Menu +

Třebíčští museli ubránit osm oslabení, k zisku bodů i tak byli blízko

Reportáže
Pelhřimov - První derby sezóny přineslo hokej jako řemen. Třebíčští v něm osmkrát putovali na trestnou lavici a osm oslabení ubránili. V jedno z nich, při oslabení tří proti pěti snížil z trestného střílení Vítězslav Brož na 1:2 z pohledu HST. Hosté se tlačili za vyrovnáním, ale oslabení přibývala síly tím pádem ubývaly. Přesto měli Třebíčští další šanci na srovnání a to tři vteřiny před koncem. Rozhodčí si všimli už třetího Beranova vyhození branky z předepsané pozice a našli odvahu k nařízení trestného střílení. Tentokrát však pro HST úspěchem neskončilo, Beranův přestupek zůstal gólově nepotrestán a Jihlava s vypětím všech sil vítězství ubránila.
Sdílejte článek
 
11.kolo, sobota 12.10.2024
JIH JIH
2:12:0, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 11:50 Harkabus (Kulda; 5/5), 14:48 Chvátal (Pořízek, Štefančík; 5/5) – 44:29 Brož (TS). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Maštalíř, Roischel. Diváci: 1223. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Střely na branku: 32:22 (14:9, 10:4, 8:9). Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 41:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: A. Beran – Dundáček, Ozols, Bilčík, Strejček, L. Mareš, Jansons, Vovsík – Čachotský, R. Toman, Cachnín – Harkabus, Kulda, Štefančík – T. Havránek, Menšík, Jungwirth – Vrhel, Pořízek, Chvátal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – E. Mareš, Stehlík, Bořuta, Vandas, Štebih, Furch, Kroupa, Vodička – Ferda, Michálek, V. Brož – Dočekal, Bittner, Psota – Malý, Vodný, Tomáš Svoboda – Kuba, Lichanec, Michalčuk.

Komentář k zápasu

První šanci zápasu měl v šesté minutě jihlavský Pořízek, který si ale vylámal zuby na Mičánovi. Přesto Dukla skóre zápasu otevřela. Postaral se o to Tomáš Harkabus, který v čase 11:50 zamířil přesně nad rameno Mičána. O další tři minuty později, konkrétně v čase 14:45 bylo pro bílé hvězdy ještě hůře. Po nedůrazu defenzivy zůstal mezi kruhy zcela osamocený Marek Chvátal a zvýšil vedení domácích. Ještě v první třetině mohl Horáky vrátit do zápasu Bittner, ale pár vteřin před úvodní sirénou tváří v tvář Beranovi neuspěl.

Druhé dějství poznamenala častá třebíčská vyloučení. Svěřenci Davida Dolníčka a Romana Erata byli v v prostředním úseku hry na trestné lavici hned třikrát. Takže místo tlaku a snahy o vyrovnání přišla na řadu spíše snaha neinkasovat třetí gól. Nutno však dodat, že horácká defenziva v čele s Janem Mičánem zvládla všechna oslabení bravurně.

K další změně skóre došlo až v čase 44:29 a k radosti třebíčských fanoušků šlo o snižující trefu na 1:2. Úspěšným střelcem a exekutorem trestného střílení byl Vítězslav Brož, který přesnou ránou na lapačku vykřesal plamen naděje. Tentýž hráč mohl v čase 59:58 z dalšího trestného střílení po úmyslném posunutí branky Adamem Beranem dokonce vyrovnat. Jenže tentokrát mu klička do forhendu nevyšla. První derby Vysočiny letošní sezony tedy patří Jihlavě.





Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil - HC Dukla Jihlava: První třetina byla z naší strany velice dobrá, projevila se i na výsledku. Skvěle nám fungoval forčeking, tím, že nám šly nohy, jsme byli rychlejší než soupeř. Získávali jsme hodně puků u soupeře v pásmu a oni s námi měli obrovské problémy v obranné třetině. Ve druhé třetině nám hru paradoxně rozházely přesilovky a uškodily nám, ty nám zase nešly. Dvě až tři přesilovky k něčemu vypadaly, zbytek byl mizerný. Potom přišel faul na hostujícího hráče, z něho proměněné trestné střílení, takže pro nás komplikace ve třetí třetině, snížení na 2:1. Závěr už byl jen pro silné povahy, pouhé tři vteřiny před koncem trestné střílení. Samozřejmě jsme rádi za výsledek, měli jsme letos zápasy, kde jsme jasně dominovali, a měli jsme nula bodů. Dnes jsme byli lepší, bohužel jsme si to nepojistili v přesilovkách, ale máme tři body. Když se to řekne takhle, tak je to super výsledek a jsme spokojení. Ale nervy byly úplně zbytečné.

David Dolníček - SK Horácká Slavia Třebíč: Hráče jsme upozorňovali, že domácí na nás vletí, aby rychle řešili naše obranné pásmo. To se nám úplně nedařilo, Dukla měla dvě velké šance, které jsme přežili. Třetí situaci, kterou jsme měli vyřešenou, jsme si zkomplikovali individuální chybou a soupeř nás potrestal prvním gólem. Pak jsme propadli na zadním mantinelu a byl z toho druhý gól. Přesto, že ta první třetina z naší strany nebyla ideální, tak jsme měli tři velké šance, se kterými jsme ale nenaložili úplně nejlíp a byli jsme ve ztrátě 2:0. Druhou třetinu jsme chtěli začít líp, chtěli jsme se do toho obout… Bohužel tři vyloučení nás přibrzdila, takže tato třetina skončila 0:0. Před poslední částí jsme kluky nabádali, že je to 2:0, že se nic neděje, přesto jsme opět velkou část času strávili v oslabení. V jednom z nich se nám podařilo vybojovat penaltu a dali jsme gól. Pak jsme chtěli jít do závěrečného náporu, jenže opět přišlo oslabení. Ale přesto jsme se posledním tlakem dostali do penalty nějaké dvě vteřiny před koncem. To bylo nějakým zázrakem, ale bohužel jsme si na ten jeden bod nesáhli. Počet a poměr vyloučených byl nějaký, ale my jsme třikrát udělali technický přestupek. Dvakrát jsme puk vyhodili do hlediště, jednou jsme hráli v šesti. Byly tam i dva nesmyslné fauly v útočném pásmu, takže poměr nepoměr, na to se nechci vymlouvat. Za tu první třetinu se k nám asi to štěstí pak už nepřiklonilo. Poděkovat bych chtěl divákům, kteří nás sem přijeli podpořit a v zápase byli hodně slyšet.

Podobné články

Reportáže

Kolaps ve třetí třetině stál Horáky zápas proti Slavii

před 2 dny
Reportáže

Třebíčští museli ubránit osm oslabení, k zisku bodů i tak byli blízko

12.10.2024
Reportáže

Vyrovnanou bitvu se Zlínem rozhodla druhá třetina. Horáci odchází po snaživém výkonu s prázdnou

09.10.2024