Menu +

JIH - TRE 7:2 - Na úvod sezóny krutá porážka

Reportáže
T ř e b í č - Úvodní kolo první hokejové ligy nabídlo pikantní derby mezi jihlavskou Duklou a Horáckou Slavií Třebíč. Horácký zimní stadion v Jihlavě byl svědkem sedmibrankového přídělu v síti Třebíčských. Ti se trefili mezi tři tyče pouze dvakrát, když na průběžných 2:1 snižoval Marcel Hrbáček, na 6:2 pak korigoval Marek Laš. O úspěchu domácích rozhodly především rychlé branky na přelomu 37. a 38. minuty, po dalších dvou brankách v minutě čtyřiačtyřicáté, padlých po sedmadvaceti vteřinách hry, pak naděje hostů doslova vyhasly.
Sdílejte článek
 
1.kolo, sobota 12.9.2009
JIH JIH
7:22:0, 2:1, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 2. Minčák (Rytnauer), 11. Takáč (Rytnauer), 37. Bezděk (Krupka), 38. Man (Rytnauer, Minčák), 44. Čachotský, 44. Minčák, 59. Kašpar (Bezděk) - 27. Hrbáček, 52. Laš. Rozhodčí: Kubičík - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2673. Střely na branku: 33:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2.
Sestavy
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Staněk, Ficenc, Březina, Kašpar, Malena, Takáč, Chvátal, Novák - Hodek, Rytnauer, Suk, Hrbatý, Bakus, Minčák, Hanzal, Krupka, Čachotský, Man, Bezděk.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (38. Míča) - Hrbáček, Kaláb, Ostrčil, Sedláček, Sláma, Kania, Koktan, Kadela - Laš, Dolníček, Káňa, Burian, Nahodil, Obdržálek, Látal, Zahradník, Přibyl, Burián, Kundela, Fila.

Komentář k zápasu

Derby v Jihlavě začalo podle tradičního scénáře. První šanci ještě Lev Bakusovi zmařil. Za okamžik dostal na kruhy puk Juraj Minčák a rozvlnil třebíčskou síť – 1:0.
Třebíč se vrhla dopředu. Kania se prokličkoval před jihlavskou branku, jenže střílel jen těsně vedle pravé tyče. Po chvíli pálil Ostrčil kousíček nad. Horácká Slavia se zahrála první přesilovku zápasu. Sláma pálil tvrdě do jihlavského brankáře, Káňa neumístil krásnou křížnou přihrávku Hrbáčka mezi tři tyče. Po přesilovce prověřil Lva Čachotský. Hostující tlak neustával. Burianovu střelu Řehoř zlikvidoval a poradil si také s dorážkou Obdržálka. V polovině třetiny se nechal naprosto zbytečně vyloučit Látal. Ficenc zakončoval dvakrát, ale neměl patřičně seřízená mířídla. Puk doputoval na modrou čáru k Milanu Takáčovi, jehož šikovnou střelu kolem hráčů zaregistroval hostující brankář až za svými zády – 2:0
Horáci se dostali do herního útlumu. Z něj se je snažil vymanit Nahodil, ale střelu měl na dlouhou hůl a navíc byl faulován. V 17. minutě zmiňovaný Nahodil našel před brankou Kaniu, jenž puk do jihlavské klece neprotlačil. Na konci první třetiny protáhl Řehoře Ostrčil.


Do druhé části hry nastoupili aktivně hosté. Po slalomu Buriana vyprášil Řehořův beton Obdržálek. Jedovatou střelou kontroval Minčák. Při vyloučení Hrbatého nejprve hlavní rozhodčí přehlédl Bakusovu vysokou hůl v Ostrčilově obličeji. Pak ale vyloučil Čachotského za podražení. Třebíč dvojitou početní výhodu využila. Marcel Hrbáček svou první střelou trefil lapačku Řehoře, jeho další tvrdá rána příklepem skočila v jihlavské svatyni – 2:1.
Jihlavští příznivci po snížení oněměli, naopak třebíčský kotel hnal svoje mužstvo za vyrovnáním. Obdržálek přihrál Burianovi, jehož výpadu odolal Řehoř s vypětím všech sil. Při vyloučení Sedláčka vychytal Lev velkou příležitost Hodkovi. Po návratu vyloučeného hříšníka se hosté tlačili opět do útoku. Přečíslení zakončoval Sláma, Dolníček po nahrávce Káni přestřelil. Při dalším trestu Dukly měl dvě velké šance oslabený tým. Lev fantasticky chytil tutovku Bakusovi, v dalším protiútoku vypálil Man, puk se k němu odrazil a chtěl jej zasunout zpoza branky do sítě – to se mu nepovedlo díky včasnému zásahu Kalába. Naděje Horácké Slavie na zvrat zhasly na konci druhé periody. Libor Bezděk přejel modrou čáru a jeho rána švihem se převalila přes lapačku Lva až do sítě – 3:1. A aby toho nebylo málo, za minutu předvedla Dukla parádní souhru, na jejímž konci zasunul puk mezi Lvovy betony Jiří Man - 4:1.


Pokud Třebíči svítila před třetí třetinou alespoň malá jiskřička naděje na zvrat, Jihlava ji během 27 sekund 44. minuty zadupala do země. Nejprve proměnil nájezd pěknou kličkou Tomáš Čachotský a za výše zmiňovaný časový úsek schoval svou střelu švihem za nohy obránce Juraj Minčák - 6:1.
Třebíč už věděla, že s utkáním těžko něco udělá. Dukla se nadála snažila navyšovat svůj náskok. Bakus ani Krupka proti Pavlu Míčovi, jenž po čtvrté brance vystřídal Jakuba Lva, neuspěli. O kosmetickou úpravu výsledku se v 52. minutě postaral Marek Laš, který jel sám na Řehoře a střelou pod horní tyč mu nedal sebemenší šanci – 6:2.
V divoké koncovce viděli diváci po jednom trestném střílení na každé straně. Míča vychytal Krupku. Na druhé straně zahrával penaltu Zahradník. Řehoř proti němu vytrčil hůl, třebíčský forvard zakončoval do volného prostoru nad pravou rukou jihlavského brankáře, jenže trefil jeho vyrážečku. Konečnou podobu výsledku dal dvě minuty před koncem dělovkou od mantinelu Jan Kašpar - 7:2.
Horácká Slavia tak nevstoupila do olympijské sezóny vůbec dobře.



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: „Chtěli jsme předejít tomu, abychom inkasovali ze začátku utkání. To se nepovedlo. Ale i za stavu 0:2 jsme hráli velice dobře. Celou druhou třetinu. Ale místo toho, abychom po snížení na 1:2 výsledek otočili, tak jsme prohrávali 1:4. V podstatě ani nevím jak. Ono se to někdy stane, že brankáři ten zápas nevyjde. Bohužel ani náhradní gólman neměl svůj den. Ve třetí třetině domácí ožili, dostali nás tam, kam chtěli a hráli velice dobře. Výsledek 7:2 je pro nás krutý, ale z pohledu domácích asi zasloužený.“

Josef Augusta - HC Dukla Jihlava: „Já to řeknu úplně jednoduše. Toho vítězství si cením. Byl to první zápas, bylo to derby. My jsme věděli o síle Třebíče. Ten výsledek je ale takový, jaký je, protože Třebíč určitě nesplnila to, co jsme od ní očekávali. Má tam zvládnuté nějaké věci, na které jsme dokázali zareagovat až v průběhu zápasu. Dali jsme sice spoustu gólů, ale hráči musí víc bruslit. Byli jsme pasivnější. V pasážích, kde se lámal zápas, jsme byli šťastnější, že jsme dali gól. V pohybu nás ale soupeř předčil. Já jsem rád, že to už máme za sebou, protože to pro hráče není jednoduché začínat sezonu rovnou s derby. Třebíč se poučila z minulé sezóny a má tam mladé dobré hráče, kteří už se loni vyhráli. Myslím si, že mají nejlepší mladé hráče na Vysočině.“

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024