Menu +

MBL – TRE 2:1 sn – Po bitvě a těsné porážce se stěhuje série do Třebíče

Reportáže
T ř e b í č - Ve druhém utkání série se hrál vyrovnanější duel, který nakonec rozhodla jediná branka. Do vedení šli poměrně brzy domácí, Horácká Slavia ale dokázala srovnat v poslední minutě úvodního dějství, stačilo jí k tomu pouhých osm vteřin přesilové hry. Martin Dočekal zužitkoval Dolníčkovu přihrávku brankovištěm. Dalších padesát minut včetně desetiminutového prodloužení branku nepřineslo, rozhodovat se tak muselo až v dovednostní soutěži. Jediným úspěšným střelcem byl Vrbata.
Sdílejte článek
 
, sobota 9.3.2013
MBL MBL
2:1sn1:1, 0:0, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Mikulík (Chaloupka), 70. Vrbata – 20. Dočekal (Dolníček, Nahodil). Rozhodčí: Pavlovič, Vampola - Flégl, Zíka. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3410. Střely na branku: 42:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Kafka, Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Ondřej - Jiránek, Havlíček, Pitule.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Malena, Rangl, Dlapa, Zdráhal, Čejka, Bilčík, Dietz, Sláma - Káňa, Dolníček, Dočekal - Křivohlávek, Ostřížek, Vondráček - Fořt, Nahodil, Čuřík - Kadela, Kaut, Přibyl.

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté otevřeli skóre utkání po necelých třech minutách. Milan Mikulík udělal rychlý výpad mezi kruhy, odkud se přízemní střelou trefil mezi betony brankáře Čiliaka, jemuž v tu chvíli clonil vlastní obránce. První početní výhodu zápasu zakončoval po dlouhém obléhání soupeřovy branky Koudelka, leč v dobré pozici minul. I po návratu potrestaného Ostřížka zůstala Boleslav v útočném pásmu. Obrovskou šanci spálil Pitule, kterého od zadního hrazení křižným pasem hledal Havlíček. Útočník Bruslařského klubu měl před sebou odkrytou bránu, jenže nedokázal kotouč dostatečně zvednout nahoru a tak ho vychytal skvělý Čiliak.

Hosté nehráli špatně. Poprvé na sebe výrazněji upozornili ve dvanácté minutě. Pohlednou rychlou akci zakončoval bekhendem Čuřík. Ke konci prvé třetiny se ve hře pět proti pěti Boleslavští nastěhovali do útočného pásma, jenž drželi nevídaně dlouho. Dokázali i ve třech etapách vystřídat, aniž by se vzdálili třebíčské brány. Už se zdálo, že se takto třetina dohraje. Zmýlená neplatí. Bruslaři nakonec ztratili kotouč, Jiránek zahákoval unikajícího protivníka a Horácká Slavia si podruhé zahrála v pěti proti čtyřem. Přesilovku už po 8 vteřinách využil Martin Dočekal. Po hezké, nezištné kombinaci měl na zadní tyči snadnou práci.

Hosté se ve druhé třetině ukázali v lepším světle. S přibývajícími minutami gradoval jejich výkon. O předváděné hře Boleslavských se dá říci pravý opak. V polovině utkání předvedli svou snahu Pabiška, po něm i Mikulík, z dobré pozice střílející pouze do brankářových betonů. Will měl víc práce než jeho protějšek.

Ostřížek si vyjel do střeleckého úhlu, boleslavský brankář dobře zasáhl chrániči. Třebíč protivníka převyšovala v pohybu. Naprosto patrné to bylo na konci druhé periody. Tak, jako tlačili Boleslavští v závěru prvního dějství , se teď hnali vpřed hráči Třebíče. Štěstí pro Boleslav, že si její soupeř nedokázal vypracovat žádnou výraznější šanci ke skórování.

Horácká Slavia nastoupila do poslední dvacetiminutovky bez ztráty odhodlání. Fanoušci týmu vyznávajícího červenou barvu byli hodně slyšet a užuž křičeli se nadechovali k pokřiku “gól“, avšak Roman Will se fantasticky přesunul proti Vondráčkově zakončení. Fanoušci Boleslavi se dočkali zlepšení výkonu svého týmu. O to se přičinily tři fauly Třebíče v krátkém časovém sledu. Dobře pálil Výborný, posléze to z “voleje“ zkoušel Nouza, ale trefil jen masku vynikajícího Čiliaka.

Dvě minuty před koncem základní hrací doby mohl zmrazit mladoboleslavské publikum Tomáš Fořt. I s baťohem na zádech v podobě boleslavského obránce se probil do zakončení. Nevýrazný bekhendový pokus prošel Willovi mezi nohama a zastavila ho až tyč. Přihlížející se tentokrát nechytali za srdce, ale za hlavu, když Vrbata vystihl chybnou rozehrávku Třebíče a v situaci 1 na 1 střílel zápěstím do břevna. Napínavý konec základní hrací doby rozdílovou branku nepřinesl, následovalo tedy desetiminutové prodloužení.

V něm měl znovu velkou šanci Vrbata, jenže nedokázal přehodit nohu sedícího gólmana. Vlnu emocí přinesl střet Pituleho s Dolníčkem, po němž zůstali oba aktéři na chvíli ležet na ledové ploše. Sudí se po poradě rozhodli vyloučit pouze boleslavského útočníka. A byly to krušné dvě minuty, které Bruslaři přežili i dílem dobře chytajícího Willa.

Rozhodnout musely samostatné nájezdy. V nich se opět předvedli v dobrém světle brankáři. Čiliak ale na rozhodující pokus Davida Vrbaty nestačil. Boleslavský oblíbenec uzavřel třetí sérii precizním blafákem do bekhendu, po kterém zavěsil přesně pod horní tyč. Třebíčské po výborném výkonu musí ztráta druhého semifinálového klání mrzet.



Kamil Pokorný po SF2 Ml. Boleslav - Třebíč 2:1sn

Marek Čiliak po SF2 Ml.Boleslav - Třebíč 2:1sn



Ohlasy trenérů

František Výborný - BK Mladá Boleslav: Čekali jsme, že když Třebíč minulé utkání prohrála, že nyní nemá co ztratit. Začala velice dobře. Mají houževnatý tým a to také potvrdili v utkání. Tentokrát se to tahalo na nerozhodný výsledek, přičemž šance měly oba týmy. Byly tam břevna, tyčky, takže to tak nějak spravedlivě vyústilo do nájezdů. Naštěstí jsme v bráně měli Wildu (Roman Will, pozn. red.). Když jel David Vrbata svůj nájezd, byl trochu zelený, ale nakonec neztratil nervy a zavěsil.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Musím všem hráčům poděkovat, podali jsme fantastický výkon, na kterém se dá určitě stavět i v dalších zápasech. Boleslav byla zaskočená a my jsme zápas mohli rozhodnout v normální hrací době. Nájezdy už jsou loterie, nám to nevyšlo a domácí Vrbata rozhodl. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás sem přijeli podpořit, vytvořili fantastickou atmosféru a jsem rád, že viděli, jak ti kluci dřou i proti takovému soupeři. Doufám, že i na domácí utkání dorazí plný stadion a vytvoří tu pravou pekelnou atmosféru a my je potěšíme vítězstvím.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024