Menu +

TRE – CRU 3:0 – Třebíč porazila Chrudim, ani jednou neinkasovala

Reportáže
T ř e b í č - Jednatřicáté kolo přineslo zápas jedenácté Třebíče se čtrnáctou Chrudimí. Domácí dokázali v první třetině využít zásluhou Zahradníka a Čecha dvě přesilové hry a vypracovat si tak dvougólový náskok, na konečných 3:0 pak upravil David Ostřížek ve třetí třetině. Tři body tak získala Horácká Slavia, navíc ani jednou nedovolila soupeři vstřelit branku.
Sdílejte článek
 
31.kolo, pondělí 27.12.2010
TRE TRE
3:02:0, 0:0, 1:0
CRU CRU
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Zahradník (Ostrčil, Dolníček), 10. Čech (Malinský), 48. Ostřížek (Okál, Burian). Rozhodčí: Horák- Reich, Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1430. Střely na branku: 40:29. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Francouz - Kadela R., Kania, Sláma, Ostrčil, Hrbáček, Dudáš, Malinský, Bulička - Vondráček, Dolníček, Okál, Kadela E., Dočekal, Zahradník, Čech, Laš, Ostřížek, Burian, Vítek, Přibyl.
HC Chrudim: Landsman - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Žák, Drtina, Táborský, Charousek, Sýkora, Kaut, Fořt, Kapec, Semorád, Král, Stoklasa, Nosek, Šeda, Kubišta, Goiš.

Komentář k zápasu

Hned v samotném úvodu utkání se naskytla Horácké Slavii výhoda o jednoho hráče v poli, byla z toho ale jen střela Laše, která nemohla Landsmana v brance hostí ohrozit. Obdobnou přesilovou hru nezužitkovali ani hosté. Po přihrávce aktivního Laše prověřil v sedmé minutě brankáře Chrudimi Eduard Kadela. Po vyloučení hostujícího Semoráda za hrubost přišla další přesilová hra a první branka domácích. Ostrčil nahodil kotouč na branku a Petr Zahradník přestřelil ležícího brankáře. Po faulu hostí přišla další přesilová hra a bylo to 2:0. Do samostatného úniku se dostal Martin Čech a nemýlil se.

Hosté si vzali oddechový čas, jenže ihned po něm špatně střídali – příliš mnoho hráčů na ledě. Mezi tři tyče ale nezamířil Sláma, jenž pálil tvrdě od modré, Chrudimští tak toho oslabení ustáli. Poté se ocitl tváří v tvář Francouzovi s kotoučem na holi Semorád, leč neuspěl. A ani hra pěti proti čtyřem pro Chrudim nebyla dostatečným aktivizátorem. Bezzubí hosté nedokázali třebíčskou branku ani ohrozit. A protože střelu Sýkory zastavil Francouz, byli po první třetině spokojenější domácí.

V té druhé prověřoval Landsmanovu pozornost Čech, vysoko nad vystřelil z dobré pozice Dolníček. Na druhé straně pálil nebezpečně Sýkora. Bezprostředně po vhazování se pokusil ohrozit třebíčského brankáře Fořt. V dvacáté sedmé minutě dostali Chrudimští od hlavního sudího dárek v podobě přesilové hry, ta se jim ale opět nedařila podle představ. Skórovat mohl Sláma, když dvakrát nebezpečně vypálil, domácím se ale nepodařilo usměrnit kotouč za záda Landsmana, který musel při vlastním oslabení čelit několika střelám. Francouz měl štěstí po nahození Mocka, to zazvonila tyč třebíčské branky. V lapačce našel chrudimský brankář kotouč z hole Malinského.

Tentýž hráč se ocitl na začátku třetí dvacetiminutovky nikým neatakován mezi kruhy a vyslal tvrdou ránu, Landsman se ale prezentoval ukázkovým semaforem. Na druhé straně se netrefil mezi tři tyče v dobré palebné pozici Semorád. Do přečíslení dva na jednoho ujeli Dolníček s Lašem, střela prvně jmenovaného byla ale zblokována. O necelou minutu později zavezl kotouč před brankáře hostí Okál a předložil ho Ostřížkovi, na kterého už zívala jen odkrytá klec – 3:0.

Nebezpečně tečoval před Francouzem Kubišta, branka z toho ale nebyla. Landsmanovu pozornost prověřil Sláma od modré. V padesáté první minutě si vytvořila Chrudim tlak zásluhou Královy formace. Po vyloučení Dolníčka v čase 51:56 se rozhodli chrudimští trenéři vyzkoušet hru bez brankáře a šesti hráči v poli, brankové skóre se ale nezměnilo a na trestnou lavici putoval pro změnu hostující Zdráhal. Do konce třetiny už branka nepadla, Třebíč tak zvítězila o tři branky.



Tiskovka po utkání Třebíč - Chrudim 3:0

Petr Zahradník po utkání Třebíč - Chrudim 3:0



Ohlasy trenérů

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme dneska měli po celé utkání trochu více ze hry, utkání jsme zvládli takticky a vyhráli jsme zaslouženě. Dneska jsme utkání zvládli, vyhráli jsme a jedeme dál.“

Pavel Rohlík – HC Chrudim: „My jsme si ten zápas prohráli první třetinu, kdy jsem říkal hráčům, že nesmí být vylučovaní, že máme špatná oslabení, že Třebíč po nás bude, že bude napadat, že se budou dostávat do tlaku, že pokud budeme vylučovaní, tak ten zápas neuhrajeme. Bohužel první třetinu jsem měli asi čtyři – pět vyloučených, dvakrát jsme inkasovali a tam se to asi rozhodlo. Od druhé třetiny jsme byli trošku důraznější, zápas pak už byl vyrovnaný, samozřejmě pokud nedáte gól, tak nemůžete chtít vyhrát. Myslím si, že ten zápas se rozhodl v první třetině. Nedařilo se nám střelecky, chybí nám střelec. Druhou, třetí třetinu nemám hráčům co vytknout, tam bojovali, snažili se, dřeli až do konce. Třebíč byla prostě lepší.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny