Menu +

HKR – TRE 4:1 – Podruhé v řadě bez bodu, Hradec Králové byl nad síly Třebíčských

Reportáže
T ř e b í č - Hradec Králové, aktuálně čtvrtý celek první hokejové ligy, rozhodl o svém vítězství ve druhé třetině, kdy vstřelil tři branky. Do třetího dějství vstoupila Horácká Slavia rázně, po osmnácti vteřinách se trefil Marek Laš. Drama však z utkání třebíčští hokejisté neudělali, neboť inkasovali čtvrtou branku.
Sdílejte článek
 
20.kolo, sobota 14.11.2009
HKR HKR
4:10:0, 3:0, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 22. Koudelka (Budínský, Táborský), 29. Berger (Florian, Rapáč), 35. Kadlec (Hruška Jan), 48. Budínský (Hruška Ondřej) - 41. Laš (Nahodil). Rozhodčí: Petružálek - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 5:7, navíc Káňa (TRE) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1547. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák (Jágr) - Pazdera, Filip, Hendrich, Seidl, Táborský, Pánek, Klement, Spudil - Hruška J., Roubík, Kadlec, Budínský, Koudelka, Moskal, Florian, Rapáč, Hruška O., Březina, Macháň, Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (Míča) - Kadela R., Sláma, Kempný, Látal, Sedláček, Gula, Hrbáček, Bulička, Laš, Nahodil, Obdržálek, Káňa, Ostřížek, Bartoš, Burian V, Zahradník, Krätzer, Fila, Vítek, Kadela E.

Komentář k zápasu

První dvacetiminutovka utkání mezi Hradcem Králové a Třebíčí příliš hokejové krásy nepřinesla. Již od začátku bylo vidět, že oba týmy chtějí hrát opatrný hokej, a tak jsme žádnou vyloženou gólovou šanci neviděli. Třebíčští byli na začátku zápasu přece jen více aktivnější. Jmenovitě se o rozruch v hradeckých řadách zasloužil Petr Obdržálek, když z dobré střelecké pozice ohrozil Filipa Luňáka. O chvíli později ovšem přišel faul Michala Kempného a ke slovu se dostal i Hradec. Nedalo se však říci, že by početní výhoda domácí tým nastartovala. Oba týmy v první třetině sváděly spíše boj o střední pásmo, chvílemi i o každý kousek ledu. Za zmínku stojí akce dva na jednoho v podání Víta Budínského a Martina Koudelky. Ta ze začátku vypadala velmi nebezpečně, druhý jmenovaný hradecký útočník ale nezpracoval prudkou přihrávku svého spoluhráče a brankář Lev tak ani zasahovat nemusel. Ve 13. minutě si za protesty směrem k hlavnímu rozhodčímu vysloužil osobní desetiminutový trest Jan Káňa. Po tomto vyloučení jsme byli svědky už jen jednoho přečíslení, které vyřešil Šimon Macháň střelou. Jakub Lev si s ní ale poradil a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Hned v úvodu druhého dějství byl vyloučen Lukáš Sláma a za své provinění zaplatil daň nejvyšší. Hradečtí totiž v následné přesilové hře sehráli pohlednou akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Martin Koudelka a otevřel tak skóre zápasu. Po inkasované brance jakoby Třebíčští chtěli rychle vyrovnat. Střelecké pokusy Slámy, Zahradníka a Ostřížka ale Luňák zlikvidoval. Ve 29. minutě se hradečtí hokejisté radovali podruhé. Jaromír Florian předložil kotouč Janu Bergerovi, který střelou bez přípravy překonal Jakuba Lva. O sedm minut později už domácí vedli o tři branky. Střelu Jana Hrušky totiž do hostující klece dorazil Jiří Kadlec. Hned v dalším střídání mohl hradecké vedení navýšit Martin Koudelka, ale v samostatném úniku ho zradila koncovka.

Pouhých osmnáct vteřin stačilo hostům na začátku třetí třetiny ke skórování. Ihned po úvodním vhazování zavezl kotouč do útočného pásma Lukáš Nahodil, našel mezi kruhy volného Marka Laše a ten prostřelil Filipa Luňáka. Střelec první branky Třebíče se ocitl v šanci hned další střídání, ale tentokrát na hradeckého brankáře nevyzrál. Ve 48. minutě zřejmě přišel rozhodující moment zápasu. Vít Budínský se totiž zmocnil kotouče ve středním pásmu a svižnou střelou mezi betony Jakuba Lva zvýšil na 4:1 a zmrazil tak veškerou snahu Třebíče o vyrovnání. Přesto se hosté ještě jednou mohli zapsat do střelecké listiny. Martin Bartoš byl blízko druhé brance, ale ve skórování mu zabránila pravá tyč hradecké svatyně. V 54. minutě si položil brankáře Lva Jaroslav Roubík, ale do odkryté branky už skákající kotouč nasměrovat nedokázal. Závěr zápasu už si domácí pohlídali, dokonce mohli po střele Víta Budínského přidat další branku. Jakub Lev ale jeho střelu vyrazil snad z brankové čáry, a tak se ukazatel skóre zastavil na stavu 4:1.



Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Pokud bychom hráli celý zápas jako první třetinu, asi bychom byli úspěšní. V první části jsme neproměnili dvě - tři dobré šance a domácí to ve druhé třetině potrestali. Od druhé třetiny jsme lehkovážně polevili. Potřebujeme, aby se prosadili i další střelci. Káňa s Bartošem se tentokrát k ničemu nedostali. Hodně nám chyběl David Dolníček, který čeká přírůstek do rodiny, tak dostal volno. Hráli jsme v hodně pozměněné sestavě, což bylo zapříčiněné zdravotním stavem mužstva. Není to jen prodělanou virózou. Jsou tam i nějaké naraženiny a my chceme hráče nechat doléčit. Navíc jsme provedli výměnu Kalába za Krätzera a do sestavy jsme zapracovali i mladého Jana Látala, který byl domluvený už delší dobu. Je to hráč, který dlouho patří v extralize juniorů mezi nejlepší obránce."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024