Menu +

TRE - HKR 4:1 - Třetí zápas pro Třebíč, série ještě nekončí

Reportáže
T ř e b í č - Třetím zápasem pokračovalo předkolo play-off mezi Třebíčí a Hradcem Králové. Domácí měli raketový vstup do utkání a rychle si vypracovali dvoubrankové vedení. Hostům se podařilo ve druhé třetině snížit. Domácí se strachovali o výsledek do 58. minuty, kdy dal nádherný gól v oslabení Vilém Burian. Další zápas se hraje v Třebíči zítra od 17:30 hodin.
Sdílejte článek
 
PK3, sobota 12.2.2011
TRE TRE
4:12:0, 0:1, 2:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Přibyl (Zahradník), 5. Dolníček, 58. Burian (Vítek, Ostrčil), 59. Hrbáček (Dolníček) - 38. Budínský (Volráb). Rozhodčí: Wagner - Hejl, Žídek. Vyloučení: 7:4, navíc Okál (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1930. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda - Ostrčil, Malinský, Bulička, Sláma, Hrbáček, Kania, Sedláček, Kadela - Laš, Dolníček, Finsterle - Burian, Dočekal, Vondráček - Čech, Zahradník, Přibyl - Vítek, Okál, Křenek.
Mountfield HK: Luňák - Vágner, Křetínský, Táborský, Horák,Chmelíř, Hendrich, Nedbal, Kozák - Hruška, Moskal, Kadlec - Budínský, Koudelka, Volráb - Kubica, Záhorovský, Čermák - Berger, Jindřich, Havlíček.

Komentář k zápasu

Úvod utkání patřil domácím, nejprve ohrozil Luňáka Finsterle, po něm Dočekal. Hradeckého brankáře neprostřelil ani Přibyl. Hosté se dostali ke střele až ve třetí minutě zásluhou Kadlece. Zvýšená aktivita v prvních minutách se Třebíčským vyplatila, neboť v čase 03:58 vystřelil z kruhu po ledě po vyhraném vhazování Přibyl a překonal Luňáka. O necelou minutu později skóroval navíc Dolníček, když nejprve přestřelil Moskal, aby na druhé straně dokázal třebíčský útočník prostřelit hradeckého brankáře mezi rukou a tělem – 2:0.

Luňáka ohrozil i Burian. Neruda mohl kapitulovat po střele Záhorovského, ten ale branku netrefil. Mimo tři tyče mířil i Nedbal. V útočném pásmu Třebíče pak obdobně zahodil svoji příležitost Vondráček. Neruda musel zasahovat po ráně Koudelky. Od modré střílel Hendrich, třebíčský brankář našel kotouč v lapačce. Nerudu ohrozilo i duo Moskal – Kadlec. Luňáka zaměstnal v šestnácté minutě Dočekal. Tentýž hráč byl vyloučen za hákování a Hradečtí měli poprvé v utkání možnost přesilové hry, nedokázali ji ale využít.

Na začátku druhé periody se prezentoval individuální akcí Finsterle. Poté se bojovalo především ve středním pásmu. Do tlaku se dostali až Hradečtí při přesilové hře. Opět z ní ale nevytěžili branku. Luňáka protáhnul Přibyl po příhře Zahradníka. Do brejku ujela dvojice Dočekal – Burian, jenže nepřesná přihrávka tuto slibnou příležitost pro domácí zhatila. Po chybě hostů v rozehrávce pálil na Luňáka Přibyl. Neruda zasahoval pro změnu po chybě Ostrčila. Přes obránce to zkoušel Chmelíř. Třetí přesilovou hru, po přísném vyloučení Okála - jednalo se spíše o čistý hit než o faul, už hosté využili - prosadil se Budínský.

Do třetího dějství mohli vstoupit lépe hosté, neboť se jim naskytla další výhoda o jednoho hráče v poli. S Křetínského ranou si ale Neruda poradil a více toho Hradečtí nevymysleli. Zahradník poté netrefil branku. Luňáka nemohlo ohrozit nahození Slámy. Neruda měl naopak mnoho práce po střele Chmelíře. Skvělý zákrok si připsal po ráně Křetínského přes obránce. Blízko brance byl po oku lahodící souhře Dočekalovy formace Burian, toho ale vychytal Luňák. Ve vlastním oslabení pak poslal Třebíč do dvougólového vedení právě Burian, když vyškolil v souboji Nedbala a zasunul puk mezi Luňákovy betony. Hosté si vyžádali time-out a sáhli k power-pĺay, což potrestal na led se z trestné lavice navrátivší Hrbáček, který zavezl kotouč do opuštěné klece – 4:1.



Tiskovka po utkání Třebíč - Hr. Králové 4:1

Vilda Burian po utkání Třebíč - Hr. Králové 4:1

Marcel Hrbáček po utkání Třebíč - Hr. Králové 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme chtěli dneska dobře začít, věřili jsme, že přijdou lidi a že doma to bude mít úplně jinou atmosféru než v Hradci a další důležitý moment je naše hřiště, v Hradci to obrovské hřiště nám dělalo problémy a na tom našem hřišti máme přeci jenom lepší orientaci a díky výbornému nástupu jsme se dostali do vedení. Druhá třetina byla pro nás složitá, protože jsme měli tři vyloučené a ta délka při tom střídání na tu střídačku nám nedovolovala včas vystřídat pod tím tlakem, takže jsme se tam dostali do takového stádia, kdy hráči byli hodně „vyždímaní“, ale vynikající Standa Neruda ten výsledek podržel. Ve třetí třetině jsme začali dobře, měli jsme tam šance na to, abychom ten třetí gól dali dřív, bohužel jsme nedali a samozřejmě v závěru je to trošku hektické, jak říkal kolega, soupeř riskoval a my jsme toho dokázali využít. Velká pochvala týmu za obětavost a obrovské nasazení a porazili jsme velice zkušeného soupeře a dostali jsme diváky i zítra znova na hokej, což byl náš prvořadý cíl a zítra jdeme zase do toho zápasu s tím, že tu sérii chceme protáhnout.“

Jiří Mička – HC VCES Hradec Králové: „My jsme dneska přijeli do Třebíče s tím, že jsme čekali, že bude potřeba přežít prvních deset minut zápasu, připravovali jsme se na to prakticky dva dny, udělali jsme tam dvě hrubky, prohráli jsme buly a pak jsme propadli a dostali dva góly. Poté jsme začali hrát, co jsme chtěli, hráli jsme dobře, dostávali jsme chvílemi Třebíč pod tlak, jenom škoda, že se nám nepodařilo dát na konci druhé třetiny gól na 2:2, třetí třetina by se hrála trošku jinak. Klíčový okamžik ke konci zápasu – Martin Koudelka tam měl stoprocentní šanci a netrefil, pak už jsme hodně riskovali a dostali jsme další dva góly. Dneska jsme prohráli, musíme se z toho vyspat, připravit se na zítřejší zápas a hrát stejně, ale dostat se konečně v té sérii taky do vedení.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny