Menu +

PIS – TRE 2:1 sn – Z Písku si vezou Třebíčští bod

Reportáže
T ř e b í č - Důležitý zápas sehrála Horácká Slavia na ledě předposledního Písku. Domácí se ujali vedení ve dvaatřicáté minutě, když využili výhody o jednoho hráče v poli. Přesilovou hru dokázala zužitkovat také Třebíč a v čase 45:45 vyrovnala na 1:1. Důraz uplatnil na brankovišti Jakub Kania. Více branek už základní hrací doba nepřinesla. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o vítězství Píseckých Nouza. DOPLNĚNO AUDIO.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 12.11.2011
PIS PIS
2:1sn0:0, 1:0, 0:1 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 32. Nouza (Němeček, Všetečka), 65. Nouza - 46. Kania (Havel). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 698. Střely na branku: 54:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
IHC Písek: Falter - Němeček, Všetečka, Žovinec, Kanov, Havran, Lukačovič, Vráblík, Lukáč - Nouza, Bělohlav, Suja - Antončík, Luňák, Ferebauer - Polodna, Šperger, Marek - Slavík, Vaniš, Mrkvička.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Kadela, Sláma, Brož, Dietz, Valenta - Havel, Dolníček, Laš - Heřman, Havlíček, Burian - Kaut, Stejskal, Čech - Vondráček, Vítek, Přibyl.

Komentář k zápasu

Úvod utkání začal v ostrém tempu a hned v první minutě Laš prokličkoval až do střelecké pozice a jedovatou střelou řádně prověřil pozornost domácího brankáře. Ten jeho pokus s obtížemi vytěsnil betonem. Za tři minuty Polodna nebezpečně tečoval kotouč, ovšem nepřesně. Z brejku se hosté dostali do přečíslení. Burian zvolil střelu, kterou Falter vyrazil ramenem. V první početní výhodě se do dvou dobrých střeleckých pozic dostal Žovinec, ale oba jeho pokusy zastavil Hrubec. Utkání pokračovalo ve svižném tempu. Suja předložil kotouč na zlatém podnose pro Slavíka, ale ten ve velké příležitosti minul. Další velikou příležitost měl Nouza, ale z bezprostřední blízkosti Hrubce nepřekonal.

Ve druhé periodě, po zaváhání domácí obrany se do úniku dostal Havel, který zakončoval do boční konstrukce. Na druhé straně Žovinec střílel od modré čáry, hostující gólman zasáhnul vyrážečkou. V polovině druhé části se již domácí radovali ze vstřelené branky, ale rozhodčí gól neuznali kvůli posunuté bráně. V čase 31:23 Tomáš Nouza zavezl kotouč do útočného pásma a střelou přes obránce poslal domácí do vedení – 1:0. Vyrovnat mohl Kaut, jeho střela z otočky těsně minula pravou tyč. Gól do šatny mohl dát Dolníček, po jeho střele zazvonila pravá tyč Falterovy brány.

Na začátku třetí třetiny se hosté hned v prvních vteřinách vrhli do útoku, Havel však nemířil přesně. V čase 45:45 se hosté dočkali vyrovnání. Jakub Kania při početní výhodě využil zmatků před píseckou bránou a dorážkou srovnal na 1:1. V padesáté minutě hosté nabídli Píseckým zkrácenou, dvojnásobnou početní výhodu. Třebíčští se však dokázali ubránit. O tři minuty později Antončík důrazně dorážel kotouč u pravé tyče, kotouč nakonec v třebíčské brance neskončil. V padesáté sedmé minutě Vaniš předvedl pěknou individuální akci, po obkroužení brány zakončoval na bližší tyč, ovšem Hrubec si tyčku dobře pokryl. V poslední minutě se ve veliké příležitosti ocitnul Burian, jeho zakončení těsně minulo bránu a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

Oba týmy si vytvořili po několika slibných šancích, jmenovitě Suja, Němeček a na druhé straně Rangl, ale z ani jedné akce gól nepadnul, takže následovaly samostatné nájezdy. Nakonec o výhře Písku rozhodnul Tomáš Nouza, který bekhendovou kličkou zajistil domácím bod navíc. Písek tedy vyhrál po samostatných nájezdech 2:1.

Jakub Kania po utkání Písek - Třebíč 2:1sn



Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Do zápasu jsme šli s tím, že body potřebujeme. V domácím prostředí je třeba bodovat, o to víc, pokud se hraje se soupeřem, který je v tabulce blízko nás. Soupeř však odehrál velmi kvalitní zápas, bylo na něm znát, že v poslední době se mu daří. Nicméně ani naše nasazení nebylo vůbec špatné, od desáté minuty jsme měli mírnou převahu, dostali jsme soupeře pod tlak a snažili jsme se co nejrychleji vstřelit branku a dostat se do vedení. Góla se podařilo dát ve druhé části, která byla z naší strany asi nejpovedenější. Škoda, že jsme se prosadili pouze jednou. Šancí jsme si vypracovali mnoho, ale koncovka je stále to, co nás nejvíce trápí. Čekali jsme, že soupeř ve třetí části hru otevře, což se také stalo a z přesilovky srovnal. Zápas byl soubojem gólmanů. Jak Falter, tak Hrubec chytali velmi dobře. Nájezdy byly o štěstí, bod navíc je pro nás však velmi cenný. Jak hráčům, tak divákům bych chtěl za výkon poděkovat.

Radek Novák (SK Horácká Slavia Třebíč): Do utkání jsme vstupovali s určitým záměrem, který se nám na začátku dařilo plnit asi tak pět minut. Poté jsme na zbytek první periody a více méně celou druhou část přestali produkovat náš hokej, který jsme chtěli hrát. Před třetí třetinou jsme přeházeli sestavu ve všech řadách a od té doby se hra změnila a opět jsme začali plnit to, co jsem po hráčích chtěli.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024