Menu +

TRE - HKR 1:2 sn - Hradec odjíždí z Třebíče s prémiovým bodem

Reportáže
T ř e b í č - Třebíč nastoupila do utkání ve svižném tempu, měla několik brankových příležitostí, které však nevyužila. Hradec se z první vážnější akce ujal vedení. Ve druhé třetině chtěli Třebíčští překlopit vítězství na svoji stranu, ale podařilo se jim pouze vyrovnat z hole Havla. V posledním dějství domácí tlačili, měli několik brankových příležitostí, ale bez většího efektu. Zápas dospěl do prodloužení, kde se těsně před jeho skončením nechal vyloučit Hrubec. Hosté přesilovku nevyužili, takže přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se zablýskli dva hráči. Na straně Třebíče Ondřej Havlíček, na straně Hradce Luděk Brož, který byl 100% úspěšný a zajistil Hradci prémiový bod.
Sdílejte článek
 
28.kolo, středa 30.11.2011
TRE TRE
1:2sn0:1, 1:0, 0:0 - 0:0
HKR HKR
Statistiky
Branky a nahrávky: 34. Havel (Kania) - 17. Brož (Koudelka, Moskal), 65. Brož. Rozhodčí: Humpolíček - Kašík, Wesley. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1080. Střely na branku: 41:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Kania, Sláma, Valenta, Brož V., Dietz, Sobotka, Kadela R. - Havel, Dolníček, Laš - Vondráček, Havlíček, Burian - Dočekal, Fořt, Čech M. - Heřman, Kaut, Vítek.
Mountfield HK: Čech J. - Bendík, Čížek, Vágner, Poživil O., Hendrich, Čáp, Chmelíř, Roupec - Záhorovský, Tvrdík, Rytnauer - Moskal, Koudelka, Budínský - Kadlec, Brož L., Valášek - Berger, Macháň, Kubeš.

Komentář k zápasu

Utkání mělo od prvních minut, na obou stranách, velice dobré tempo. První obrovskou šanci ve 4. minutě naservíroval přesnou přihrávkou Havlíček Havlovi. Ten však nedokázal přehodit beton hostujícího brankáře. V 7. minutě hrálo domácí mužstvo první početní výhodu. Sehrána byla dobře, hráči Hradce Králové se museli v obranném pásmu otáčet, situaci ale zvládli a neinkasovali. V 10. minutě měli Horáci na hokejce další tutovku. Tentokrát Havlíček nahrával před branku volnému Vondráčkovi, ale jeho koncovka také selhala.

Hosté se vážněji připomněli ve 13. minutě, kdy střelu Čížka nebezpečně tečoval před brankářem Hrubcem Záhorovský. Minuta 14. přinesla další početní výhodu pro Třebíč. Opět dobře sehráno, ovšem bez brankového efektu. Několikrát střílel Rangel, tečoval Dolníček. Brankář Čech byl pozorný.

A jak už to v Třebíči bývá zvykem, po několika neproměněných stoprocentních šancích, přišla šance na druhé straně a hned s gólovým efektem. Po střílené přihrávce Koudelky nasměroval kotouč pod víko domácí branky Luděk Brož, opravdu pohledná branka.

Horáky obdržená branka nezlomila. Domácí pokračovali v aktivní hře, Hradec se mnohdy osvobozoval pouze za cenu zakázaného uvolnění, které se v zápase pískalo na obou stranách velice zvláštním způsobem. Bušení do hostující defenzívy se vyplatilo ve 34. minutě. Kania získal kotouč na modré čáře, posunul jej na Lukáše Havla, a ten skóroval střelou nad rameno brankáře Čecha.

Poté se hra zklidnila a sledovali jsme spíše přetahovanou ve střením pásmu. Až v posledních vteřinách se dostal k odraženému kotouči Laš, který byl tísněn časem, a tváří v tvář brankáři přestřelil branku.

Další velikou šanci Třebíče jsme registrovali ve 42. minutě. Burian zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej přenechal Havlíčkovi, ten ale z dobré pozice orazítkoval pouze brankářův beton. Ve 48. minutě zahodil tutovku, pro změnu, Dočekal, který se s kotoučem dostal do samostatného úniku, zakončení však bylo ledabylé.

Na prodloužení jsou diváci v Třebíči také poměrně zvyklí, stejně jako na trestné střílení které následovalo. Tentokrát ale vedla k nájezdům napínavá zápletka, neboť Horáci vzdorovali početní výhodě hostujících. Celek Třebíče se dokázal ubránit a dále byli ve hře o druhý bod.

Hned v první sérii se trefil domácí fantom nájezdů, Havlíček, jenž vytáhl svůj blafák. Srovnat Hradci se povedlo ve druhé sérii, trefil se Brož. Tentýž hráč se rozjel i do čtvrté série a Hrubce znovu překonal, střelou mezi betony. Za domácí se opět rozjel Havlíček a byl znovu úspěšný. Zlomový okamžik přišel v následující sérii, kdy Hradecký Brož proměnil i potřetí a Havlíček nedal.

Hradečtí si tak z Třebíče odvezli dva body, zatímco domácím zůstal jeden. Na vkus hokejového diváka Třebíč neproměnila příliš mnoho gólových šancí, což dnes bylo jednou z příčin úspěchu hostů.

Tiskovka po utkání Třebíč - Hradec 1:2sn



Ohlasy trenérů

Radek Novák - Třebíč: My jsme odehráli dobré utkání, ale neproměnili jsme šance, a proto máme jen bod. Hráče můžeme pochválit za výkon, ale na tři body je potřeba proměňovat brankové příležitosti, které jsme měli. Dnes bylo dobře hodně věcí, až na tu podstatnou, a to jsou branky.

Jiří Mička - HC Hradec Králové: Nepodali jsme takový výkon, jako jsme chtěli. Dalo se říct, že Třebíč byla lepší a měla hromadu šancí. My si vezeme dva body a za to jsme rádi. Konečně jsme po dlouhé době vyhráli na penalty a teď se musíme připravit na domácí zápas s Pískem a potvrdit výhru z Třebíče.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024