Menu +

TRE - BER 3:2 - Třebíčští hokejisté zkrotili Medvědy z Berouna

Reportáže
T ř e b í č - Do utkání proti celku HC Berounští Medvědi Beroun vstoupila domácí Horácká Slavia velmi dobře, když již ve druhé minutě vedla po gólu Pavla Buličky. V šestnácté minutě se podařilo na 2:0 zvýšit Stanislavu Balánovi. Třetí gól do brány hostů přidal na začátku druhé třetiny Roman Pšurný. Hostům se podařilo prosadit až v jednatřicáté minutě, kdy na 3:1 snižoval berounský Nedorost. Ve třetí třetině se gólově prosadil už jen hostující Novotný, takže domácí udrželi výhru v poměru 3:2. Fotografie z utkání najdete TADY.
Sdílejte článek
 
31.kolo, sobota 16.12.2006
TRE TRE
3:22:0, 1:1, 0:1
BER BER
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Bulička (Balán, Pšurný M.), 16. Balán (Pšurný R.), 22. Pšurný R. (Bulička) - 32. Nedorost (Novotný, Besser), 46. Novotný (Šinágl, Tvrzník). Rozhodčí: Šír - Bryška, J. Novák. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Střely na branku: 33:22.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák (Valent) - Ščerban, Rehák, Bulička, Hrbáček, Vomela, Šefčík, Dvořák, Sláma - Kubica, Dolníček, Mertl - Prušný R., Balán, Pšurný M. - Čech, Zahradník, Kovář - Handlovský, Oliva, Látal.
Medvědi Beroun 1933: Handl (Kraus) - Kameš, Lukačovič, Protivný, Čížek, Jelínek, Rýgl, Gudas - Tvrzník, Šinágl, Novotný - Besser, Dušek, Nedorost - Vlček, Křesťan, Pavel - Hudíček, Pajič, Jech.

Komentář k zápasu

Hned v první minutě utkání měla Horácká Slavia po faulu na Bedřicha Ščerbana možnost přesilové hry, kterou nekompromisně využila. Od modré vystřelil Michal Pšurný, první dorážku ještě Roman Handl v brance Berouna zlikvidoval, na druhou však už nedosáhl. Brankou Pavla Buličky se tak ujali domácí jednobrankového vedení. Horácká Slavia i nadále hýřila aktivitou. Těžkou střelu na brankáře hostí vyslal Petr Zahradník. Ve čtvrté minutě utkání měli domácí další výhodu přesilové hry. Doslova rozebrali hostující obranu, prakticky celé dvě minuty kombinovali v útočné třetině, vytvořili si i několik brankových příležitostí, kdy puk těsně míjel branku. Další tvrdou střelou se prezentoval Zahradník. První vážnější šanci si hosté vytvořili až v minutě desáté, kdy Adam Lukačovič křižně nahrával v našem pásmu, domácí Lukáš Vomela však položil hokejku a zabránil vážnější šanci. Po další nebezpečné tečované střele hostů, která mířila nad branku Filipa Luňáka, zahrozili domácí. Nejprve vystřelil od modré Denis Rehák, Handlova lapačka však byla na svém místě. Následnou tečovanou střelu Marcela Hrbáčka od modré ihned po buly Roman Handl se štěstím zlikvidoval. První přesilovou hru si hosté mohli vyzkoušet ve třinácté minutě, žádnou vážnější šanci si však nevypracovali. Naopak po nahrávce v útočném pásmu mohl skórovat David Dolníček. V šestnácté minutě se domácí dočkali další přesilové hry, kterou využili po třiadvaceti sekundách. Ke vzdálenější tyči z kruhu vystřelil Stanislav Balán. Ke konci třetiny ještě dvakrát zahrozili hosté, Besserův bekhend i další nebezpečnou střelu zlikvidoval s přehledem chytající Filip Luňák.

Hned v úvodu druhé třetiny nepřekonali Handla zblízka ani Stanislav Balán, ani Michal Pšurný, aby následně Roman Pšurný využil přihrávku Pavla Buličky a zvýšil tak stav utkání na 3:0 pro domácí. Hosté odpověděli nebezpečnou šancí, Filip Luňák byl však na svém místě. Ve třetí minutě se Ondřej Látal dostal do brejkové situace, mířil mezi nohy brankáře hostí, ten však puk udržel ve své moci. Chvíli poté si mohli hosté vyzkoušet další přesilovou hru, jedinou nebezpečnou střelu si vypracoval Petr Šinágl, mířil však nad branku Luňáka. Potrestat chybu hostí na útočné modré mohl v témže oslabení Jiří Oliva, byl však zahákován. Poměr sil na ledě se tedy vyrovnal, Tomáš Protivný si navíc vysloužil deset minut osobní trest za nesportovní chování. Ve dvanácté minutě udeřili poprvé hosté. Z rohu najel před branku Jan Besser, křižně nahrál před Luňákem a David Nedorost už neměl těžkou práci před odkrytou domácí brankou. V tu chvíli se vytratila jistota domácích, puky jim začaly přeskakovat hokejky. V patnácté minutě se hezkou kličkou do středu hřiště a následnou střelou prezentoval Tomáš Mertl, brankář hostí byl však na svém místě. Na druhé straně vyslal nebezpečnou střelu nad Jan Besser. Dvě minuty před koncem druhé třetiny poslal rozhodčí domácí celek do tří. Z více než minutové přesilovky pět na tři však hosté nic nevytěžili.

Úvod třetí třetiny byl ve znamení řady nepřesností bez vážnějších šancí. V šesté minutě udeřili podruhé v utkání hosté. Špatně vyhozený puk domácích se dostal k Petru Šináglovi, ten si najel mezi kruhy a tvrdě vystřelil k tyči. Jeho střelu navíc tečoval Jiří Novotný. Filip Luňák byl bezmocný. Po obdržené brance domácí ožili. Tvrdě vypálil od modré Vomela, brankář hostí však jeho střelu vyrazil. Hráči Horácké Slavie si vypracovali ještě několik šancí, žádná však neskončila gólem. Ve třinácté minutě se naskytla hostujícímu celku možnost přesilové hry. Berounští medvědi vycítili šanci a začali nebezpečně kousat. Ukázkovým semaforem se blýskl Filip Luňák. Posledních několik minut utkání však hosté už nic vážnějšího nepředvedli. Naopak byli to domácí, kteří mohli pojistit výsledek zápasu. Tvrdě vystřelil Lukáš Vomela. Jeho střela ani tvrdá dorážka Lukáše Handlovského však branku nepřinesla. Radost domácím fanouškům už nepokazila ani těžká střela těsně nad branku v posledních sekundách zápasu. Tři body tak zůstaly na Vysočině.

Domácí brankář Filip Luňák tak jako po každém vítězném utkání předvedl svůj tradiční tygří skok a „pejska“. Zároveň se rozloučil s třebíčským „kotlem“ slovy: „šťastný a veselý“ a popřál tak spokojeným fanouškům Horácké Slavie krásné Vánoce.



Ohlasy trenérů

Karel Najman- Beroun: Utekl nám začátek utkání, kdy jsme hráli velmi pasivně a z toho vyplynuly naše fauly. Domácí to potrestali a my jsme první třetinu prohráli 2:0. Pak se nám povedlo hru vyrovnat a myslím, že za ty druhou a třetí třetinu jsme si zasloužili alespoň prodloužení. Rozhodně utkání ovlivnil náš nepovedený začátek zápasu a fauly, které tam opravdu byly.

Jiří Otoupalík – Třebíč: Po z naší strany výborné první třetině jsme vedli 2:0 a na začátku druhé jsme dali třetí gól. Pak jsme už nebyli tak důrazní nejen v osobních soubojích či ve vyhazování puku, ale prakticky ve všech činnostech jsme byli laxní. Naopak Beroun začal hrát důrazně, což nám dělalo problémy. Utkání bylo napínavé až do konce a my jsme rádi, že jsme uhráli tři body. Vyzvednout bych chtěl náš druhý útok, který dnes dal všechny tři góly.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024