Menu +

LTM – TRE 4:2 – Třebíčští nezvládli druhou třetinu, ta je stála všechny body

Reportáže
T ř e b í č - Do utkání v Litoměřicích vstoupili lépe hosté z Třebíče, když vstřelili v deváté minutě první branku utkání. Jenže poté, co poslal svůj tým do vedení David Rangl, skórovali čtyřikrát za sebou ve druhé třetině domácí. Horácká Slavia už jen snížila na konečných 4:2 a prohrála tak pošesté ze sedmi odehraných zápasů. Přísnější prvoligové měřítko v tomto utkání z Třebíčských snese jen výkon brankáře Šimona Hrubce.
Sdílejte článek
 
7.kolo, středa 28.9.2011
LTM LTM
4:20:1, 4:1, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Šinágl (Kříž , Kloz), 30. Hlusička (Drábek), 30. Kloz (Šinágl, Kříž), 31. Holomek (Slížek) - 9. Rangl (Havran, Dolníček), 38. Dolníček (Honejsek, Laš). Rozhodčí: Florian - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Salfický - Suchý, Kříž, Smetana, Drábek, Kružík, Hora, Brejčák, Holomek - Kloz, Šinágl, Tvrzník - Kafan, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Gengel - Tůma, Hlusička, Novák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Sedláček, Kadela, Havran, Sláma, Brož, Sobotka, Rangl, Dietz - Laš, Dolníček, Honejsek - Burian, Dočekal, Vondráček - Vítek, Čech, Přibyl - Kovalský, Kaut, Heřman.

Komentář k zápasu

Domácí Stadion nastoupil do zápasu skvěle. Hned ve třetí minutě se v přesilovce dostal Kloz ke střele do chumlu hráčů před bránou. Puk se otřel o tyč, ale jeden z domácích hráčů byl faulován, a tak si domácí zahráli téměř půlminutovou přesilovku 5na3. V ní si ovšem žádnou tutovku nevytvořili, a tak byla řada na Třebíči. V 7. minutě domácí Smetana fauloval, ale do vedení se mohli dostat domácí. V polovině přesilovky nedokázal využít zaváhání Rangla Kafan. Ten obral posledního obránce o puk a jel zcela sám na bránu Hrubce, který ovšem vystihl jeho kličku do forehandu se zakončením mezi betony. O půl minuty později fauloval ještě domácí Brejčák a nabídl tak hostům 39ti vteřinovou přesilovku 5na3 a hosté rádi Stadionu předvedli, jak se má taková přesilovka hrát. Za 24 vteřin dostal puk na modrou Martin Havran, přihrál ho na Davida Rangla a ten se první střelou na branku domácích trefil přesně do protipohybu Salfického a vymetl tak levý růžek jeho branky. Se zbytkem oslabení neměli domácí problémy a nastala hluchá pasáž. Největší šanci dostal dvě minuty před koncem třetiny domácí Hašek. Stál s pukem zcela sám před brankou, zkusil kličku do backhandu, ale Hrubec v sedě vystřelil lapačku nad hlavu a lapil jasný gól.

Do druhé třetiny nastoupili domácí ještě lépe než do té první. Hned ve 24. minutě dostal Kříž skvělou přihrávku od Kloze na střelu z první a s trochou štěstí dostal puk o tyčku do brány. Ovšem největší smršť si pro Třebíč připravily Litoměřice ve 30. a 31. minutě. Jako první si vzal puk od Drábka Jakub Hlusička, prokličkoval obranou Třebíče a trefil se přesně nad beton Hrubce. O 9 vteřin později zapomněla obrana na navrátivší se posilu z Ústí nad Labem Honzu Kloze a ten v úniku propálil Hrubce pod lapačkou. Gólové hody zakončil po oddechovém čase hostů Ondřej Holomek, který dostal výbornou křižnou přihrávku od Slížka a vymetl levý horní růžek Hrubcovi brány. Snížit brankový rozdíl nabídl Stadion Třebíči v 38. minutě. Domácí se až příliš zatáhli do obrany a po mele před bránou dorážel puk mezi Salfického betony kapitán David Dolníček a vrátil tak hosty do zápasu.

Ve třetí třetině měla Třebíč pouze jednu šanci a sice minutu po začátku, kdy se dva útočníci Třebíče zjevili sami před brankářem Salfickým. Po přihrávce zakončoval Kaut, ale Salfický famózním přesunem snížení nepřipustil. Zvýšit skóre mohl ještě ve 48. minutě Šinágl, když dorážel do prázdné brány, ale jeden z obránců jeho střelu zblokoval.

Dnes tak Litoměřice nad omlazeným týmem Třebíče zaslouženě vyhrály. Nezkušenost třebíčských mladíků neměla šanci zvrátit v posledních minutách nepříznivý stav.



Šimon Hrubec po utkání Litoměřice - Třebíč 4:2



Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice: Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepší. Bohužel jsme v první třetině neproměnili spoustu jasných gólovek a soupeř nám pak v přesilovce gól dal. Trochu jsme se pak báli, aby na kluky nepadla deka, ale ve druhé třetině jsme byli ještě lepší než v té první. Šance jsme tam proměňovali a zbytek zápasu jsme dohrávali ze zajištěné obrany, protože jsme nechtěli nic riskovat. Kromě asi dvou šancí, jsme hosty v poslední třetině nikam nepustili a dneska nám obrana prostě fungovala. Hosté asi věděli, že je zápas v naší moci a tak ani nezkusili odvolat brankáře. Oba nový hráči dnes odehráli skvělé utkání. Honza Kloz konečně protrhl svou střeleckou smůlu a samozřejmě i tomu mužstvu to dá nějaký impuls. Tohle byl pro nás moc důležitý zápas a jsme rád, že jsme ho zvládli.

Radek Novák – SK Horácká Slavia Třebíč: K tomuhle zápasu není nutný příliš dlouhý komentář. Litoměřice nás v zápase jasně přehrály a vítěztví si rozhodně zasloužily.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024