Menu +

TRE - JIH 2:3 po sn. - Jihlava vybojovala vítězství v samostatných nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia tentokráte odvěkého rivala, celek HC Dukla Jihlava. Utkání začala obě mužstva bojovně. Z první branky se radovali hosté již v deváté minutě. V osmnácté minutě srovnával stav utkání Bořek Sláma. Hned o minutu později ale Dukle vrátil vedení Bakus. Poslední gól normální hrací doby si na své konto připsal Marcel Hrbáček, který v šestadvacáté minutě srovnal na 2:2. Do konce třetí třetiny se už ani jedno mužstvo brankově neprosadilo, následovalo tak prodloužení, které ale také branku nepřineslo, a nájezdy. V nich vybojoval pro Jihlavu vítězství Oldřich Bakus, který se prosadil hned dvakrát. Derby tak tentokráte vyhrála jihlavská Dukla.
Sdílejte článek
 
40.kolo, středa 30.1.2008
TRE TRE
2:3sn1:2, 1:0, 0:0 - 0:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Sláma B. (Dolníček, Sedlák), 26. Hrbáček (Heřman, Sedlák) - 9. Krupka (Hanzal, Říha), 19. Bakus (Ficenc), rozhodující nájezd Bakus. Rozhodčí: Bílek - Bejček, Kabourek Vyloučení: 4:9, navíc Dolníček 10 min. osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2400. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Hrbáček, Kaláb, Sláma L., Sedláček, Bulička, Dvořák, Sláma B., Pálka - Burian V., Dolníček, Sedlák - Čech, Zahradník, Heřman - Krätzer, Nahodil, Bárta - Přibyl, Obdržálek, Dibelka.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Duben, Staněk, Martinka, Míka, Ficenc, Kolafa, Kuchyňa, Štrach - Piluša, Bakus,Krupka - Kubát, Kopecký, Říha - Suk, Čachotský, Krupka - Fiedler, Hanzal, Hradecký.

Komentář k zápasu

Prvním střelcem večera byl Hradecký, Luňák však reflexivně vyrazil. Změnu stavu nepřineslo ani nahození Kalába. Zblízka pak přestřelil Bořek Sláma. Pak si razil cestu útočnou třetinou Zahradník, blýskl se elegantní kličkou, v brankové příležitosti byl však nešetrně sestřelen. Jihlavští přeháněli svoji tvrdost, za což často pykali, Třebíčští však nemohli vstřelit branku. Takovou oku lahodící podívanou jsme už v Třebíči dlouho neviděli – za zmínku stojí kličkovaná v útočném pásmu v podání Lukáše Nahodila a bekhendová střela, kterou lapil Řehoř. Pak načasoval přihrávku jihlavský kapitán Bakus, Kubátovu ránu musel Luňák krotit nadvakrát. Devátá minuta přinesla první branku utkání – po kombinaci Jihlavských v útočném pásmu a přesné přihrávce osamocenému Hanzalovi, kdy puk skákal na brankovišti, mířil kotouč z hole Martina Krupky do prázdné - 0:1. Jihlavský brankář nekapituloval ani po bekhendové střele Martina Čecha. Závěr první části přinesl hned dva góly. Nejprve sice lapil Řehoř Zahradníkovu ránu bekhendem, na střelu Bořka Slámy pod břevno - kterému přiťukl na brankovišti kotouč Dolníček – už však nedosáhl – 1:1. Sotva jsme se rozkoukali, svítilo znovu červené světlo – po chybě třebíčského beka ve středním pásmu ujeli hosté v přečíslení dva na jednoho, Bakus bez váhání vykoupal Luňáka – 1:2.

Třebíč tak měla co napravovat, druhou třetinu začali ale aktivněji Jihlavští. Kopeckého bekhend a Fiedlerovu střelu z kruhu Luňák za svá záda nepustil. Pak projel třebíčský Heřman celým hřištěm, křižně přihrál Zahradníkovi, střela z první však Řehoře nepřekonala. Ani situace tří na jednoho skóre nezměnila, Řehoř lapil v leže do lapačky. A když pak předvedl jihlavský brankář zákrok ala Hašek, když koncem hole vyrazil puk mířící do branky po střele Bořka Slámy, vládla spokojenost i nadále v táboře hostů. Domácí však zatáhli za delší provaz a udeřili. Nejprve sice Heřman nadvakrát nedorazil, přihrál ale před bránu najetému Hrbáčkovi a ten střelou po ledě k tyči vyrovnal – 2:2. Zničehonic bylo zase o co hrát. Tvrdě vypálil rozjetý Hradecký, Luňák však kotouč z jeho hole udržel v náručí. Jihlavský kapitán Bakus má u hráčů bývalého zaměstnavatele i po šesti letech velký respekt, měl volnou cestu – třebíčští obránci si před ním doslova klekli – Luňáka však neprostřelil. Hořekoval i Hanzal, když pálil z kruhu k bližší tyči. Poté jsme byli očitými svědky zázraku – Řehořovi pomohl doslova hokejový bůh, když kotouč ani nezachytil pohledem a on se přesto za ním odrazil od tyče. Dolníčkova teč ani dorážka už skóre nezměnila, na rozuzlení se tak muselo čekat do třetího dějství.

Počátek třetí třetiny byl takový vrávoravý – něco tomu chybělo, větší branková příležitost, která by volala po gólu. Šancí bylo poskrovnu. Neuspěl Piluša z kruhu, neuspěli ani Zahradník, Čech, či Sedláček na straně domácích – Řehoř měl svůj den, i nadále odolával náporu domácích. Branku už za svá záda nepustil ani Luňák, neuspěli Martin Krupka ani Čachotský.

Na pořadu dne tak bylo prodloužení. Až před Řehoře se proháčkoval Zahradník, červené světlo se však nerozsvítilo. Po hezké kombinaci pálil Sedlák z první, Řehoř vyrazil betonem. Ani vyloučení hostů a následný time-out Třebíčských už branku nepřinesly, tradiční derby tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Nejprve se rozjel Čachotský, Luňák pokus o bekhendový blafák vychytal. Sedlák pak volil střelu, trefil však připraveného Řehoře. Pak se rozjel Míka, i s kličkou na druhou stranu si Luňák poradil. Heřman to zkoušel s nataženou hokejkou na druhou stranu, ani jemu finta nevyšla. A pak skóroval Bakus – švihem přesně pod břevno, Luňák si ani neškrtl. Zahradník musel a vyrovnal střelou k levé tyči. Bakus pak mířil podruhé do stejného místa – tedy do šibenice – a exportoval druhý bonusový bod do Jihlavy.

Třebíčští tak i napočtvrté s Jihlavou prohráli, byť to byla bitva doposud největší a nejdramatičtější. I přes porážku však naděje neumírá, Jestřábi doma klopýtli s Olomoucí a Třebíč se tak posunula na místo zaručující účast mezi nejlepšími v první lize, nemá však nic jistého, o místo znamenající záchranu v soutěži se bude bojovat až do posledního kola.



Ohlasy trenérů

Karel Dvořák – HC Dukla Jihlava: „Upozorňoval jsem mužstvo, aby po našem sobotním zápase hlavně bojovalo a hrálo s větším nasazením. Tohle bylo dnes z naší strany v pořádku. Rozhodly dnes přesilové hry, my jsme měli čtyři, domácí osm, domácí z nich dali dvě branky, my žádnou. Zápas se lámal v těchto situacích. Nemyslím si, že bychom hráli o tolik sprostěji než domácí, ale počet vyloučených byl takový, jaký byl. Když zápas skončí nerozhodně, pak záleží na štěstí, ke komu se přikloní, dnes se usmálo na nás.“

Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK HS Třebíč: “Já jsem hráče pochválil, protože šedesát minut dřeli, bojovali. Samozřejmě chyby tam byly, ale my se musíme spíš dívat na ta pozitiva. Myslím, že mužstvo se zvedá právě tou bojovností a nasazením. My jsme ten zápas mohli vyhrát v základní hrací době, mohli jsme ho vyhrát za dva body, ale taky jsme ho mohli prohrát. Samozřejmě nás mrzí ty dvě tyčky a ta šance ve třetí třetině, ale musím přiznat, že také soupeř měl gólovku v závěru mezi kruhy, takže ten bod je spravedlivý. Známe už výsledek z Prostějova a to jsou pro nás pozitivní věci. Teď se musíme připravit na sobotu a zvládnout zápas v Ostravě. Tenhle zápas skončil a my se musíme soustředit na ten další. Musíme mít trošku klidnější hlavu a ruce před bránou. Dneska jsme byli před bránou sami a dvakrát jsme si nedali finálku do prázdné. Ne, že by hráči nechtěli nahrát, ale oni o tom hráči nevěděli, takže trošku vázne komunikace. Mohli jsme to sehrát do prázdné brány, velká škoda těch dvou tutovek. Michal Nedvídek už s námi trénoval, ale ještě pořád to není na to, aby byl připraven do zápasu nastoupit. Radši ať regeneruje, aby byl stoprocentně připraven pro další boje. Myslím, že oba gólmani dnes podali výborný výkon. Zatím nejsem schopen odpovědět, zda bude prodlouženo hostování hráčům, kterým by dnes mělo končit. Budeme ještě jednat teď po zápase.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024