Menu +

JIH - TRE 3:1 - Přípravné derby lépe zvládla Jihlava

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie podlehli v přípravě na první ligu svému soupeři z Jihlavy 1:3. Dvě třetiny se hrál na Horáckém zimním stadionu vyrovnaný hokej, v posledním dějství strhla Dukla vítězství na svoji stranu dvěma brankami Daniela Hodka, přičemž třetí gól Jihlava vsítila do prázdné brány v 60.minutě při hře power-play. O jedinou branku Třebíčských se zasloužil Martin Sobotka.
Sdílejte článek
 
přát., pátek 26.8.2005
JIH JIH
3:10:0, 1:1, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Pospíšil (Bakus), 41. Hodek (Pospíšil), 60. Hodek - 34. Sobotka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Suchan - Pospíšil, Šmarda, Duben, Lupač, Staněk, Dobrovolný - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Čachotský - Lazorišák, Hlouch, Polák - Cmunt.
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Hrbáček, Sláma, Rehák, Šefčík, Ščerban, Lučka, Bulička, Ševčík - Květoň, Hanzal, Fryauf - Látal, Oliva, Laš - Caha, Sobotka, Pelán - Přibyl, Zahradník, Čech.

Komentář k zápasu

Jihlavští hokejisté dostali hned ve druhé minutě zápasu šanci hrát přesilovou hru. Začátek přesilové hry se Dukle moc nepovedl, ale ve druhé minutě dokázali soupeře sevřít a vytvořit si tlak. Jihlavští hokejisté v útočné třetině kombinovali, akci dvakrát zakončoval tvrdou střelou od modré čáry Jan Šmarda, ale jeho pokusy v síti neskončily. O chvilku později dostala výhodu přesilové hry i Třebíč. Hostům se však přesilovka vůbec nepovedla, nedokázali vyvinout tlak ve svém útočném pásmu. V 8. minutě měl pěknou šanci Martin Lupač, když si sjel od modré čáry mezi kruhy, dostal přihrávku a ocitl se sám před Filipem Šindelářem, ten ale jeho pohotovou střelu vyrazil. Ve 13. minutě měli hráči Třebíče nejblíže ke gólu, Fryaufovu střelu z velké blízkosti však zlikvidoval skvěle chytající Jaroslav Suchan. Hned po vhazování pálil od modré obránce Třebíče Bedřich Ščerban a J. Suchan si připsal další zákrok. V 17. minutě hráči Dukly předvedli skvělou souhru - Daniel Hodek přihrál Oldřichu Bakusovi , který periferně našel najíždějícího Marka Cmunta, ten bohužel z dobré pozice mezi kruhy Šindeláře nepřekonal.

Než se hráči rozkoukali, měla Dukla velkou šanci v přečíslení tři na dva, ale jihlavští hokejisté tuto šanci neproměnili. Stav byl stále 0:0. Ve 26. minutě předvedl Martin Čech parádní kličku, zbavil se tak obránce a postupoval sám na Jaroslava Suchana. Vystřelil a Suchan trochu nejistě střelu pravým betonem vyrazil. O tři minuty později hrála Třebíč přesilovou hru a sehrála ji moc dobře. Dostali se k zakončení, ale pozorný Jaroslav Suchan ukázal své kvality a nádherným zákrokem střelu chytil. 34. minuta přinesla první zásah Jihlavy, když Oldřich Bakus z rohu kluziště krásnou přihrávkou našel před bránou úplně volného Roberta Pospíšila, a ten nasměroval puk do odkryté branky, 1:0. Radost ale netrvala dlouho a hosté stihli srovnat zásluhou Martina Sobotky ještě v té samé minutě, 1:1. Na ledě se začalo hodně přitvrzovat, ale závěr druhého dějství už nic výrazného nepřinesl.

Dukle se vstup do poslední třetiny povedl. Hned v první minutě třetí třetiny se prosadil Daniel Hodek po přihrávce od Roberta Pospíšila. Stav ve 41. minutě 2:1. Ve 47. minutě útok Jihlavy urychlil Marek Cmunt přesným nahozením od modré čáry na modrou na rozjetého Tomáše Čachotského, který ale svou šanci nedokázal proměnit. Ve 49. minutě po špatném střídání domácích (Dukla měla na ledě šest hráčů) dostala Třebíč výhodu hrát dvě minuty přesilovou hru. Hosté si přesilovku pokazili vyloučením za hákování. V 51. minutě, kdy Dukla dohrávala zkrácenou přesilovku, která trvala jen 45 vteřin, dokázal tvrdě vystřelit Martin Lupač, jehož pokus Šindelář vyrazil nad plexisklo. V 56. minutě si obránce Třebíče B. Ščerban zahrál na 4. útočníka - dokázal se za brankou Jaroslava Suchana uvolnit, vybruslit mezi kruhy a prudce vystřelit nad jeho pravé rameno. Jihlavský brankář stihl reflexivně zasáhnout puk lapačkou. Čtyři minuty před koncem byl stav 2:1 pro Jihlavu, hráčům Třebíče už moc času nezbývalo, a tak útočili do plných. Tím se Dukle zvětšil prostor pro rychlé protiútoky. Jeden z nich zakončoval přízemní střelou mířenou mezi betony Šindeláře Přemysl Duben. Šindelář byl ale pozorný, stihl včas srazit betony k sobě a prudkou ránu vyrazit. Od 60. minuty dohrávali hosté utkání bez brankáře. Se šesti hráči v poli dokázali Duklu sevřít, ale nikdo se nedostal do takové střelecké pozice, aby mohl ohrozit branku. Tři sekundy před koncem dostal puk na hokejku Daniel Hodek a gólem do prázdné branky upravil skóre na 3:1 pro Jihlavu.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024