Menu +

TRE - HBR 5:3 - Třebíčští hokejisté zaslouženě porazili Mistra Vysočiny

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě se hráčům Horácké Slavie daří. Po vítězství 6:3 s jihlavskou Duklou si na třebíčském ledě vylámali zuby také hokejisté Havlíčkova Brodu. Třebíčští po dvou třetinách vedli již 4:1, v poslední dvacetiminutovce ale hosté dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Nakonec si ale domácí tým vypracoval ještě několik gólových příležitostí, z nichž jednu proměnil Jan Bula, který tak pečetil skóre na konečných 5:3. Doplněny fotografie z utkání, najdete je TADY.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 23.8.2007
TRE TRE
5:31:1, 3:0, 1:2
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Přibyl, 32. Dvořák (J. Burian), 34. Zahradník (Kadela), 36. Dibelka (Přibyl, Dolníček), 53. Bula (V. Burian) - 10. Šulc (Borůvka), 43. Pavlík, 51. Malát (Kubeš). Diváci: 520. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, L. Sláma, B. Sláma, Pálka, Bulička, Kadela, Kaláb, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka - Čech, Oliverius, Kukla - Matušík, Zahradník, Kubica - V. Burian, Bula, J. Burian.
BK Havlíčkův Brod: Suchan - Vyhlídal, Jebavý, Procházka, Pavlík, Šulc, Borůvka, Jelínek, Holec, Kubeš, Ondráček, Kraučuk, Čermák, Varga, Endál, Malát, Sobotka, Kreuzer, Dušátko, Jonáš, Florián.

Komentář k zápasu

Horácká Slavia vlétla do utkání s navrátivším Martinem Čechem, který se neprosadil do kádru Zlína. Utkání začalo ve velkém tempu, Zdeněk Kubica předložil v útočném pásmu puk Zahradníkovi, ten však nepřekonal kličkou Suchana v brance hostí. Skórovat se podařilo až Milanu Přibylovi v čase 2:44, když objel po křídle hostující hráče a z úhlu pak překvapil Suchana střelou k bližší tyči – 1:0. V konturách se rýsovala i druhá branka červenobílých, když Dibelka vypíchl na modré puk a řítil se v přečíslení s Dolníčkem na jediného beka hostí. Od pohromy zachránila Rebely tentokráte dobře postavená modrá čára - offside. Po dvou vyloučených na straně domácích pálil nadvakrát Jakub Šulc – jeho první tečovaná střela mířila vedle, druhá pak už přesně k tyči – 1:1. Na druhé straně neprostřelil hostujícího brankáře od modré Lukáš Sláma. Suchan vyrazil i chytrou střelu Oliveriuse z kruhu přes obránce. Ani Pálka nerozvlnil síť za hostujícím brankářem, když si sjel od modré na přihrávku Oliveriuse. Na Míču nevyzrál na druhé straně v poslední sekundě první třetiny Procházka. Do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Na začátku druhé třetiny musel zasahovat Suchan po střele Dibelky, Míča pak po střele Endála, který pálil po přihrávce zpoza branky. Suchan poté se štěstím vyrazil sraženou přihrávku Oliveriuse od modré na Kuklu. S brankovým skóre nepohnul ani Vilda Burian, který se natlačil přes hostujícího obránce před Suchana. Několik dalších chvil slávy čekalo na Pavla Míču, který famózně zneškodnil tři tutovky. Ztroskotali na něm Lukáš Endál, Jan Dušátko a i třetí hostující hráč, který se také ocitl osamocen před Míčou, si na něm vylámal zuby a nedokázal ho prostřelit. Ani na druhé straně se nechtělo rozsvítit červené světlo. Lukáš Sláma střílel ke vzdálenější tyči, branku však minul. Oku lahodící kombinaci předvedla trojička Lukáš Sláma – Vilém Burian – Jiří Burian. Lukáš posunul na střed puk Vildovi, ten chtěl celou akci vyšperkovat a přihrál k tyči bratrovi, lehce tečovaný puk však těsně minul branku. Suchan měl i nadále plné ruce práce, vyrazil Hrbáčkovu ránu od modré i Dolníčkovu střelu z mezikruží. Aktivní Endál se pokusil oklamat Míču blafákem, nepřehodil však jeho beton. O minutu později se parádně k tyči trefil Ondřej Dvořák, když mu předložil puk Jirka Burian – 2:1. Na 3:1 zvyšoval po další pohledné kombinaci Petr Zahradník. Kukla nahrál v útočném pásmu Matušíkovi, po jeho střele z první zazvonila dobře postavená tyč Suchanovy branky, odražený puk přihrál Kadela na střed Zahradníkovi a ten pod padajícím brankářem zvýšil skóre – 3:1. Na Míču se poté řítil osamocený Borůvka, ani on však recept na bezchybného Míču nenašel. Po křižných přihrávkách v útočném pásmu se ocitl před odkrytou hostující brankou Dolníček, jelikož byl v úhlu, tak se snažil přihrát na zadní tyč, kde číhali dva třebíčští hráči, branka však padla až o pár sekund později. Přibyl naservíroval puk Luboru Dibelkovi a ten střelou pod víko upravil skóre na 4:1 pro domácí. Tentýž hráč mohl skórovat do přestávky ještě jednou, když se ocitl po kličce osamocen před Suchanem, hostující brankář ho však podrazil. Přesilová hra 5 na 3 branku nepřinesla. Pálka od modré i Kukla zblízka minuli branku.

V úvodu třetí třetiny snížil na rozdíl dvou branek Pavlík, který využil přesilovou hru po jednatřiceti sekundách přesnou střelou od modré do šibenice – 4:2. Ve čtvrté minutě vyrazil Suchan střelu Vildy Buriana, nutno dodat, že s notnou dávkou štěstí. Suchan se musel i nadále ohánět, dalším faulem totiž nabídl Třebíčským přesilovou hru 5 na 3. Pálka přihrával před branku Kuklovi, ten z první těsně minul, Buličkova tečovaná střela mířila také vedle. Petr Zahradník se prezentoval kličkou ihned po svém vyhraném buly, přenechal v útočném pásmu puk Kubicovi, toho však vychytal Suchan. Zdeněk Kubica se v další stoprocentní brankové příležitosti ocitl osamocen na brankovišti, puk však těsně minul branku a následná dorážka Zahradníka taktéž z úhlu skončila v boční síti. Tvrdou střelou se prezentoval velmi dobře hrající Lukáš Sláma, Suchan však stále držel Rebely ve hře. Zneškodnil i Čechovu střelu po jeho průniku útočnou třetinou. Vykřesat naději pro hosty mohl Holec, který se řítil sám na Míču, třebíčský brankář však i nadále přiváděl hostující hráče k šílenství. Co se nepodařilo Holcovi, dokázal Martin Malát. Po přihrávce Kubeše snížil pod padajícím Míčou na rozdíl jediné branky – 4:3. Hosté se však neradovali příliš dlouho. Vilda Burian sice zblízka nedal a Jan Bula z otočky ještě neprostřelil ležícího Suchana, po přihrávce Jirky Buriana to však už přesnou střelou z první pod víko dokázal a zvýšil na rozdíl dvou branek – 5:3. Zvýšit skóre mohli Pálka, Oliverius, Kadela i Hrbáček, ani jeden však nemířil přesně. Neprosadil se ani Holec, který spálil další tutovku Rebelů, a tak skončilo utkání v poměru 5:3.

Oba celky se dohodly na provedení samostatných nájezdů po skončení utkání. Z domácích se jako první rozjel Petr Kukla, jeho efektní otočka ala Angel Krstev branku nepřinesla zásluhou Suchanem vhozené hole. Oliverius přestřelil, Dibelkův bekhendový blafák Suchan vytěsnil betonem. Jediným střelcem domácích se tak nakonec stal Marcel Hrbáček, který se trefil od tyčky – ač si totiž Jan Bula položil v posledním nájezdu domácích Suchana, zazvonilo však břevno. Z hostů skóroval pouze Miroslav Holec, který s přehledem proměnil forhendovou kličku.



Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík

Roman Mejzlík – Třebíč: "Myslím, že první třetina byla vyrovnaná, možná jsme měli trošku víc ze hry my. Hrál se dobrý a důrazný hokej. Podle mého názoru rozhodl nástup do druhé třetiny, kdy soupeř neproměnil čtyři vyložené šance, naopak my jsme své šance proměnili a vytvořili jsme si v této fázi zápasu rozhodující náskok. Trochu jsme si pak zkomplikovali situaci tím, že jsme nevyužili přesilové hry, ale jsem rád, že i za stavu 4:3 jsme dokázali hrát hokej dopředu, že jsme se nestáhli a dokázali jsme ještě jednu šanci proměnit a zápas vyhrát. Bořek Sláma utrpěl naražení boku, naštěstí to není to koleno, které měl operované. S výkonem Pavla Míči můžeme být spokojeni, podržel mužstvo a hlavně na začátku druhé třetiny pochytal několik vyložených šancí."

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024