Menu +

HKR - TRE 3:1 - Do série vstoupil lépe Hradec

Reportáže
T ř e b í č - Pouhé dva dny měli Horáci na taktickou přípravu pro play-off v Hradci Králové. Třebíč se ujala vedení z hole Milana Přibyla, jenže to vydrželo pouhých 35 vteřin. Domácí se ve druhé třetině ujali vedení, které ještě pojistili v závěrečné periodě díky využité přesilovce. Hradec tak získal první ze tří potřebných výher. Odveta se hraje zítra od 19:00 hodin znovu na hradeckém ledě. Nejlepším hráčem zápasu z třebíčské strany byl vyhlášen Stanislav Neruda.
Sdílejte článek
 
PK1, středa 9.2.2011
HKR HKR
3:11:1, 0:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Záhorovský (Kubica, Čermák), 37. Budínský (Koudelka, Volráb), 53. Čermák (Chmelíř) - 8. Přibyl (Čech, Ostřížek). Rozhodčí: Jeřábek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:7, navíc Přibyl (TRE) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1065. Střely na branku: 51:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák - Křetínský, Vágner, Táborský, Horák, Chmelíř, Hendrich, Kozák - Hruška J., Moskal, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Havlíček, Jindřich, Hruška O. - Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Hrbáček, Kania, Sedláček, Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burián, Ostřížek, Vondráček - Čech, Zahradník, Přibyl - Vítek, Dočekal, Okál.

Komentář k zápasu

První třetina skončila smírně

Utkání začalo opatrně, ale už ve druhé minutě se vylučovalo. Na trestnou lavici šel pykat Pavel Bulička. Hradečtí svírali hosty v jejich obranném pásmu, z otočky nebezpečně střílel Budínský, jehož střelu Neruda vyrazil betonem. V době, kdy už byli Třebíčští v plném počtu se do samostatného úniku hnal Zdeněk Okál, ale Luňáka překonat nedokázal. V osmé minutě už ale přišla chvíle Horácké Slavie. Po přihrávce, kterou vyslal Jakub Kania, nedal Milan Přibyl hradeckému brankáři sebemenší šanci a otevřel skóre utkání. Po půl minutě bylo na hradeckém stadionu opět rušno. Po obrovské Kubicově šanci se kotouč odrazil na hůl Martina Záhorovského a ten s pomocí tyčky srovnal skóre na 1:1.

V jedenácté minutě šli domácí do tří. Filip Luňák se pořádně zapotil, když se na něj řítil Zahradník, který dostal precizní přihrávku. Hradecký gólman však jeho střelu bravurně zlikvidoval a ani ve zbývajícím čase hosté přesilovou hru nedokázali využít. Na druhé straně nahazoval od modré čáry Chmelíř, před Nerudou tečoval Kubica, ale třebíčskou síť nerozvlnil. Necelou minutu před koncem první části si pěknou šanci vypracovali Vít Budínský s Danielem Volrábem, Neruda střelu prvně jmenovaného vyrazil a Volráb z dorážky minul branku. První třetina skončila za nerozhodného stavu 1:1.

Domácí se zásluhou Budínského dostali do vedení

V úvodu druhého dějství byl za hrubost vyloučen Ondřej Malinský. V přesilovce pálil od modré Oldřich Horák, kotouč se poté záludně odrazil od zadního mantinelu, ale hostující brankář puk ukryl v lapačce. Ve vlastním oslabení se na Luňáka vydal David Dolníček, ale tváří v tvář hradeckému gólmanovi neuspěl. Následně byli u puku znovu hosté. Ostrčil z mezikruží vyslal nebezpečnou střelu, která mířila jen těsně nad Luňákovu branku. Na opačné straně byl v šanci Jindřich, ale hostující gólman ho vychytal.Po vhazování hosté kombinovali v obranném hradeckém pásmu, Horák čistě zastavil třebíčského útočícího hráče a puk získal Koudelka, který zpoza branky přihrál Volrábovi, který promrhal stoprocentní šanci.

Ve třiatřicáté minutě se Hradečtí dostali v oslabení do přečíslení dva na jednoho, ve kterém Záhorovský přihrál najíždějícímu Hendrichovi, kterému střela nesedla a Nerudu tak neohrozil. Nedlouho poté se do samostatného úniku dostal Aleš Křetínský, který se snažil překonat ležícího Nerudu, ale ten brilantním zákrokem zachránil svůj tým. V sedmatřicáté minutě se z levého kruhu prosadil Vít Budínský, který střelou pod víko strhává vedení na stranu Hradce. Těsně před koncem třetiny ujely nervy Milanu Přibylovi, který hodně nepříjemně zasáhl Zdeňka Kubicu a vyfasoval trest 5+OK za píchnutí koncem hole. Po druhé pasáži hráči odcházeli do útrob stadionu za stavu 2:1.

Hradečtí si pojistili vedení brankou osm minut před koncem třetiny

Do třetí třetiny se vstup vyvedl lépe domácím hráčům. Dvakrát po sobě střílel Čermák, ale Neruda předvedl jisté zákroky a držel svůj tým. Po kratší odmlce prověřil hradeckou obranu Vilém Burian, ale jeho střela mířila mimo. V padesáté druhé minutě byl Zdeněk Okál vyloučen na 2+2 minuty za hrubost. Hradečtí hokejisté se usadili před Nerudou, Chmelíř vystřelil od modré, posléze se puk vymrštil do vzduchu, ale ani jeden z hokejistů jej nezasáhl. Následně se ale kotouč dostal k Miloslavu Čermákovi a ten prostřelil Nerudu mezi betony a navýšil hradecké vedení.

Poté před Jiřím Hendrichem zívala odkrytá branka, ale hradecký bek ji trestuhodně netrefil. Pět minut před koncem třetiny mohl stav utkání zdramatizovat Vilém Burian, který postupoval sám na Luňáka. Domácí gólman byl v souboji úspěšnější a skóre se neměnilo. Dvě minuty před koncem zkusili hosté hru bez brankáře, o mimořádný kousek se pokusil gólman Luňák, který zkoušel přes celé hřiště trefit prázdnou třebíčskou svatyni. Jeho pokus ale mířil mimo. Když v samém závěru dostal Laš dvouminutový trest, Neruda se vrátil do branky a Patrik Moskal ještě mohl vstřelil závěrečnou branku, když ujížděl sám na třebíčského gólmana. Neruda se ale blýskl perfektním zákrokem. První utkání série mezi Hradcem Králové a Třebíčí tak skončilo 3:1.



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - HC VCES Hradec Králové: Po těch nezdarech na konci základní části to pro nás byl strašně důležitý zápas. Bylo tam víc důležitých okamžiků. Jednak naše rychlé vyrovnání na 1:1, pak další gól Budínského na 2:1. Na konci druhé třetiny jsme neproměnili další šance, což byla škoda. Hodně nám pomohli třebíčští hráči, kteří zbytečně oslabovali svůj tým a nám ušetřili nějaké síly. Udělali jsme první krok a ještě nás čekají další dva. Na zítřek se musíme připravit úplně stejně, jako dnes. Nikdo z hráčů si nesmí myslet, že jedna vlaštovka udělá jaro.

Kamil Pokorný – SK HS Třebíč: Dnes jsme se nepotkali s dobrým dnem a dobrou formou. I přesto nás při naději na dobrý výsledek dlouho držel Standa Neruda. Myslím si, že hodně důležitý moment přišel za stavu 1:1, kdy domácí vyhodili kotouč, rozhodčí signalizoval, že budeme hrát přesilovku, pak rozhodnutí odvolal a následně čároví pustili zakázané uvolnění. Těžce necitlivě do toho čároví zasáhli, my jsme po neodpískaném icingu dostali gól na 2:1 a potom už pracovaly emoce. Přišel faul na pět minut plus do konce, faul na dvě plus dvě minuty. Těžko se otáčí zápas, když hrajete ve třetí třetině jedenáct minut z dvaceti ve čtyřech. Musím smeknout, že jsme to ubránili, ještě po tom ubráněném oslabení jsme se snažili vyrovnat, ale v koncovce jsme dnes neměli klid. To jen podtrhlo to, že dnes to opravdu nebyl náš den D. Věříme, že se z toho vyspíme a zítra bude všechno jinak. Kdybychom byli v pohodě, tak bychom například v přesilovce pět na tři z těch vyložených šancí dali góly. Nemám rád tohle rčení, ale neproměnili jsme minutu a čtyřicet vteřin dlouhou přesilovku pět na tři a tím jsem si zadělali na ty problémy.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny