Menu +

LTM - TRE 2:5 - Třetí výhru za tři body v řadě veze Třebíč z Litoměřic

Reportáže
T ř e b í č - Do Litoměřic zajížděli Třebíčští posíleni předchozími dvěma výhrami a na severu Čech na tuto hezkou šňůrku navlékli třetí korálek v podobě třetí tříbodové výhry. Hosté šli v 11. minutě do vedení gólem Eduarda Kadely, na které ještě do konce třetiny dokázali domácí reagovat. Na začátku druhé části ale přišel třebíčský uragán. Za hosty se trefili v první minutě Laš a Obdržálek, ve 25. pak znovu Obdržálek. Domácí byli v této části utkání doslova na ručník. Zvedli se až využitou přesilovkou pět na tři a do konce druhé třetiny byli lepším mužstvem. Třetí třetinu už si ale hosté pohlídali a žádné drama už nedovolili.
Sdílejte článek
 
19.kolo, středa 17.11.2010
LTM LTM
2:51:1, 1:4, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Horčička (Slížek, Heinisch), 32. Rindoš (Stříteský, Bojer) - 11. E. Kadela (Sláma, Dudáš), 21. Laš (E. Kadela, Dolníček), 21. Obdržálek, 25. Obdržálek (R. Kadela, Hrbáček), 29. Burian (Obdržálek). Rozhodčí: Kalivoda - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 4:10, navíc Volke 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1670. Střely na branku: 42:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Volke - O. Kříž, Kaltenböck, Stříteský, Macek, Vobořil, Hillmich - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, Rod, Přeučil - Doležal, Hlusička, P. Kříž - Bojer, Rindoš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Sedláček, R. Kadela, Sláma, Hrbáček, Dudáš, Bulička - Laš, Dolníček, E. Kadela - Burian, Obdržálek, Vondráček - Přibyl, Ostřížek, Okál - Čech, Zahradník, Dočekal.

Komentář k zápasu

Utkání začali zdánlivě lépe domácí. Jako první se dostávali do šancí a zdálo se, že po dlouhé době vstřelí úvodní gól zápasu. První trhlina v tomto plánu se objevila v samém závěru 9. minuty. Na trestnou lavici za podražení putoval domácí obránce Milan Vobořil a hosté nastoupili na přesilovku. Využít jí dokázali za minutu a třináct sekund. Eduard Kadela trefil přesně mezírku mezi Volkeho betony a otevřel skóre.

Na konci 14. minuty měl velkou šanci Novák, ale Francouze nepřekonal, to bylo ze strany domácích na několik okamžiků vše. Hosté je až do poloviny 18. minuty nepustili do svého pásma, poté však Litoměřičtí využili zaváhání jejich obrany. Úplně osamoceného Horčičku našel před Francouzem zpoza branky milimetrově přesnou přihrávkou Slížek a prvně jmenovaný střelu k levé tyči přetavil ve vyrovnání.

V závěru první dvacetiminutovky měly Litoměřice šanci ještě na jeden gól, ale v přesilové hře se narozdíl od Třebíče nedokázaly vstřelit gól.

Prostřední dvacetiminutovka byla pro Litoměřice jednou velkou noční můrou. Do 29. minuty vstřelili Třebičtí 4 branky, z toho dva zářezy si připsali v prvních 51 sekundách. Trefili se postupně Marek Laš, dvakrát Petr Obdržálek a v závěru třetiny Vilém Burian.

Litoměřičtí byli ve velké krizi a téměři nic se jim nedařilo, naopak Horácké Slavii vyšlo vše na co sáhla. Ve druhé polovině druhé třetiny se domácí začali pomalu probouzet ze zlého snu a alespoň herně dotahovat. Po snížení Rindoše na 2:5 ve 32. minutě měli několik velkých šancí. Horčička a po něm několikrát Novák mohli snad dokonce vyrovnat, alespoň podle počtu gólových příležitostí.

Po druhé siréně se tedy dalo říci, že od 32. minuty neodpovídalo skóre předváděné hře, do té doby ale Třebíč zcela ovládala zápas.

V závěrečné části měli větší šance domácí. Do té největší se dostal Jan Bojer. V cestě za vstřelením branky mu zabránil pouze beton Pavla Francouze v jinak prázdné brance. Po něm se sám na branku řítil Ondřej Kříž. Ani množství vyloučení Třebíčských nepomohlo domácím k alespoň snížení.

Přesilovka Litoměřic se odehrávala téměř pravidelně kolem jejich vlastní branky, odkud Litoměřičtí zakládali stále další a další útočné akce. Jediným vzrušením byly ve třetí třetině výstupy Petra Přeučila, který se ze všech sil snažil vyprovokovat někoho z hostů.

Pro domácí značně nepovedené střetnutí nakonec došlo ke svému celkem poklidnému konci. Ve zbytku zápasu se ani na jedné straně neobjevila žádná vyložená příležitost. Tři body tak putují na půdu Třebíče po výsledku 2:5.





Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Já jsem přesvědčen o tom, že jsme dnes prohráli utkání po třech minutách druhé třetiny. Myslím si, že ať hrajeme jakoukoliv soutěž, tak nemůžeme začít hrát třetinu tímto způsobem. My jsme si mysleli, že se nemůže nic stát a že se to uhraje samo. Tak to ale nefunguje. Bohužel, soupeř vstřelil strašně laciné branky, které jsme si sice nevstřelili sami, ale soupeři jsme jejich vstřelení strašně usnadnili. Ve druhé části druhé třetiny jsme si vytvořili zhruba pět čistých gólových šancí, které jsme ale neproměnili. Za druhou a třetí třetinu byl poměr střel 31 ku 15. To o něčem svědčí. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Třebíč poslední dobou vyhrává, ale pro nás je to škoda. Přijde 1500 diváků a my jsme schopni během tří minut prohrát celé utkání.

Kamil Pokorný - SK HS Třebíč: Zápas měl dvě fáze. V té první jsme hráli velice dobře, plnili jsme to, co jsme si řekli. Měli jsme, pokud se produktivity týká, vynikající nástup do druhé třetiny, kdy jsme dali čtyři rychlé branky a utekli jsme až na 5:1. Domácí byli v této části hodně bezradní. Pak jsme ale dvěma, myslím si, že zbytečnými vyloučeními, která domácí potrestali, pustili Litoměřice na dostřel. Litoměřice byly od gólu na 5:2 až do konce druhé třetiny lepší, ale nás výborně podržel brankář Francouz. O přestávce jsme se uklidnili a třetí třetinu jsme i přes tři naše vyloučení zvládli. Podobná ztráta koncentrace jako ve druhé třetině se nám nesmí stávat, protože by se nám to nemuselo vyplatit. Zprávy o tom, že Litoměřice budou oslabené jsme vnímali, ale my jsme se soustředili sami na sebe a do utkání jsme šli s čistou hlavou a s cílem vyhrát.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024