Menu +

2:2 - Semifinále se stěhuje do Boleslavi, Třebíč chce uspět i na ledě soupeře

Pozvánky na zápas
T ř e b í č - Už páté pokračování semifinálové série mezi Horáckou Slavií Třebíč a Mladou Boleslaví je na programu v sobotu 16. března od 17:30 v Mladé Boleslavi. Po dvou zápasech v Třebíči je série srovnaná na 2:2 a začíná se prakticky znovu a nic není jisté. Jedinou jistotu je, že se semifinále do Třebíče ještě určitě vrátí, ať už sobotní utkání skončí jakkoli, v Třebíči se bude znovu hrát v pondělí 18. března také od 17:30.
Sdílejte článek
 

Jedna semifinálová série už skončila, Olomouc přehrála Ústí nad Labem přesvědčivě 4:0 a stala se tak prvním jistým prvoligistou, který postoupil do baráže o extraligu. To je možná trochu překvapení, protože hokejoví odborníci spíše čekali rychlý konec v sérii mezi Mladou Boleslaví a Třebíčí. Ta je však mnohem vyrovnanější, než souboj Hanáků a Severočechů. Kdo vsázel na to, že Bolelslav si s Třebíčí rychle poradí, asi nepočítal s vynikající třebíčskou partou, obrovskou soudržností, bojovností a vůlí hráčů s Bílou hvězdou na dresu. Přidáme – li k tomu výborné publikum, ženoucí své miláčky za úspěchem jak na stadionu soupeře, tak na domácím Zimním stadionu Města Třebíče – MANN + HUMMEL ARENĚ, je překvapení na světě.

“Soupeř je kvalitní na puku, má čtyři kvalitní formace. Zase jsme hráli s velikým nasazením a bojovností, puky jsme chytali i do obličeje, třeba Václav Čejka, padali jsme do ran. V brance nás podržel vynikající Čiliak. Jsem velice rád, že jsme hostům vrátili ty penalty,“ říkal ještě v emocích po druhém vítězství nad Mladoboleslavskými trenér a sportovní manažer Horácké Slavie Kamil Pokorný.

K překvapení většiny přítomných na tiskovou konferenci ani po jednom třebíčském utkání nedorazil žádný z trenérů, ani pan Slabý, ani pan Výborný, ani pan Jelínek, ale hodnotit utkání přišel pan Mgr. Jan Vidner, jenž je v realizačním týmu Bruslařů vedený jako kondiční trenér a videokouč. Proč tomu tak bylo, se můžeme jen domnívat.

“Zápas jsme dotáhli až do nájezdů, tam už to bylo padesát na padesát a my jsme je nezvládli. Play – off teď pokračuje zase v sobotu. Od poloviny zápasu jsme Třebíč přehrávali, asi se na nich projevila únava, nebo jsme my začali hrát ve větším pohybu. V prodloužení jsme soupeře skoro nepustili z pásma, bohužel se ubránili a nájezdy jsme pak nezvládli. Určitě jsme nečekali, že to bude lehká série, kterou vyhrajeme 4:0. Je to vyrovnané, výsledky jsou těsné a musím říct, že tady jsme nastupovali skoro proti šesti hráčům. Publikum v Třebíči bylo fantastické, hnalo domácí dopředu a nám chyběl ten pověstný kousek štěstí, aby puk spadl za brankovou čáru,“ hodnotil druhý duel, který rozhodl o tom, že série se natáhne na minimálně šest utkání boleslavský videokouč.

Třebíčský trenér i hráči si velmi pochvalují podporu diváků, kteří za nimi v hojném počtu cestují i na stadiony soupeřů. Nejinak tomu bude i v sobotu v Mladé Boleslavi, kam se chystá kolem dvou až tří stovek třebíčských fanoušků.

“Je to pro nás obrovský zážitek. To, co se odehrálo v posledních dvou zápasech na našem stadionu, to minimálně patnáct let třebíčský hokej nepamatuje, to se tehdy postupovalo do první ligy. Jsme za podporu fanoušků strašně moc rádi,“ chválil třebíčské publikum bouřlivák z třebíčské lavičky, kterého v trenérské práci skvěle doplňuje přemýšlivý kolega Radek Novák.

Co čekat od pátého utkání série? Mohou se vůbec soupeři ještě něčím překvapit? Kdo bude po sobotním utkání blíž postupu? To jsou otázky, které si klade mnoho lidí, ale nikdo na ně nezná odpověď. Kamil Pokorný v rozhovoru pro server hokej.cz naznačil, že Horácká Slavia půjde do boje se stejnými zbraněmi, jaké jí přinesly úspěch v jejím dosavadním průběhu. Celý rozhovor z opera Adama Bagara najdete ZDE.

“Půjdeme do zápasu se stejnými zbraněmi, které nám přinášely úspěch. Už jsme jednou v základní části dokázali v Mladé Boleslavi vyhrát a i ve druhém zápase jsme byli jen centimetry od vítězství. Nebudeme nic měnit, dva dny volna nám moc pomůžou a budeme odpočatí. Půjdeme do toho s plnou vervou a věřím, že jsme schopni uspět.“

Páté semifinálové utkání začíná ve Ško – energo areně v Mladé Boleslavi v sobotu 16. března v 17:30. Nenechejte si tento skvělý hokejový zážitek ujít a pojeďte i Vy povzbudit třebíčské hokejisty přímo na stadion do Mladé Boleslavi.

Podobné články

Pozvánky na zápas

Bílé hvězdy čeká rozhodující pátá bitva o postup do semifinále!

16.03.2024
Pozvánky na zápas

Série se přesouvá na třebíčské kolbiště! Pokračování je na programu ve středu a ve čtvrtek!

12.03.2024
Pozvánky na zápas

Čtvrtfinále je tady! Bílé hvězdy jej načnou dvojzápasem v Kalich aréně!

08.03.2024