeli před velmi slušnou návštěvou k vysoké výhře 6:1. Hattrickem se prezentoval navrátilec Ondřej Látal, i další góly přidali mladíci Petr Culka, Pavel Pelán a osmnáctiletý junior Marek Laš. Posílená Kometa se zmohla na jediný, byť pěkný gól. Ve druhém přípravém utkání přivítá Horácká Slavia na domácím ledě extraligový Liberec.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 2.8.2005
KOM KOM
1:60:3, 1:1, 0:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34:15 Bařica (M. Černý) - 2:00 Culka (Bulička), 15:56 Pelán (Sobotka), 17:09 O. Látal (Sobotka, Bulička), 27:17 O. Látal (Laš), 44:20 O. Látal (Rehák, Laš), 57:01 Laš.
Rozhodčí: Polák - Klein, Dřínovský.
Vyloučení: 4:2, navíc Lhotský (KOM) 5 + 2 minuty a trest ve hře, Pešek (TRE) 2 minuty + OT do konce, Caha (TRE) 5 + do konce, Dvořák (TRE) 10 minut OT.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 700.
Sestavy
HC Kometa Brno: Maláč - Kališ, Vyrůbalík, Elsner, Lhotský, Kruliš, Burkoň, Durda – Bařica, Černý, Brančík - Staněk, Sedláček, Tůma - Hájek, Říha, Appel - Mračka, Zábranský, Holý - Matušek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák – Sláma, Hrbáček, Ševčík, Rehák, Fryhauf, Lučka, Dvořák, Bulička – Pelán, Sobotka, Přibyl – Laš, Oliva, Látal – Topol, Zahradník, Caha – Culka, Čech, Pešek.

Komentář k zápasu

Počáteční nápor Komety pozastavila první branka Třebíče již ve 2. minutě. Střelcem byl Petr Culka, když po přihrávce Pavla Bulička jen lehce přehodil Pavla Maláče v bráně domácích 0:1. Nejaktivnější byla Říhova formace její aktivita se však povětšinou míjela účinkem. Šanci měl sice při přesilové hře v 5. minutě Říha, ale z velké blízkosti třebíčské branky již nedokázal zakončit. Následná série přihrávek v přesilové hře domácích byla jen platonická, kýžené vyrovnání nepřinesla. Kometa se snažila, ale v její obraně se sem tam nacházely nějaké ty skulinky. A jedné takové využil ve 16. minutě Pavel Pelán, když se rozjel a po chybách domácích ve vlastním obraném pásmu se dostal do výhodné střelecé pozice, z níž se nemýlil 0:2. Nebylo to vše, účet první dvacetiminutovky uzavřel Ondřej Látal po kombinaci celé řady a do kabin se odcházelo za stavu 0:3.

V úvodu druhé třetiny při přesilové hře hostů se snažil vychutnat si Filipa Luňáka v červeném dresu Říha, ale v jasné střelecké pozici mu třebíčský gólman skvěle vypíchl hokejkou puk. Ve 28. minutě v přesilovce si vynutilo Brno silný tlak, ovšem do vyložené střelecké pozice se jeho hráči dostávali jen sporadicky. Naproti tomu se ocitli sami před bezmocným Maláčem Laš s Látalem a posledně jmenovaný se nemýlil - 0:4. Ve 34. minutě byl Richard Brančík sám před Luňákem, položil si jej, ale už nedokázal dopravit puk do opuštěné branky. O minutu později se konečně trefil Dušan Bařica, který nádherně vymetl pravou pavučinu Luňákovy branky 1:4. Poté se již třetina dohrála s řadou nepřesností ale bez gólů.

V závěrečné třetině svou převahu v koncovce dokázali Třebíčtí přetavit v další branku ve 45 minutě, kdy po kombinaci do prázdné brány upravil již na 1:5 Ondřej Látal. Poté se zápas vyznačoval především řadou vyloučených. V 58. minutě upravil konečnou podobu skóre na 1:6 Marek Laš.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024