Menu +

BNJ – TRE 4:0 – Z hokejových Benátek bez bodu i vstřelené branky

Reportáže
T ř e b í č - Po vítězství nad Havířovem cestovala Horácká Slavia do Benátek nad Jizerou, tam ale narazila na dobře hrající mužstvo, které jí nedovolilo vstřelit ani jedinou branku. Domácí rozhodli o svém vítězství v první třetině, kdy se trefili třikrát za záda Lva. Od druhé třetiny stál mezi tyčemi třebíčské svatyně Pavel Míča, předvedl několik kvalitních zákroků, k lepšímu výsledku to však nepomohlo.
Sdílejte článek
 
38.kolo, sobota 9.1.2010
BNJ BNJ
4:03:0, 1:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Drábek (Weiss, Skořepa), 10. Bulíř (Skalický), 18. Pavlů (Weiss), 33. Pabiška M. (Loskot, Mrkvička). Rozhodčí: Zubzanda - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:7 + navíc Rod (TRE) 5 minut + osobní trest do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 39:21. Průběh utkání: 4:0.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Nedvídek - Hrach, Ton, Kajínek, Drábek, Mrkvička, Kolmann, Pavlů, Tondr - Hudíček, Weiss, Pabiška, Kudrna, Kazatel, Nevyhoštěný, Skořepa, Vařecha, Loskot, Bulíř, Skalický.
SK Horácká Slavia Třebíč: Lev (21. Míča) - Sedláček, Gula, Kania, Koktan, Hrbáček, Ostrčil, Bulička, Kaláb - Laš, Bartoš, Burian, Rod, Krätzer, Stejskal, Čech, Zahradník, Obdržálek, Fila, Káňa, Kundela.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu se benáteckým hráčům povedl na výbornou. Už po necelých dvou minutách hry byl totiž vyloučen hostující Sedláček a před Benátkami se tak naskytla příležitost hrát úvodní přesilovou hru. Tu také dokázaly využít ke vstřelení první branky zápasu. Petr Weiss nabral rychlost, u mantinelu přebruslil hostujícího beka, našel sjíždějícího pilíře zadních řad Václava Drábka, jenž střelou k tyči prostřelil Lva - 1:0. Pro jednoho z nejzkušenějších hráčů z celku od Jizery se jednalo o premiérovou trefu v sezóně. V 6. minutě přišla jedna z klíčových situací první třetiny. Urostlý Vilém Burian se dostal před váhající beky a pelášil osamocen na Nedvídka. Někdejší gólman právě týmu z Vysočiny jeho pokus o forhendový blafák přečetl a velkou šanci na vyrovnání kryl. Za neproměněnou příležitost přišel pro hosty trest v podobě druhé branky Benátek, které do zápasu nastoupily i s dvojicí libereckých juniorů. A právě draví mladíci Daniel Skalický a Michal Bulíř sebrali kotouč a postupoval na jediného obránce. Vyměnili si kus černé gumy, přičemž druhý jmenovaný kličkou zmátl Lva a pohodlně zakončil do prázdné klece - 2:0. Svěřenci trenérů Šindela a Vondráčka se v průběhu úvodní části k žádné větší šanci už nedostali a navíc v závěru dějství inkasovali ještě další direkt. Michal Pavlů využil zakrytého výhledu gólmana Lva a dalekonosným pokusem švihem trefil přesně šibenici - 3:0.

Do druhé periody nastoupila Třebíč se změnou na brankářském postu. Jakuba Lva nahradil mezi třemi tyčemi Pavel Míča. A nový muž v kleci se zapotil již necelou minutu pobytu na ledě. Skořepa vyhrál kličkovanou proti Buličkovi a nabídl Weissovi přihrávku na zlatém podnose. Pověstný bojovník ale zakončoval na dlouhou hůl a Míčovi pomohla tyčka! Branková konstrukce zachránila hosty i o tři minuty později. Mrkvička nezištně našel Pabišku, jenž napálil ostrou ranou tyč poloodkryté branky! Benátky byly v úvodu druhé třetiny v ráži a dokumentovali to také Kazatel s Loskotem. Ani jednomu se ve výhodných pozicích nepodařilo Míču překonat. Nezadařilo se ani kapitánu Skořepovi, jenž se v situaci dva na jednoho rozhodl pro střelu, ale Míča byl pozorný. Na druhé straně osvědčil Nedvídek svůj postřeh proti šanci ostříleného Hrbáčka. Dvojnásobnou přesilovou hru již Benátečtí v gól proměnili. Běžela 33. minuta a Loskot adresoval přihrávku přes celou šíři útočného pásma přesně na hokejku Marka Pabiška, který nadvakrát prostřelil Míču a potvrdil tak své kanonýrské schopnosti - 4:0. Ve 35. minutě rozdmýchal vlnu nevole na straně domácích zákrok třebíčského Tomáše Roda na obránce Mrkvičku. Benátecký bek odešel do kabiny a z utkání si odnesl vykloubené pravé rameno. Někdejší útočník Benátek Rod byl pak vyloučen na pět minut a zároveň do konce zápasu.

Třetí třetina se dohrávala již víceméně z povinnosti. Otázkou jen bylo, zda-li se hráčům v bílých dresech podaří výsledek alespoň zkorigovat. Čisté konto mohl Nedvídkovi zkazit mladý zadák Jakub Kania, jenž v prvních minutách třetí části hry dostal pas za obranu domácích a uháněl sám na Nedvídka. Liberecký odchovanec dokázal vleže zázračně zabránit téměř jisté brance a prokázal tak svou momentální formu. Na opačné straně hrací plochy mohl pátý hřebíček do třebíčské rakve zatlouct štírek Hudíček. Když si obhodil Koktana, zdálo se, že trefí odkrytou část branky. Bývalý forvard Kladna ale klec minul. Do samostatného úniku se poté dostal také rychlík Michal Nevyhoštěný. Brankář Pavel Míča jej však rozhodil a Nevyhoštěný tak nedokázal zakončit. Mrzet ho to ale nemuselo, neboť jeho tým zápas v poklidu dotáhl do úspěšného konce. Horáckou Slavii od vyššího počtu inkasovaných branek uchránil střídající gólman Míča, který předvedl několik povedených zákroků.





Ohlasy trenérů

Milan Černý - HC Benátky nad Jizerou: "Podali jsme velmi dobrý týmový výkon, který byl navíc podpořený bezchybným gólmanem. Od určité doby se nám naše hra velmi daří, dnes to byl jasný důkaz. Kluci hráli obětavě, dobře pracovali. Důležité je, že když něco někde pokazíme, tak máme jistotu v Michalu Nedvídkovi, který je momentálně ve formě."

Jaromír Šindel - SK Horácká Slavia Třebíč: "Nechci říct, že nám dnes rozhodčí prohrál zápas, ale DVD se záznamem utkání předáme komisi rozhodčích k přezkoumání jeho výkonu. Máme několik zraněných hráčů po zákrocích, které rozhodčí přehlížel a to nemůžeme tolerovat. Dnes jsme těžko dávali dohronady sestavu, chybí nám dva centři Nahodil s Dolníčkem, někteří hráči hráli s nachlazením. Bohužel je po dnešku zraněn i Jan Káňa. Na našich hráčích bylo vidět, že nejsou v optimální pohodě, nebruslili jsme tak dobře, jako soupeř."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024