Menu +

CEB-TRE 3:1 - České Budějovice se s Třebíčí pořádně natrápily

Reportáže
T ř e b í č / Č. B u d ě j o v i c e - Velmi kvalitní výkon odvedli třebíčští hokejisté na jihu Čech, kde sehráli další mistrovské utkání s favoritem soutěže, Českými Budějovicemi. Ty, ač posíleny o hvězdy z NHL, měly se zuřivě bránícím outsiderem plné ruce práce. Po bezbrankové úvodní části se Horácké Slavii povedla druhá třetina, v níž ji do vedení gólem z přesilovky poslal Michal Horák. Poslední dějství však bylo v režii domácích, kteří třemi brankami otočili skóre, a pracně tak vybojovali tři body.
Sdílejte článek
 
8.kolo, středa 29.9.2004
CEB CEB
3:10:0, 0:1, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 41. Hřebejk (Prospal, Dvořák), 53. Květoň (Jindra), 59. Hřebejk (Jančařík, Prospal) - 38. Horák (Kališ, Holý). Rozhodčí: Haškovec - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 2120.
Sestavy
ČEZ Motor České Budějovice: Kučera - Mucha, Luža, Martínek, Gýna, Jančařík, Jindra - Dvořák, Prospal, Hřebejk - Bělohlav, Musil, Sailer - Kropáč, Fadrný, Bartoš - Hájek, Štraub, Květoň.
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Kališ, Horák, Hrbáček, Svačina, Kučný, P. Duben, Sedláček - Žiška, Holý, Oliva - Šindel, Valko, Fišer - Škoda, Lazorišák, Beroun - M. Čech, Caha, Říha.

Komentář k zápasu

David Lukeš, Tomáš Zetek (statistiky) (hokejcb.cz) - Hned první pobyt dvojice Dvořák - Prospal na ledě vyvolal v obranné třetině hostů zmatek, Moravané se ale ubránili a podobně se jim dařilo po celý zápas. Byli to naopak oni, kdo si vypracoval první vyloženou šanci. Ve 4. minutě se krátce po sobě objevili před Kučerou Čech s Wolfem, ale domácího gómana propálit nedokázali. Ihned potom odpověděl stejnou mincí Prospalův útok, ale ani oni se proti dnes výborně chytajícímu Luňákovi neprosadili. Ve zbytku třetiny se projevila větší herní kvalita Jihočechů, kteří několikrát zle soupeři před jeho brankou zatopili, ale jak v případě Fadrného (v 8. minutě nájezd z levého křídla), tak Bělohlava (ve 14. minutě při přesilovce promáchl puk před prázdnou brankou) se skóre neměnilo. V 17. minutě se dostali ke slovu i hosté, ale Michal Horák poslal svůj pokus z levého kruhu pouze do Kučery.

Prostřední část začali Třebíčští přesilovkou 5 na 3 a byli při ní blízko gólovému úspěchu. Holý ale namířil svůj pokus do tyče. Těsně po návratu prvního hříšníka Sailera ale mohlo udeřit na druhé straně, když v probíhající přesilovce Třebíče pěti proti čtyřem ujel Prospal, namazal právě se vrátivšímu Sailerovi, jenž ale netrefil branku. O dvě minuty nato ujel Kropáč, ale Luňák ho obětavým zákrokem vychytal. Těsně před polovinou zápasu dostali možnost dvojnásobné přesilovky i domácí, ale kromě dvou nebezpečných pokusů Martínka od modré si větší příležitosti nevypracovali. Horáci byli ve druhé třetině favorizovaným Budějovicím nejvyrovnanějším soupeřem. Urputně bránili přijatelný výsledek a když ve 35. minutě přečkali obrovskou šanci Sailera, mohli se radovat oni. V čase 37:20 putoval na trestnou lavici Martínek a už po sedmnácti vteřinách se vrátil zpátky na led, když si sám před Kučerou dokázal poradit Michal Horák a zavěsil na 0:1. To byla čára přes rozpočet nervózním Jihočechům, kteří nemohli v prostředním dějství nalézt svojí tvář. Před druhou přestávkou sice vyvinuli patřičný tlak, ale hostující obrana v čele s Luňákem odolala.

Pokud se chtěli Jihočeši vymanit z herní křeče, museli co nejdřív vyrovnat. To se jim povedlo už po 40 vteřinách poslední třetiny, když se po pěkné nahrávce Prospala prosadil Štěpán Hřebejk. Branka budějovické hokejisty nabudila a zvýšili obrátky. Moravané se dostávali do útočného pásma čím dál méně, ale když překročit útočnou modrou dokázali, stálo to za to. V 45. minutě mohl potěšit své spoluhráče Kališ, ale rozezvučel pouze levou tyčku Kučerovy svatyně. Zbylý čas poslední třetiny už ale patřil Jihočechům, kteří začali zběsilý hon za zbylými dvěma body. Ve 46. minutě zkoušel dvakrát štěstí před Luňákem Dvořák, ještě v téže minutě neúspěšně kombinovali Hřebejk s Prospalem, o minutu později v přesilovce pálil od modré Martínek, ale hostující klec stále odolávala. Bránit remízu se Třebíči dařilo až do 53. minuty, kdy se ranou z prostoru mezi kruhy prosadil Lukáš Květoň a strhl vedení na domácí stranu. Hosté poté vyvinuli určitou snahu o vyrovnání, ale v útoku se jim zdaleka nedařilo jako v defenzívě. Definitivně si zavřeli bránu za bodovým ziskem v čase 57:57, když se nechal zbytečně vyloučit Kališ. O 61 vteřin později se prosadil tečí Jančaříkovy střely od modré Štěpán Hřebejk a určil konečnou podobu skóre.

Statistiky

Buly:
36:29 (10:12, 19:2, 7:15)

HC České Budějovice
                     Vyhrané/Celkem   Procenta
40  Václav Prospal        19/26          73%
 6  Radek Dvořák           2/3           67%
14  Jan Fadrný             5/8           63%
19  Radek Bělohlav         4/7           57%
12  Peter Bartoš           2/4           50%
20  Petr Sailer            2/5           40%
15  Lukáš Květoň           1/3           33%
41  Mojmír Musil           1/9           11%

SK Horácká Slavia Třebíč
21  Jiří Oliva             1/1          100%
91  Tomáš Wolf             2/3           67%
25  Jakub Šindel           8/17          47%
11  Jakub Žiška            8/18          44%
61  Vladimír Škoda         6/14          43%
26  Martin Čech            4/10          40%
28  Jiří Beroun            0/1            0%
12  Miroslav Fišer         0/1            0%

Střely:
31:17 (11:10, 6:3, 14:4)

HC České Budějovice
 7  Radek Martínek       obránce     6 střel
 8  Štěpán Hřebejk       útočník     6 střel  (2 branky)
17  Petr Jančařík        obránce     4 střely
 6  Radek Dvořák         útočník     4 střely
27  Vladimír Gýna        obránce     3 střely
40  Václav Prospal       útočník     3 střely (1 tyč)
14  Jan Fadrný           útočník     2 střely
 3  Ján Mucha            obránce     1 střela
49  Patrik Luža          obránce     1 střela
12  Peter Bartoš         útočník     1 střela
15  Lukáš Květoň         útočník     1 střela (1 branka)

SK Horácká Slavia Třebíč
61  Vladimír Škoda       útočník     4 střely
25  Jakub Šindel         útočník     4 střely
 3  Michal Horák         obránce     2 střely (1 branka)
26  Martin Čech          útočník     2 střely
20  Robert Holý          útočník     2 střely (1 tyč)
19  Oldřich Kališ        obránce     1 střela
69  Jiří Kučný           obránce     1 střela
21  Jiří Oliva           útočník     1 střela
 9  Tomáš Caha           útočník     1 střela (1 tyč)
91  Tomáš Wolf           útočník     1 střela

Statistiky brankářů:
83  Josef Kučera    CEB      16 zásahů   1 gól    94,1%
31  Filip Luňák     TRE      28 zásahů   3 góly   90,3%




Ohlasy trenérů


Kamil Konečný (trenér SK HS Třebíč): "Jsem spokojen s výkonem, ne však s výsledkem. I přes porážku jsme si posílili seběvědomí. Potrápili jsme domácí díky nasazení, kázni a bojovnosti."

Josef Jandač (trenér HC České Budějovice): "Soupeř hrál organizovaně. Jsme v každém zápase favorit a musíme to potvrzovat. Poprvé v sezóně jsme museli obracet doma nepříznivý stav a jsem rád, že se nám to povedlo. Každé mužstvo proti nám hraje zezadu a ztěžuje nám práci ve středním pásmu."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024