Menu +

Červené dresy přinesly štěstí. Třebíč přetlačila silné Litoměřice a bere tři body

Reportáže
Utkání Třebíče s Litoměřicemi nabídlo vyrovnanou bitvu s lepším koncem pro Horáky. Ti se dostali do vedení díky šikovné teči Tomáše Svobody v první třetině. Druhé dějství branku nenabídlo, gólový půst prolomil parádní ránou do šibenice ve 43. minutě Jakub Malý, pro kterého to byla třetí trefa v posledních dvou zápasech. Následovalo litoměřické snížení zásluhou Jana Eberleho. Zkušený bard ve službách Stadionu využil přesilovku. Další branku už ale hosté zejména díky obětavému výkonu bílých hvězd nepřidali. Horáci tak berou vybojované a zasloužené tři body.
Sdílejte článek
 
9.kolo, pondělí 7.10.2024
TRE TRE
2:11:0, 0:0, 1:1
LTM LTM
Statistiky
Branky a nahrávky: 16:06 Svoboda (Karafiát, Vodný; 5/5), 43:08 Malý (Karafiát, Mareš; 5/5) – 45:36 Eberle (Vildumetz, Peterek; 5/4). Rozhodčí: Mejzlík, Hacaperka – Vašíček, Augusta. Diváci: 429. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Střely na branku: 23:22 (6:4, 6:10, 11:8). Zblokované střely: 5:8. Vhazování: 46:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jan Brož – Stehlík, Kroupa, Vandas, Bořuta, E. Mareš, Štebih, Furch, Vodička – V. Brož, Michálek, Ferda – Psota, Bittner, Dočekal – Tomáš Svoboda, Vodný, Karafiát – Malý, Lichanec, Kuba.
HC Stadion Litoměřice: Volevecký – Štibingr, Žovinec, Pavlák, Klikorka, Tomov, Jebavý, Brůna – Bernovský, Kuťák, Vildumetz – Costa, Eberle, Kordule – Chlubna, Peterek, Ton – Sihvonen, Pajer, Plos.

Komentář k zápasu

První slušnou šanci zápasu měl Michálek, avšak gólman Litoměřic Volevecký zasáhl přesně. Ten si poradil rovněž s pokusy Štebiha nebo Stehlíka. Na druhé straně zasáhl Brož proti bombě Korduleho. Celkově ale měla Třebíč v první třetině více ze hry, což korunoval v čase 16:06 pohotovou tečí Tomáš Svoboda 1:0.

Hned na začátku druhého dějství zívala prázdná branka před Chlubnou, jenže útočník Stadionu promáchl. Stejně jako o pár minut později Kordule. V další šanci Stadionu nastřelil Štibingr z kruhu tyč. Zvýšit vedení Horáků mohl Ferda, ale ani na něj se střelecké štěstí tentokrát neusmálo. Zápas nabízel spoustu osobních soubojů a oba brankáři chytali spolehlivě.

I proto viděli diváci druhou branku až na začátku třetí třetiny. Postaral se o ni parádní ránou do šibenice ve 44. minutě Jakub Malý 2:0. Stadion ale o dvě minuty později snížil na 1:2 zásluhou Jana Eberleho, ten využil přesilovou hru. Další branky ve zbytku zápasu nepadly. Třebíč předvedla bojovný výkon, který jistil spolehlivý Jan Brož mezi tyčemi. V závěru základní hrací doby sice ještě měly Litoměřice výhodu přesilové hry, kterou zvýraznily odvoláním brankáře, ale ani to jim k vyrovnání nepomohlo. Horáci tedy berou plný bodový zisk.





Ohlasy trenérů

Roman Erat – SK Horácká Slavia Třebíč: Odehráli jsme dobré utkání, myslím si, že navrch jsme měli v první třetině, škoda, že jsme nevyužili nějaké další šance. Ve druhé části jsme přestali hrát, tam jsme měli velké štěstí a díky výbornému výkonu brankáře jsme to ustáli. Odehráli jsme i super třetí třetinu kromě těch dvou situací, které vedly k oslabením. Před koncem druhé třetiny jsme viděli, že si hosté dvě vteřiny před sirénou berou power play, a hráče jsme na to upozornili. Takovou situaci už jsme zažil. Prohráli jsme tam buly a měli jsme štěstí, že znovu přišel výborný zákrok gólmana. Jsem rád, že jsme třetí třetinu zvládli, odehráli jsme ji tak, jak jsme si představovali. Hosté měli šance prakticky jen v těch dvou oslabeních. Myslím, že nasazení jsme měli dobré i v předchozích zápasech, ale trápilo nás proměňování šancí. Dnes jsme podali výborný výkon. Poděkování patří i výborným divákům za to, jak hráče podpořili.

Jaroslav Nedvěd – HC Stadion Litoměřice: Zaspali jsme první třetinu, v ní byli domácí lepší, hráli víc s pukem. My jsme byli pasivní, do ničeho jsme se nedostávali, nebruslili jsme a soupeř dal gól. Šťastný, ale dal, protože byl víc na puku a hráli s ním víc než my. Proto dali gól zaslouženě. Od druhé třetiny jsme se probudili, odehráli jsme výbornou třetinu, ve které jsme měli dát dva góly. Ty jsme nedali a chtěli jsme to zlomit ještě ve třetí třetině, ale inkasovali jsme gól na 2:0. Pak už jsme to nedotáhli. Sice jsme se přiblížili jedním gólem, ale ten druhý gól jsme už neměli dostat. Byla tam chyba, detail v bránění. Už pár zápasů zpátky jsme faulovali podobně zbytečně. Nic neřešícími fauly v útočném pásmu jsme si prohráli zápas. Teď to dva zápasy vypadalo dobře, těchto chyb jsme se vyvarovali, ale dnes se k tomu někteří jednotlivci zase vrátili. Nejsme připravení na buly, a pak to řešíme tím, že zezadu místo soubojového postavení to řešíme fauly. V power play před koncem druhé třetiny šlo o to vyhrát buly a vystřelit. To se povedlo, ale střela byla zblokována. Nejvíc se mi z našeho pohledu líbila druhá třetina. Ve třetí třetině jsme chtěli nefaulovat, to se nám nepovedlo. A vyrovnat, to se nám taky nepovedlo...

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Kolaps ve třetí třetině stál Horáky zápas proti Slavii

před 2 dny
Reportáže

Třebíčští museli ubránit osm oslabení, k zisku bodů i tak byli blízko

12.10.2024
Reportáže

Vyrovnanou bitvu se Zlínem rozhodla druhá třetina. Horáci odchází po snaživém výkonu s prázdnou

09.10.2024