Menu +

TRE - JIH 3:0 - Třebíčští zahájili nový rok výhrou v derby

Reportáže
T ř e b í č - První zápas v roce 2009 přivál do Třebíče atraktivního soupeře v podobě Dukly Jihlava. Domácí byli v úvodu aktivnější. Skóre mohl otevřít Hodek z trestného střílení, ale ztroskotal na skvělém Jakubu Lvovi, jenž svůj úchvatný výkon ozdobil vychytanou nulou. Naopak na druhé straně vykoupal Řehoře Vilém Burian. Druhá třetina branku nepřinesla. Třetí část hry hrála Dukla více dopředu. Horácká Slavia se soustředila na obranu, za kterou stál jistý brankář. Hosté se pokusili při hře bez brankáře něco s výsledkem udělat, jenže Třebíč je za to potrestala dvěma brankami na konci zápasu. Více než 3000 diváků sledovalo úspěšný start třebíčských hokejistů po vánoční přestávce.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 3.1.2009
TRE TRE
3:01:0, 0:0, 2:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Burian V. (Stejskal, Nahodil), 59. Zahradník (Nahodil, Čech), 60. Čech. Rozhodčí: Skoupý - Skopal, Brabec. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3150. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev - Hrbáček, Havran, Sedláček, Kaláb, Sláma, Bulička, Koktan - Čech, Zahradník, Obdržálek - Burian V., Nahodil, Stejskal - Pšurný R., Sojčík, Staněk A. - Přibyl, Vrba.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Andersons, Ficenc, Malena, Staněk P., Novák, Martinka, Bílek, Kašpar - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Bezděk - Jonáš, Hradecký, Suk - Hanzal, Rytnauer, Mareš.

Komentář k zápasu



Derby mezi Horáckou Slavii a Jihlavou začalo minutou ticha za nedávno zemřelého dlouholetého kustoda Horácké Slavie, Karla Mertu.
Do samotného utkání vstoupila aktivněji v červeném hrající Třebíč. Horáci si hned od začátku svojí bojovností vytvořili tlak na soupeřovu branku a díky tomu i první přesilovou hru. Domácí prohřešek jihlavského hráče potrestat nedokázali. Další větší vzruch přinesla až 14. minuta. Domácím obráncům ujel Hodek a třebíčskému Havranovi nezbývalo nic jiného, než faulovat. Hlavní sudí okamžitě nařídil trestné střílení. Proti Jakubu Lvovi se rozjel sám faulovaný Hodek. Domácího gólmana se pokusil překonat střelou mezi betony, to se mu však nepodařilo, skóre stále zůstalo nerozhodné. Na začátku 16. minuty se zrodila situace, která prakticky rozhodla celé utkání. V přesilové hře Třebíče využil otevřeného prostoru ve středním pásmu Nahodil, který nahrál přesně Vilému Burianovi, který pokládajícího se Řehoře překonal krásným blafákem.

Na začátku prostřední třetiny Dukla výrazně přidala. Oldřich Bakus se zjevil s kotoučem před domácím brankářem zcela osamocen, domácí brankář však znovu svoje družstvo výborně podržel. Ve 28. minutě hrála Horácká Slavia další přesilovku, ve které se zrodilo několik zajímavých příležitostí. Nejprve pálil z první po přihrávce Sojčíka obránce Sláma, poté pálil od modré nebezpečně další z třebíčských beků, tentokráte Tomáš Kaláb. Poté hrála přesilovku také Dukla. Velmi nebezpečnou střelu vyslal na Lva jihlavský Pavel Staněk. Domácí brankář vůbec nic neviděl, nakonec Horáckou Slavii zachránila tyč! Zoufalí hosté již nevěděli jak dopravit kotouč za výborně chytajícího Lva, proto to v 36. minutě zkusili rukou, hlavní rozhodčí byl však všemu na blízku a branku neuznal. Když v 39. minutě třebíčský Staněk natřikrát nepřekonal Řehoře, bylo skóre stále spíše fotbalové - 1:0 pro Třebíč.

Ve 42. minutě mohlo být, jak se říká vymalováno, ovšem Aleš Staněk tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl. Závěrečná třetina hry nebyla nějaým způsobem ani dramatická, Třebíč se snažila co nejvíce držet kotouč na svých holích, a když se hosté dostali do nějakého zakončení, vždy narazili na výborně chytajícího Lva. V 59. minutě si Jihlava vzala oddechový čas, a protože se vhazovalo v obranném pásmu domácích, hráli hosté v šesti mužích powerplay. Jenomže domácí zabojovali u mantinelu a Petr Zahradník dovezl pohodlně kotouč až do prázdné klece a tím tak rozjásal výborně zaplněnou třebíčskou Mann Hummel arénu, která věděla, že vítězství by domácím borcům v tomto derby již uniknout nemělo. V poslední minutě byl ještě vyloučen domácí obránce Sedláček, možná i proto Jihlava znovu hrála powerplay. I tentokráte Dukla hru bez brankáře nezvládla. Od vlastní střídačky vyhodil kapitán Martin Čech, který stanovil konečné skóre zápasu mezi Třebíčí a Jihlavou na 3:0 pro po celý zápas nadšeně bojující Třebíč.

Aleš Totter po utkání TRE - JIH 3:0

Kamil Pokornýr po tujání TRE - JIH 3:0

Jakub Lev po utkání Třebíč - Dukla 3:0



Ohlasy trenérů

Aleš Totter

Aleš Totter – HC Dukla Jihlava: „My ty derby neumíme. Myslím, že to je hodně v připravenosti a nažhavenosti, protože jak Brod, tak Třebíč ten nástup do zápasu a vůli po vítězství mají větší, než náš tým. To si musíme sáhnout do svědomí. V první třetině jsme nevyhráli jediný souboj, nebyli jsme vůbec v zápase. Dostali jsme výhodu trestného střílení, to nás mohlo nakopnout, bohužel jsme neproměnili a třetinu jsme dohráli v letargii. Hru jsme stáhli na tři pětky, totálně jsme překopali sestavu a hned v první minutě druhé třetiny jsme měli tutovku, kterou Bakus nedal. Nemohli jsme se dostat do trvalého tlaku, protože jsme měli ve druhé třetině moc vyloučených, a když jsme potřebovali hrát v pěti, přišlo zas nějaké vyloučení. Ve třetí třetině jsme začali být lepší, ale náš tým už se musel tlačit do útoku. Domácí to výborně odbránili a dneska nás vůlí a bojovností přehráli. Pak jsme riskli power-play, ale úplně nesmyslně jsme nechali beka na modré, domácí jdou čtyři do jednoho hráče a my čekáme na odražený kotouč před bránou, z toho padl gól na 2:0. Pak jsme dostali šanci hrát ještě šest na čtyři, ale bylo to bez střelby. Půl minuty si přihráváme a nevystřelíme. Domácí vyhráli zaslouženě, klobouk dolů a ještě jednou jim gratuluji.“


Kamil Pokorný

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: “Jsem hodně spokojený, protože náš přístup k zápasu byl ukázkový. Hráči makali od první do poslední minuty na doraz a vrátilo se jim to v podobě vítězství. V první třetině jsme byli jasně lepší, trošku mě mrzí, že jsme nepřidali druhý gól, protože šancí jsme na to měli dost, ale Řehoř držel akcie Dukly. Kdybychom odskočili na dva, nebo tři nula, tak ten závěr mohl být klidnější. V závěru to bylo, jak my říkáme „bez nervů“ a já chci hráčům poděkovat za předvedený výkon. Nechci vyzdvihovat jednotlivce, ale když gólman v takovémto vypjatém utkání udrží nulu, určitě si zaslouží uznání.
Na zápise jsem nefiguroval jako trenér, protože v Havířově jsem dostal trest a pokutu, kterou jsme zaplatili, ale neměli jsme se jak dostat do Prahy pro průkazku, takže nebyla přiložená k registracím. Proto jsme do zápasu dali Luboše Slámu. Na střídačce jsem mohl stát, protože pokutu jsme zaplatili.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024