Menu +

Vyrovnanou bitvu se Zlínem rozhodla druhá třetina. Horáci odchází po snaživém výkonu s prázdnou

Reportáže
V rámci 10. kola Maxa ligy zavítal do Moravských Budějovic Zlán. Horáci se dostali do vedení v 17. minutě zásluhou Antonína Bořuty. Druhá perioda ale patřila hostům, kteří dvěma góly utkání otočili. Ve třetím dějství další góly nepadly, takže Zlín si z Vysočiny veze plný bodový zisk. V sobotu 12. října nás čeká první letošní derby, když v Pelhřimově vyzveme jihlavskou Duklu.
Sdílejte článek
 
10.kolo, středa 9.10.2024
TRE TRE
1:21:0, 0:2, 0:0
ZLN ZLN
Statistiky
Branky a nahrávky: 16:35 Bořuta (Psota, Bittner; 5/5) – 21:35 Gago (Válek, Kverka; 5/4), 35:05 Válek (Čáp; 5/5). Rozhodčí: Kostourek, Zeliska – Jindra, Maštalíř. Diváci: 608. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Střely na branku: 31:24 (10:7, 11:11, 10:6). Zblokované střely: 15:13. Vhazování: 26:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: J. Brož – Vandas, Bořuta, Furch, Kroupa, E. Mareš, Štebih, Stehlík, Vodička – Psota, Bittner, Dočekal – V. Brož, Michálek, Ferda – T. Svoboda, Vodný, Michalčuk – Malý, Lichanec, Kuba.
PSG Zlín: Huf – Suhrada, Salonen, Urbanec, Čáp, Pohl, D. Kolář, Talafa – Süss, Holík, Paukku – Šlahař, Kverka, Válek – Salmio, Gago, Z. Sedlák – Sedláček, Sadovikov, Köhler – Heš.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu zastihl v lepší pohodě Třebíč, která měla i šance, jenže Huf si s pokusy hráčů v bílém poradil. Na druhé straně se zaskvěl Brož proti tvrdé ráně Kverky z mezikruží. Úvodní gól zápasu padl v čase 16:37. Matěj Psota narýsoval parádní přihrávku Antonínu Bořutovi, který jel z křídelního prostoru sám na Hufa a neomylně zamířil 1:0.

Začátek druhého dějství patřil Zlínu. I proto, že Berani v něm měli čtyřminutovou výhodu pěti proti čtyřem, kterou dokázali zúročit. Tutovou šanci Válka sice ještě Brož bravurně zlikvidoval, nicméně na dorážku Michala Gaga už byl krátký 1:1. V tu chvíli bežel na světelné tabuli čas 21:38. Berani poté zvýšili obrátky, avšak pozorný Brož změnu skóre nepovolil. Tedy až do času 35:05, kdy Čáp vybídnul ke skórování Lukáše Válka, jenž puk dotlačil do sítě. Platnost gólu potvrdil videorozhodčí. V závěru druhého dějství ujel do samostatného úniku Michálek - Huf jeho ránu švihem vyrazil.

Třetí třetina nabídla především taktické šachy. Horáci se sice snažili vyrovnat, na druhou stranu hosté vsadili na aktivní přístup počínaje středním pásmem, který nebylo snadné překonat. K tomu hrozili z rychlých protiútoků. Jeden takový mohl ve třetí gól přetavit Paukku - přestřelil. V poslední minutě Třebíč vsadila na hru bez brankáře, což přineslo šance. Největší příležitost dostal na svou hůl Martin Dočekal, ovšem ani nadvakrát Hufa nepřekonal. Zlín tedy po vítězství 2:1 bere tři body.






Ohlasy trenérů

Roman Erat – SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání. Dali jsme ale málo gólů. Šance na to zápas zlomit na naší stranu jsme měli, ale to se bohužel nepovedlo. Měli jsme i přesilovku pět na tři, kterou se nám nepovedlo proměnit. Ale kluky jsme pochválili, protože bojovali, dřeli až do konce a i v poslední minutě jsme mohli vyrovnat. Bohužel se nám to nepodařilo. V první třetině si myslím, že jsme byli lepší. Tam kdybychom odskočili, dali dvě tři branky, tak by to bylo jiné. Oslabení nám brala dost síly, ale i tak si myslím, že jsme v závěru tlačili a mohli jsme nějakou tu šanci proměnit. Bohužel štěstí se k nám na rozdíl od minulého zápasu nenaklonilo.

Ján Pardavý – Berani Zlín: Byl to velmi těžký zápas, který jsme zvládli za tři body, ubojovali jsme to. Tady v Moravských Budějovicích je opravdu specifické prostředí, protože je zde velmi malá plocha a byl špatný led. Byla to taková bouchaná z obou stran. Hráče jsme nabádali, aby stříleli ze všech stran, protože ta malá hrací plocha přináší to, že odevšud je blízko k bráně. Od druhé třetiny jsme to plnili. Prohrávali jsme 1:0, ale dokázali jsme to otočit, využili jsme jednu přesilovou hru. V celém dalším průběhu zápasu nám už přesilovky nefungovaly. Tam jsme spíš dávali šance na vyrovnání Třebíči. Ale jsme šťastní za tři body, protože to byl velmi těžký zápas. Kdybych byl trenér Třebíče a hrál tady v Moravských Budějovicích, tak nevymýšlím nic jiného, než vytvořit tlak hned od začátku. To malé hřiště k tomu vybízí. Dobrým pohybem a častou střelbou se pak vytvoří ten tlak. Oni přesně tohle na nás udělali, ale zvládli jsme to. Sice jsme dostali jeden gól, ale nakonec jsme to otočili a odjíždíme se třemi body. Druhý náš gól byl trošku šťastný, ale ta přihrávka byla geniální. Celá lajna měla výborný pohyb, konečně jsme se tam udrželi delší dobu v útočném pásmu a ta křižná přihrávka přišla na zadní tyčku. Opakované záběry jsme neviděl, takže nevím, jestli to šlo od hokejky nebo do nohy… Trošku štěstí v tom bylo, ale i to člověk potřebuje. Ve třetí třetině bylo pro nás dobré, že jsme měli na začátku ještě padesát vteřin přesilovou hru. Tu jsme chtěli zvládnout lépe jak závěr druhé třetiny. To se nám nepovedlo, protože jsme se nedostali ani k ohrožení branky. Pak jsme chtěli co nejvíc hrát na území soupeře, aby se nehrálo u nás. Myslím si, že se to po celou třetí třetinu, až na pár výjimek, dařilo. Pár nebezpečných střel tam bylo, hlavně od třebíčských beků, puky tam létaly před brankovištěm, ale chvála Bohu jsme to přečkali.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Kolaps ve třetí třetině stál Horáky zápas proti Slavii

před 2 dny
Reportáže

Třebíčští museli ubránit osm oslabení, k zisku bodů i tak byli blízko

12.10.2024
Reportáže

Vyrovnanou bitvu se Zlínem rozhodla druhá třetina. Horáci odchází po snaživém výkonu s prázdnou

09.10.2024