Menu +

UNL - TRE 4:3 - Horákům zase utekl začátek, třígólového fóra už nedohnali

Reportáže
T ř e b í č - Podruhé během tří dnů se Horáci střetli s favoritem ligy, tentokrát vyzvali Slovan. Jak už je v posledních zápasech zvykem, nechali Třebíčští soupeři třígólového fóra a teprve potom začali sami dávat branky. Skvěle jim fungovaly přesilovky, v nichž vstřelili všechny tři góly. Na 3:2 snižoval Lukáš Havel, ten samý hráč měl na začátku třetí třetiny na holi vyrovnání, jenže nedal a domácí o chvíli později zvýšili na 4:2. Slávisté ještě dokázali skórovat navrátilcem Davidem Dolníčkem na 4:3, ale na vyrovnání už nedosáhli. Lvi tak vyhráli po třinácté za sebou.
Sdílejte článek
 
26.kolo, středa 23.11.2011
UNL UNL
4:33:0, 0:2, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 5. Klobouček (Sedlák, Šagát), 12. Třetina (Daniel Boháč, Pazourek),
16. Třetina (Pazourek, Daniel Boháč), 44. Ludvík (Roubík, Šagát) - 32. Valenta (Sláma, Burian), 33. Havel (Dolníček, Laš), 54. Dolníček (Laš, Rangl). Rozhodčí: Humpolíček - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:7, navíc Sedlák (UNL) 10 min. NESP. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci:
1 250. Střely na branku: 39:31 (12:12, 14:12, 13:7). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3. Zakázaná uvolnění: 3:2. Ofsajdy: 2:2. Vyhraná vhazování: 47:29 (13:10, 17:10, 17:9).
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Francouz - L. Poživil, Holomek, Klobouček, A. Sedlák, F. Pavlík, Gureň, Jiří Suchý - R. Kovář, Pajič, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Jakub Lev, Rod, Handlovský.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Vl. Brož, L. Sláma, Valenta, Kadela, Dietz - L. Havel, Dolníček, Laš - R. Heřman, Havlíček, Burian - T. Vondráček, Dočekal, Martin Čech - Kovalský, Vítek, Přibyl - Vl. Stejskal.

Komentář k zápasu

Zřejmě díky přenosu z fotbalové Ligy mistrů dorazila do Zlatopramen Areny zhruba polovina tradiční návštěvy. A byla svědkem jednoho z nejméně povedených představení ústeckých hokejistů probíjhající sezony. Nakonec tedy může být ráda za zisk tří bodů, které Lvi po nečekaně hektickém závěru nakonec vyválčili.

Lvi sice nepředváděli žádnou herní show a přehršel šancí, jako se jim to vedlo v předchozích střetnutích. Stejně však po dvaceti minutách vedli 3:0, když jim do branky spadlo vše, co vypadalo nebezpečněji. Profesorský hokej jim nefungoval v další fázi utkání, v níž další šance spálili a hosté začali nečekaně zlobit. Nesložili zbraně a houževnatým výkonem sahali dokonce po bodu. Na ten však nakonec i díky zbytečným vyloučením v závěru nedosáhli.

Horácká Slavia přivezla do Ústí nad Labem i trojici místích plejerů. Střelce rozhodujícího gólu z posledního měření Vladímíra Brože, Marka Laše a Ondřeje Havlíčka. Právě mladý forvard Havlíček byl jedním, ne-li vůbec nejaktivnějším hráčem hostujícího celku. V ústecké sestavě se po delším čase zase objevil Rok Pajič. Nastoupil na místě Jana Alinče, který pomáhá Slavii v extralize.

Přestože Ústečtí soupeře ze dna tabulky nijak výrazně nepřehrávali, velmi lehce vedli. Respekt ukazovali hosté hned od počátku. Příkladem byl nejistý zásah brankáře Hrubce. Nezkrotil vysoký puk a Pajič byl blízko tomu, aby zasunul kotouč do odkryté branky.

Brankáři se následně protáhli při akci Šagáta na jedné straně a při teči třebíčského Havlíčka na druhé straně.

Vedoucí branku trefil Jan Klobouček. V přesilovce mu podél modré čáry posunul Sedlák a domácí kapitán zápěstím zamířil přesně k tyči. Střela ale jistě nebyla nechytatelná a Hrubec měl o trajektorii puku dobrý přehled.

Hosté své závary před Francouzovou brankou nedokázali zužitkovat. Domácí brankář řešil hlavně teč Čecha nebo pokus Kovalského z pravého kruhu. V přesilovce pak Rangl namířil od modré čáry do brankové konstrukce.

Za to Lvi využili i druhou nabídnutou přesilovku. Akce stála za to. David Pazourek předal na brankovou čáru na Daniela Boháče, který křížným pasem do brankoviště našel mezi dvěma soupeři přímo hůl Miroslava Třetiny – 2:0.

Stejná trojice zařídila i třetí branku Slovanu. Danielu Boháčovi sice předávka na Miroslava Třetinu nevyšla, ale puk se odrazil k Davidu Pazourkovi, který střelce první branky našel přesně. Exbrodský šutér si ještě počkal, vylepšil pozici a mezi kruhy zamířil k tyči. Brankář hostů měl pozici ztíženou. Dva jeho spoluhráči mu bránili ve výhledu.

Do konce třetiny mohli hosté snížit, ale Francouz pokryl jak dorážku Čecha, tak šance Havlíčka a únik Brože, který proskočil mezi ležérně bránícími Ústečany až před domácího brankáře. Ten mu bekhendový blafák vytěsnil nad.

Do druhé třetiny naskočili Lvi příliš sebejistě. Mysleli si, že se s jejich náskokem nemůže nic stát. A opravdu to tak i dlouho vypadalo. Vytvářeli si proti zkoprnělým hostům další šance. Kovář s Pajičem svůj únik nedotáhli k dobré finální příhře. Po Kloboučkově ráně, která jen o kousek minula cíl, mohl dorážet Roubík. Toho vychytal Hrubec. Pak se v přesilovce neprosadili nejdřív Třetina, poté Poživil na brankovišti.

Trest hostů na sebe nenechal čekat. Varování v podobě přečíslení Laše s Havlem ještě Francouz vyřešil, ale v následném oslabení už kapituloval. Tomáš Valenta si popovezl puk před modrou čáru a ostrou ránou trefil přesně do levé šibenice – 1:3.

O minutu později se náskok Lvů ztenčil na jediný gól. Hosté využili další přesilovku. Mazácky si počínal Lukáš Havel. Na zadek položil Roda, před Francouzem rozkýval rameny a poslal mu puk mezi nohama.

Chvíli na to postupoval z levé strany na Francouze Kovalský. Vyrovnat se mu nepodařilo. Ve 37. minutě mohl zvýšit ústecký náskok Roubík. Z levého kruhu poslal pumelici, která zamířila do levé tyče. Hrubec musel dunění konstrukce slyšet ještě o přestávce v kabině, jaká to byla rána.

Po nástupu do třetí periody měl velkou příležitost Dolníček. Na brankovišti však na pas nedosáhl. Ústeckým se po chvíli na druhé straně vedlo lépe. Roubíkova pětka dlouhé vteřiny svírala hostující obranu jako v kleštích. Měla několik pozic, které zaváněly gólem. Nakonec se po závaru na brankovišti puk odrazil před Davida Ludvíka, který neměl problém trefit odkrytou část branky a vrátit Ústeckým dvoubrankové vedení.

To si Lvi dlouho celkem bez potíží drželi. V závěru však faulovali a sudí je za dva prohřešky krátce po sobě poslal do tří. Hosté dlouhou dvojnásobnou přesilovku zužitkovali. Po krásné kombinaci celé pětice zakončoval na brankovišti David Dolníček. Na vyrovnání outsider už nedosáhl. A to i díky faulům, které udělal díky přemíře snahy po srovnávacím gólu. Slovan sice svou dvojnásobnou přesilovku nevyužil, ale hubený náskok nakonec uhlídal až do konečného hvizdu.





Ohlasy trenérů

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Umožnili jsme soupeři vrátit se do zápasu naším matným výkonem ve druhé třetině. Náš výkon nebyl stoprocentní a hosté toho využili. Pokud bychom hráli na sto procent, tak by náš výkon vypadal pravděpodobně jinak. Třebíč by možná asi odjela s větším přídělem. Nejde každý zápas dávat sedm nebo osm branek, ale doma bychom dostávat neměli tři branky, to je základ. Čtyři minuty před koncem jsme si vzali oddechový čas, protože jsme hráli dlouhou přesilovou hru pět na tři. Snažili jsme se dát hráčům nějaké pokyny, aby pokud možno pátou brankou pojistili vítězství. Přesilovka pět na tři by měla končit gólem, ale to se nám nepodařilo. Když budeme hodnotit druhou čtvrtinu základní části, tak byla vynikající."


Kamil Pokorný (SK Horácká Slavie Třebíč): "Nebyli jsme první třetinu horší. Domácí využili dvě přesilovky a poměr střel byl 12:12. Měli jsme rovněž šance, které jsme nedali a Ústí nad Labem nám odskočilo na rozdíl tří branek. Druhou část jsme hráli dobře a byli jsme lepší. Dokázali jsme využít dvě přesilovky a vrátit se do zápasu. Ve třetí třetině, kdy jsme snížili na 3:4, nás rozhodčí nepustil ke konci zápasu do hry. Nebyla možnost zápas vyrovnat, když jsme hráli ve třech nebo čtyřech. To se stane jednou za sto let, abyste dali branku. Vzali jsme si sedm minut před koncem utkání oddechový čas, abychom zklidnili situaci a řekli hráčům, jak se mají postavit a jak to mají hrát. Je to normální věc v koučinku. Dali jsme gól na 3:4, ale pak jsme již nemohli hrát, protože jsme hráli ve třech nebo ve čtyřech. Hráli jsme s Ústím nad Labem do poslední vteřiny na bod a hráčům nemám, co vytknout."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024