Menu +

TRE - BEN 3:2 - I přes dramatický závěr utkání domácí výhru udrželi

Reportáže
T ř e b í č - Na domácím ledě přivítala Horácká Slavia soupeře z Benátek nad Jizerou. Od první minuty zápasu hrála obě mužstva vyrovnaný hokej, na gól ale diváci čekali až do jedenácté minuty, kdy se prosadil David Vítek a dostal Třebíč do vedení. Sedm minut po začátku druhé třetiny se mohli domácí radovat podruhé, gólově se prosadil Zdeněk Sedláček. Na tuto banku ale hosté dokázali okamžitě odpovědět a necelou minutu před koncem druhé třetiny dokonce srovnat na 2:2. V šestačtyřicáté minutě ale dostal domácí znovu do vedení Vladimír Stejskal. V dramatickém závěru se domácí mohli bát o vítězství, oporou jim ale byl vynikající Jakub Lev. Pár vteřin před koncem utkání ztuhla všem třebíčským fanouškům krev v žilách, když se Nahodil skácel k zemi po tvrdém faulu Moravce. Domácí ale i přes hektický závěr utkání získávají plný počet bodů za výhru 3:2.
Sdílejte článek
 
33.kolo, pondělí 15.12.2008
TRE TRE
3:21:0, 1:2, 1:0
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Vítek (Kundela, Bulička), 27. Sedláček (Burian V., Kaláb), 46. Stejskal (Kaláb) - 27. Kolmann (Plodek), 40. Skořepa (Kopic, Weiss). Rozhodčí: Ondřej - Skopal, Rittich. Vyloučení: 10:11, navíc Lev (TRE) 10 minut osobní trest - Vantuch, Procházka 10 minut osobní trest, Moravec (všichni BNJ) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 32:39. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Trončinský, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Bulička, Sláma - Čech, Zahradník, Vrba - Burian V., Nahodil, Stejskal - Staněk, Rákos, Sojčík - Kundela, Vítek, Obdržálek.
HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Moravec, Kajínek, Cunik, Kolmann, Pavlů, Gajda, Hrach - Víšek, Plodek, Pabiška L. - Procházka, Dušek, Vantuch - Kopic, Skořepa, Weiss - Pabiška M., Bárta, Urban - Nevyhoštěný.

Komentář k zápasu



Do utkání vstoupili domácí poněkud zakřiknutě. Jako správný kapitán zahodil ostych Čech, který vyslal ze své čepele první těžkou střelu zápasu. Na druhé straně odpověděl tvrdou ránou Moravec. V 9. minutě dostali Třebíčští 43 vteřin výhodu dvojité přesilové hry. Kombinaci zakončoval Nahodil, po jehož střele kotouč poskakoval v benáteckém brankovišti. Na konci klasické přesilovky střílel z kruhu Zahradník. V 11. minutě vyhrála Horácká Slavia v útočném pásmu, Bulička vypálil, ke kotouči se dostal David Vítek a poslal svůj tým do vedení – 1:0.
Třebíč gól povzbudil. Nahodil po buly střílel vedle, vtipnou zadovkou se prezentoval Sojčík. Další ostrou pálil Obdržálek, vyražený puk si sám dojel, přihrál Vítkovi, jehož střelu chytil Stejskal v brance Benátek. Za okamžik se benátecký brankář hodně zapotil po ráně Vrby. Hosté se z mírného tlaku Třebíče vymanili a zahráli si také proti třem 83 vteřin. Třebíčská trojka v čele se Lvem zdatně odolala nátlaku libereckých hráčů v dresu Benátek. Na konci třetiny podnikl nebezpečný výpad Kolmann, ale na Lva nevyzrál.


Na začátku druhé třetiny se zastřeloval od modré Sedláček. Stejskal si poradil s akcí dvojice Staněk – Sojčík. Při vyloučení Pavlů nebezpečně pálil Čech a dorážel Zahradník. Ve 25. minutě se prodral do koncovky hostující Kopic, jenže ztroskotal na výtečném Lvovi v třebíčské svatyni. Při vyloučení Sojčíka se do brejku utrhl Martin Čech, zakončoval nahoru, ale branku přestřelil. Při hře ve čtyřech na obou stranách nádherně přihrál Vilém Burian přes šíři pásma na hůl Zdeňka Sedláčka, jenž rozvlnil síť branky hostí podruhé – 2:0.
Z dvoubrankového vedení se Třebíč radovala jen půl minuty. Petr Kolmann objel branku a z kruhu se štěstím snížil – 2:1.
Benátky přidaly na důrazu. Dušek pálil od mantinelu do lapačky třebíčského brankáře. Na druhé straně dorážel dvakrát tečovanou střelu Sojčík. Stejskal těžké dorážce odolal. Po polovině utkání ubránila Horácká Slavia další dlouhou dvojitou početní výhodu. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu. Domácí nedokázali vyhodit puk ze třetiny, za což je potrestal Josef Skořepa - 2:2.


Třetí třetinu zahájil nebezpečnou střelou přes clonu hráčů Lukáš Pabiška. Ve 45. minutě se zrodila rozhodující akce zápasu. Kaláb zachytil na útočné modré čáře vyhozený puk, našel zcela volného Vladimíra Stejskala, jenž prostřelil svého jmenovce v brance Benátek – 3:2.
Hosté začali riskovat. Plodkovu střelu zachytil Lev efektně do lapačky, za okamžik fantasticky zneškodnil pokus Weisse. V 52. minutě ujeli Rákos se Sojčíkem na jednoho beka hostí, obránce dobře obehráli, ale Sojčík do prázdné klece nezakončil. Následný zmatek před brankou Benátek zakončil Rákos střelou do masky Stejskala. Za tři minuty prověřil golfákem brankáře hostí Staněk. Rákos neuspěl střelou po ledě po přihrávce Sojčíka. Další útok zakončil Staněk dlouhým blafákem, jenže kličku přetáhl.
V posledních minutách tlak Benáteckých vrcholil. Cunik po zmatku před brankou Třebíče zakončoval do prázdné branky, Lev vložil do dráhy letu puku svou širokou hůl a spektakulárním zákrokem zabránil jistému gólu. Poslední šanci na vyrovnání měl na holi Skořepa. Důraznější zakončení mu překazil háčkem Kaláb. V závěru neunesl porážku Moravec, když brutálně fauloval Nahodila.


Třebíč utkání dohrála na krev a zaslouženě zvítězila. Po sedmi utkáních si Horácká Slavia připsala plný bodový zisk.




Luboš Sláma po utkání TRE- BNJ 3:2

Luděk Škaloud po utkání TRE- BNJ 3:2

Vladimír Stejskal po utkání TRE- BNJ 3:2



Ohlasy trenérů

Luděk Škaloud – HC Benátky nad Jizerou: „Viděli jsme pěkné a bojovné utkání, bohužel se špatným koncem pro nás. Myslím, že tady zbytečně vzplály emoce, byl tam jeden tvrdě dohraný zákrok, ale to k hokeji patří. Myslím, že v tom nebyl úmysl, takových zákroků dnes bylo mnoho, navíc toho hráče jsem teď tady viděl odcházet, takže ono to nebylo tak hrozné. Asi jen využil situace a zůstal ležet. Nechci nic zpochybňovat a nepřeji mu, aby se mu něco stalo, ale teď šel okolo a nebylo mu vůbec nic. Dnes jsme rozhodně přijeli pro body, ale bohužel si neodvážíme nic, protože šance, které jsme si vypracovali, jsme neproměnili a soupeř byl v koncovce šťastnější. Samotné utkání bylo vyrovnané a slušela by mu remíza, Třebíč ale dala tři branky a proto vyhrála.“


Luboš Sláma

Luboš Sláma –Sk Horácká Slavia Třebíč: „My jsme byli připraveni na to, že přijede hodně silný soupeř a hráče jsme na to připravovali. Chtěli jsme, aby byli trpěliví a šli za výsledkem, což se nakonec podařilo. Vedli jsme 2:0, udělali jsme pak nějaké chyby, dostali jsme dost nešťastné góly, ale nakonec jsme to ubojovali. Lukáš Nahodil šel za pukem, abychom se dostali ze třetiny a soupeřův hráč ho dohrál vcelku tvrdě, myslím, že to nebylo čisté a hokejové. Od extraligových hráčů bych si představoval trošku jinou hru. Lukáš musí na rentgeny a další vyšetření, teprve pak uvidíme, jak na tom opravdu je. David Vítek si určitě řekl o místo v základu. Maká, dělá to, co po něm chceme a jde příkladem. Takhle by měl pokračovat, aby se opět posunul o pár kroků dál. Tomáš Vrba nedohrál kvůli svalovému zranění. Chtěl bych na závěr poděkovat všem našim hráčům, protože tak obětavě, jako hráli dnes, bychom měli hrát všechna utkání doma. Za prvé je to výborné pro fanoušky a odehrát takovýto zápas proti prakticky extraligovému týmu se dvěma extraligovými pětkami, za to si zaslouží pochvalu všichni hráči.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024