Menu +

Třebíčští vstřelili u Vajgaru čtyři branky a vyhráli 4:1

Reportáže
T ř e b í č - Třebíčští podali v Jindřichově Hradci velmi solidní výkon a po zásluze zvítězili 4:1. Střelecky se nejvíce prosadili ve třetí třetině, v níž vstřelili tři góly a neinkasovali ani jednou. V brance nastoupil Filip Luňák a v sestavě se objevily avizované posily z Českých Budějovic, Lukáš Květoň a Jiří Hanzal Oba, stejně jako celý tým, podali dle slov trenéra Jiřího Otoupalíka velmi dobrý výkon.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 23.8.2005
JHR JHR
1:40:0, 1:1, 0:3
TRE TRE
Statistiky
Branky: Čech, Přibyl, Látal, Caha.
Sestavy
KLH Vajgar Jindřichův Hradec:
SK Horácká Slavia Třebíč:

Komentář k zápasu

První pokus o vstřelení branky měl v tomto utkání veterán v třebíčském dresu Bedřich Ščerban, ale Josef Kučera nadvakrát skryl puk ve své lapačce. Hned na konci druhé minuty měla Třebíč možnost zahrát si v početní výhodě po faulu Ondřeje Chmela. První půlka přesilovky Třebíči vůbec nevyšla, naopak v oslabení se do šance dostával kapitán domácích Jaroslav Kocar, ale prudkou přihrávku nezpracoval. Výhodu přesilovky měl po faulu Šefčika i Vajgar, ale výhoda nebyla využita. Na sklonku 8 minuty hezky pálil z blízkosti hostující Zahradník. V 11. minutě měl další velkou šanci Martin Sobotka, ale Kučera byl opět připraven. Do šance se dostali i domácí, a to David Kupec střílel těsně vedle, Kocar našel Vladimíra škodu a ten byl v gólové šanci faulován Bedřichem Ščerbanem. V přesilovce nebezpečně pálil Tomáš Ulman. Vajgar si dokázal vytvořit velký tlak, ale nic vytouženou branku nevsítil. Po pádu Hanzala dostal trest na dvě minuty Aleš Kreuzer, 38 vteřin před koncem Lukáš Květoň se ocitl v šanci. Domácí oslabení přežili a na druhé straně ještě stihli ohrozit třebíčského Luňáka střelou Lukáše Hanzla.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, ve 2. minutě se přes obranu hostů prodral Vladimír Škoda, šikovně vystřelil, ale Luňák instinktivně vyrazil do ochranné sítě. O chvilku později hezky pálil Tomáš Ulman. Hezkou kombinaci přinesla 4. minuta, kdy Vojtěch Mrkvička nahrával Luboši Robovi, ale jeho střela našla jen připraveného gólmana Třebíče. Doposud největší šanci Vajgaru měl Vladimír Škoda, kterému krásně nahrál David Kupec, ale první jmenovaný tečoval po ledě jen tesně vedle. Poprvé se skóre změnilo v čase 26:50, kdy se hosté ujali gólem Martina Čecha vedení. Třebíč po vstřeleném gólu ožila a domácí chvílemi nevěděli co dřív. Domácí se však snažili nepříznivý stav zvrátit. Jiří Cmunt našel krásně Davida Kupce, ale ten nezpracoval, Jan Řehoř netrefil branku, stejně jako Adam Kašpárek. Jiří Cmunt nachystal šanci pro Luboše Roba, ale opět úspěšně zasáhl Luňák. Hezkou akci předvedl Ulman, který s pomocí hostujícího obránce obloučkem vystrašil Luňáka. Do kabin se však odcházelo za stavu 1:1, kdy vyloučení Topola potrestal Jiří Cmunt, který obkroužil ležícího Luňáka a se štěstím vyrovnal. Asistence připsána Vladimíru Dominovi. Kapitán Kocar se ještě v závěru třetiny snažil brankáře hostů zaskočit z úhlu, ale nepochodil.

Ve 3. minutě se třebíčský Látal probil před Kučeru, ale netrfil skulinku mezi jeho betony. Na stejné místo o chvíli později mířil i Lukáš Květoň, ale se stejným efektem. Na druhé streně se hezkou střelou na lapačku prezentoval Pavel Linduška. Ve 47. minutě se dostala Třebíč do vedení a to po fatálním nedorozumění obranné dvojice Domin – Vomela. Autorem branky byl Milan Přibyl – 1:2. O minutu později se k puku dostal kapitán hostů Oliva, ale Kučeru nepřekonal. V čase 47:44 to bylo již o dvě branky, autorem Ondřej Látal – 1:3- Od 49. minuty hráli domácí přesilovku, zahrozili Vojtou Mrkvičkou, ale skóre se neměnilo. Ve 13. minutě necelých 800 diváků zatleskalo výstavnímu bodyčeku Michala Klimeše. V 54. minutě odjel na trestnou lavici Jiří Vašíček za držení, šanci měl hostující Pavel Pelán. Na konečných 1:4 upravil Tomáš Caha po přihrávce Martina Čech a to na konci 56. minuty.

Zápas neměl jasného favorita, každý z týmů měl chvílemi navrch, ale díky lepší koncovce si vítězství na svou stranu přiklonili hosté z Třebíče.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024