Menu +

HKR – TRE 5:2 – I druhý zápas pro domácí, Třebíč nezvládla třetí třetinu

Reportáže
T ř e b í č - Ani ve druhém utkání předkola play-off Třebíč nezvítězila. Nejprve se sice prosadil Dočekal, domácí ale otočili dvěma brankami skóre. Na průběžných 2:2 vyrovnal Vítek. Po faulu na Marka Laše se jelo trestné střílení, třebíčského útočníka ale Luňák vychytal lapačkou. Horácká Slavia měla další brankové příležitosti, ale nedokázala je využít. Ani hradecký Berger neproměnil svoji penaltu, přesto se poté prosadili domácí. A navíc hned třikrát.
Sdílejte článek
 
PK2, čtvrtek 10.2.2011
HKR HKR
5:20:0, 2:2, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 25. Záhorovský (Hendrich, Kubica), 31. Moskal (Křetínský, Luňák), 51. Hruška J. (Kadlec), 54. Čermák (Záhorovský, Kubica), 56. Hruška J. (Moskal) - 24. Dočekal (Laš, Ostrčil), 36. Vítek (Okál, Křenek). Rozhodčí: Pavlovič - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:10, navíc Dolníček a Bulička (oba TRE) 10 minut OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1019. Střely na branku: 46:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Sestavy
Mountfield HK: Luňák - Křetínský, Vágner, Nedbal, Horák, Chmelíř, Hendrich, Kozák - Hruška J., Moskal, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Havlíček, Jindřich, Hruška O. - Berger.
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Hrbáček, Kania, Sedláček, Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Přibyl - Vítek, Křenek, Okál.

Komentář k zápasu

Bezbranková první třetina

Hned v první minutě zápasu se vylučovalo, když si šel na dvě minuty sednout Ondřej Malínský po faulu na Kadlece. Hradci se však přesilovka moc nepovedla a hosté se ubránili. V dalších minutách byli aktivnější domácí, Třebíčští se do šancí prakticky nedostávali. Oba týmy hrály spíše opatrně a nebyly k vidění žádné velké šance. Největší příležitost měl v sedmnácté minutě Daniel Volráb, který vystřelil na Nerudu zpoza modré čáry, ten jeho střelu pouze vyrazil, ale z dorážky střílel Volráb mimo. Jinak už se v první třetině nic zajímavého nestalo a tak po dvaceti minutách svítil na ukazateli skóre bezbrankový stav 0:0.

Druhá část byla plná branek

Zatímco první část zápasu byla spíše opatrnější, ve druhé třetině se diváci rozhodně nenudili. Ve 22. minutě si vytvořil velkou šanci druhý hradecký útok, když Budínský a Kadlec jeli dva na jednoho, Koudelka však Nerudu nepřekonal. O dvě minuty později už se však skóre poprvé změnilo. S prvním pokusem Dočekala si ještě Luňák poradil, ale poté se k puku ještě dostal Marek Laš, který přihrával před brankoviště a tentokrát už Martin Dočekal Luňáka překonal – 0:1.

Hosté se však dlouho neradovali – o necelé dvě minuty později se Hradci podařilo vyrovnat, když využil přesilovou hru. Jiří Hendrich vystřelil od modré čáry, puk se odrazil k Martinu Záhorovskému, který zamířil přesně a nedal Nerudovi šanci – 1:1.

Domácí pak hráli další přesilovku, do největší šance se v ní dostal Čermák, ale Neruda tentokrát svůj tým podržel. Hned vzápětí si zahráli přesilovku i Třebíčští, ale nevyužili ji. Zato Hradci se dnes hra v početní převaze dařila – po vyloučení Vondráčka se objevil před Nerudou úplně volný Patrik Moskal a přízemní střelou dostal domácí tým do vedení – 2:1.

Ani Hradci však vedení nevydrželo příliš dlouho – na začátku 36. minuty projel hradeckou obranou Zdeněk Okál a skvěle přihrál Davidu Vítkovi, který zasunul kotouč do prázdné branky – 2:2.

O půl minuty později se mohli znovu dostat do vedení hosté – Jiří Kadlec zahákoval Marka Laše, který tak dostal možnost trestného střílení. Laš se pokusil udělat Luňákovi forhendovou kličku, ale hradecký brankář skvěle zasáhl lapačkou. Na konci 39. minuty mohl vrátit Hradci vedení Martin Koudelka, který po skvělé přihrávce od Nedbala jel úplně sám na Nerudu a pokusil se zamířit na bližší tyčku, ale na třebíčského gólmana nevyzrál.

Hradec rozhodl o svém vítězství třemi brankami ve třetí periodě

Na začátku 43. minuty si zahráli hosté další přesilovku po vyloučení Vágnera a obrovskou příležitost si vytvořil Martin Dočekal, který už střílel do skoro prázdné branky, ale ve skórování mu zabránil skvělým obraným zákrokem Jiří Kadlec. O tři minuty později se dostal do úniku Jan Berger, ale byl podražen Radimem Ostrčilem a i domácí tým tak dostal možnost trestného střílení. Berger se pokusil o forhendovou kličku a zkusil zasunout puk k pravé tyčce Nerudovy branky, ale ten zasáhl betonem a ani druhé trestné střílení v tomto zápase tak nebylo proměněno.

V 51. minutě byli vyloučeni hráči na obou stranách a hra čtyř proti čtyřem víc vyhovovala domácímu týmu – Jan Hruška si vybruslil z levého kruhu a prostřelil Nerudu – 3:2.

O tři minuty později odskočili domácí svému soupeři už o dvě branky – Miloslav Čermák si najel do pásma a tvrdou střelou překonal třebíčského brankáře – 4:2.

Hradec si pak zahrál další přesilovku a potřetí v tomto zápase ji využil – Jan Hruška vystřelil od modré čáry a jeho střelu ještě tečoval Radim Ostrčil mezi betony svého brankáře – 5:2.

Nic důležitého už se pak nestalo a tak po dnešním vítězství vede Hradec v sérii 2:0 na zápasy a k postupu do čtvrtfinále mu schází už jen jedno vítězství.



Kamil Pokorný po utkání Hradec - Třebíč 5:2

David Vítek po utkání Hradec - Třebíč 5:2



Ohlasy trenérů

Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Do zápasu jsme šli s tím, že konečně chceme jít jako první do vedení, což se nám doma dlouho nepodařilo. Zase byl strašně důležitý vyrovnávací gól na 1:1. Když jsme potom dali na 2:1, měli jsme hru pod kontrolou. Ale pak jsme zaváhali, soupeř nám utekl podél mantinelu a bylo srovnáno. Za stavu 2:2 jsme propadli a útočníci to museli hasit faulem. Bylo důležité, že penaltu gólman chytil. Ve třetí třetině to bylo hop nebo trop a my jsme měli štěstí, že jsme ve hře 4 na 4 dali góla. Od té doby byl zápas v naší režii a myslím, že za ten konec jsme si zasloužili vyhrát. V Třebíči zkusíme jeden zápas urvat, abychom se nemuseli vracet do Hradce.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč):
Myslím si, že co se týče nasazení a bojovnosti, odehráli jsme o hodně lepší zápas než včera. Dlouho jsme drželi Hradec v šachu. Pět minut ve třetí třetině jsme domácí dostali pod tlak, hráli jsme dobře přesilovku. Měli jsme tam dvě vyložené šance, jednu dokonce chytil hradecký forvard Kadlec. Bylo to o tom, kdo dá ten třetí gól, a soupeř to v padesáté minutě rozhodl. Máme mladé mužstvo a pro kluky je to obrovská škola. Hradečtí tu svoji zkušenost dokázali prodat. V sobotu chceme dostat na náš stadion co nejvíce diváků a doufám, že sérii dostaneme ještě do Hradce.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny