Menu +

TRE - UNL 3:4 sn - Třebíč má první bod v novém roce

Reportáže
T ř e b í č - Do Třebíče přijel lídr tabulky. Domácí s ním drželi dlouho krok, dokonce sahali po všech třech bodech, když krásný třetí gól HST vstřelil junior Lukáš Paták. O dělbě bodů nakonec rozhodl Jakub Lev, který 55 sekund před koncem, při přesilové hře umocněné o hru bez brankáře, vyrovnal skóre. Prodloužení rozhodutí nepřineslo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté, když o prémiovém bodu rozhodl Třetina. Třebíč ve hře o body držel výbornými zákroky Šimon Hrubec.
Sdílejte článek
 
39.kolo, sobota 14.1.2012
TRE TRE
3:4sn1:1, 2:1, 0:1 - 0:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Dolníček (Laš, Havel), 29. Havel (Kania, Laš), 35. Paták (Přibyl, Brož) - 10. Ludvík (Roubík, Klobouček), 22. Kovář (Sklenička, Hořava), 60. Lev (Zeman), rozhodující nájezd Třetina. Rozhodčí: Čech R. - Rittich, Skopal. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 35:49. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Kadela, Sláma, Brož, Sobotka, Kania, Rangl, Dietz - Vondráček, Paták, Havel, Dočekal, Dolníček, Heřman, Fořt, Laš, Látal, Sedláček, Stejskal, Přibyl.
HC Slovan Ústí nad Labem: Koutský - Pavlík, Poživil, Boháč Dom., Černý, Klobouček, Hořava, Růžička - Boháč Dan., Čurilla, Rod, Pazourek, Treille, Lev, Roubík, Kovář, Třetina, Ludvík, Sklenička.

Komentář k zápasu

V úvodu se dle očekávání dralo dopředu favorizované mužstvo z Ústí nad Labem. Ve 3. minutě vyslal na Hrubce velice ostrou střelu Čurilla, ale Hrubec byl na místě. Možnost vytvořit si brankovou příležitost dostala i Třebíč, a to v první přesilové hře na začátku 4. minuty. Prosadit se Horáci nedokázali. Úspěšní nebyli při první početní výhodě ani hosté, kteří rozehráli přesilovku téměř hned po domácích.

Brankový účet byl otevřen v 10. minutě a prvním, kdo se v zápase trefil, byli Lvi. Roubík zavezl kotouč za domácí branku a našel přesně postaveného Davida Ludvíka, ten neomylně vymetl pravý horní roh branky.

V 19. minutě sehráli domácí druhou přesilovku a nyní i s brankovým efektem. Kapitán David Dolníček objel s kotoučem branku a přesnou střelou našel místo, kudy se kotouč dostal do sítě. Nerozhodné skóre po úvodní třetině bylo spravedlivé, neboť Horáci drželi se soupeřem krok a hra byla vyrovnaná.

Do prostřední třetiny nevstoupilo domácí mužstvo nejšťastněji, protože se hned v úvodu provinilo faulem. Ústečtí rozestavili přesilovkové postavení a nebezpečně kombinovali. V úvodních chvílích ještě domácí odolávali, ale ve 21. minutě se to už nepovedlo. Před Hrubce se dostal Robin Kovář a mezi betony skóroval. Veseleji mohlo být slušně zaplněnému stadionu už o minutu později, kdy jeli tři hráči Třebíče na jediného obránce. Ovšem akce ztroskotala, když přebíral přihrávku obránce Dietz, kterému kotouč přeskočil hůl.

Další velkou šanci měl domácí Sedláček, který se řítil s kotoučem na osamoceného brankáře, ten proti němu ale vyjel a akci překazil, neboť hráči s pukem padl pod nohy. Gólmanovi ale tento zákrok u hlavního sudího prošel. Zato ve 28. minutě odpískal hlavní sudí dva fauly Lvů v jeden okamžik a Třebíčští měli možnost dvojnásobné dvouminutové početní převahy. Díky tomu se Horákům povedlo opět srovnat se soupeřem krok. Rangl přihrál před branku volnému Lukáši Havlovi, jenž prostřelil ležícího brankáře.

Šance Horácké Slavie nebraly konce. Ve 32. minutě byl faulován Marek Laš a sudí Čech nařídil trestné střílení. Třebíčský forward zkusil na Koutského kličku do forhendu, nicméně úspěšnější byl v tomto souboji brankář. Ve 35. minutě šli Třebíčští přeci jen do vedení. Přibyl našel v útočném pásmu Lukáše Patáka, a ten svoji kličkou nedal brankáři žádnou šanci a skóroval.

V závěrečné třetině měli navrch hosté. Brankář Hrubec si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl. Ústečtí tlačili a vytvářeli si mnohdy velmi dobré střelecké pozice k vyrovnání.

Nutno říci, že Horáci bojovali, snažili se dobře napadat rozehrávky ústeckých beků, což se jim mnohdy dařilo. V závěru přišel velký tlak hostí, který byl podpořen přesilovou hrou a následně ještě hrou bez brankáře. Což nakonec vyústilo ve vyrovnávací branku 55 vteřin před koncem. Růžek Hrubcovy branky výstavně vymetl Jakub Lev.

Do prodloužení nastupovala Třebíč s početní výhodou a vytvořila si několik velmi dobrých až stoprocentních šancí. Brankář Koutský v čele s obranou odolali a utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Dlouho se mužstva střídala, než byl určen vítěz zápasu. Rozhodující trefu si na své konto připsal hostující Miloslav Třetina, neboť kapitán Třebíče Dolníček, který musel proměnit trefil ke smůle domácích pouze břevno.

Tiskovka po utkání Třebíč - Ústí n/L 3:4sn

Šimon Hrubec po utkání Třebíč - Ústí n/L 3:4sn



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Horácká Slavia Třebíč) - Proti nám stál velice kvalitní soupeř, má skoro sto bodů, což hovoří za vše. My jsme hráli na maximum čeho jsme schopni. V úvodu jsme měli zbytečný respekt, ale odehráli jsme dobrou druhou třetinu. V závěru zápasu jsme se snažili uhájit vítězství, což se ale nepovedlo. Dnes ale chci hráčům poděkovat, získali jsme proti takovému soupeři cenný bod.


Milan Skrbek (Ústečtí Lvi)- Pro nás nejsou zápasy s mužstvy spodních příček jednoduché. Dobře jsme zápas začali, ale měli jsme horší druhou třetinu, kdy jsme zapomněli trošku bránit. Myslím, že jsme měli dostatek šancí, abychom zápas rozhodli v šedesáti minutách, ale měli jsme problémy s proměňováním šancí.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024