Menu +

SF4: TRE - MBL 2:1 sn - Třebíč vyrovnala semifinále a vynutila si pátý a šestý zápas

Reportáže
T ř e b í č - Celý zápas byl velmi vyrovnaný, obě dvě mužstva zdobila pevná obrana a kvalitní brankáři. Základní hrací doba nerozhodla a tím pádem zápas směřoval do prodloužení. Zde však také branka nepadla a musely rozhodnout samostatné nájezdy, které domácí vyhráli v poměru 2:1! Na pátý zápas se série přesune do města automobilů, v Třebíči se bude hrát šestý zápas v pondělí 18. března.
Sdílejte článek
 
, středa 13.3.2013
TRE TRE
2:1sn0:0, 1:1, 0:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 24. Dolníček (Dočekal), 70. rozhodující nájezd Čuřík – 29. Němeček (Výborný, Toman). Rozhodčí: Pavlovič, Vampola - Flegl, Zíka. Vyloučení: 7:7, navíc Toman (MBL) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3270. Střely na branku: 36:48. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Rangl, Malena, Zdráhal, Dietz, Bilčík, Čejka, Sláma - Dočekal, Dolníček, Káňa - Vondráček, Ostřížek, Křivohlávek - Čuřík, Moučka, Fořt - Přibyl, Kadela, Čech - Kaut.
BK Mladá Boleslav: Will - Jindra, Chaloupka, Němeček, Toman, Kolafa, Pojkar, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Kafka, Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Ondřej - Jiránek, Havlíček, Pitule.

Komentář k zápasu

První třetinu dnešního semifinálového zápasu načali Slávisté dvěma slepenými přesilovkami. Hráči bruslařského klubu se však ubránili, když se neujal střelecký pokus Dočekala ani teč z hole Rangla a poté ohrozili Čiliaka střelou Mikulíka z šesté minuty. Domácí gólman si poradil i se střelami Pojkara a Chaloupky, kteří branku Třebíče ostřelovali od modré čáry v minutě desáté.

Boleslavská jednička v brankovišti, Will, musel ukázat své umění ve dvanácté minutě proti jedovce Káni. O tři minuty později se zrodila první branková příležitost hostů, kteří v přesilové hře zatlačili Slávisty do těžké defenzívy a až odpal kotouče z brankové čáry Zdráhalem vše vyřešil. Do první sirény ještě zahrozil Vrbata, ale Čiliak měl své betony připraveny.

Skóre zápasu se poprvé měnilo v čase 23:32, kdy kapitán Horácké Slavie David Dolníček, nadvakrát dorazil kotouč za záda Willa po střele Dočekala - 1:0. Hosté z města automobilů mohli srovnat krok ve své druhé přesilové hře, ale domácí svojí obětavostí obrovský tlak bruslařů ustáli.

Mladá Boleslav se vyrovnání dočkala v čase 28:30. Při hře čtyř proti čtyřem využil vyhraného bully v útočném pásmu Roman Němeček a propálil po asistenci Výborného vše, včetně domácího brankáře - 1:1. Středočechům po vyrovnání narostla křídla a Slávisty několikrát podržel výtečný Čiliak.

Po menší potyčce a vzájemném vyloučení po dvou hráčích na obou stranách, vypálil ve třicáté čtvrté minutě tvrdě od modré čáry Bilčík a Will vytěsnil přesně letící kotouč mimo tři tyče svým ramenem. Na druhé straně si u své tyče počíhal na Vrbatu pozorný Čiliak, po čtyřiceti minutách se tedy do kabin odcházelo stále za nerozhodného stavu.

Do třetího dějství vstoupili domácí aktivně, pomohla jim k tomu dohrávka přesilové hry z druhé třetiny. Boleslavský Will však ustál tlak i po jejím skončení a hosty v této fázi zápasu podržel. Ve čtyřicáté páté minutě musel svůj parádní zákrok vytáhnout i domácí Čiliak proti střeleckému pokusu Výborného.

Téměř od padesáté minuty základní hrací doby již byla hra z obou stran opatrnější, žádný z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. Přesto poslední slovo zápasu mohl mít domácí Vondráček, který si půlminutku před třetí sirénou nepřišel tváří v tvář na Willa.

V prodloužení se nejprve osmělil Fořt, ale ostrý zákrok si připsal až Čiliak po tutovce Demela z mezikruží. Hosté se nadechovali k závěrečnému tlaku, kterému se domácí kouč postavil oddechovým časem. Když poté neuspěli svými střeleckými pokusy Vrbata a Mikulík, nabídlo prodloužení zajímavou zápletku. V čase 69:00 byl vyloučen domácí Rangl a v čase 69:53 k němu přisedl i kapitán Dolníček. Slávisté se ubránili a zápas dospěl podruhé v sérii do samostatných nájezdů.

V této disciplíně byli úspěšnější hráči Horácké Slavie, když se prosadili Milan Přibyl a Jakub Čuřík proti jedinému exekutorovi hostů Davidu Vrbatovi. Série se tak po vítězství domácích 2:1 sn za nerozhodnutého stavu 2:2 stěhuje zpět do Mladé Boleslavi.

Jakub Čuřík po po SF4 Třebíč - Ml. Boleslav 2:1sn

Tiskovka po SF4 Třebíč - Ml. Boleslav 2:1sn



Ohlasy trenérů

Jan Vidner – BK Mladá Boleslav: Zápas jsme dotáhli až do nájezdů, tam už to bylo padesát na padesát a my jsme je nezvládli. Play – off teď pokračuje zase v sobotu. Od poloviny zápasu jsme Třebíč přehrávali, asi se na nich projevila únava, nebo jsme my začali hrát ve větším pohybu. V prodloužení jsme soupeře skoro nepustili z pásma, bohužel se ubránili a nájezdy jsme pak nezvládli. Určitě jsme nečekali, že to bude lehká série, kterou vyhrajeme 4:0. Je to vyrovnané, výsledky jsou těsné a musím říct, že tady jsme nastupovali skoro proti šesti hráčům. Publikum v Třebíči bylo fantastické, hnalo domácí dopředu a nám chyběl ten pověstný kousek štěstí, aby puk spadl za brankovou čáru.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Jsem ve velkých emocích, je to pro mě složité, ale pokusím se nějaká slova říct. Soupeř je kvalitní na puku, má čtyři kvalitní formace. Zase jsme hráli s velikým nasazením a bojovností, puky jsme chytali i do obličeje, třeba Václav Čejka, padali jsme do ran. Ve druhé třetině jsme se dostali pod tlak, měli jsme daleko na střídačku a tam jsme měli problém. Ustáli jsme to a na začátku třetí třetiny jsme nedali tři gólové šance. V prodloužení se projevila ta kvalitní hra soupeře na kotouči, my jsme to ale ubojovali, v bráně nás podržel vynikající Čiliak. Penalty jsme hostům vrátili, za což jsem strašně rád. Jakub Čuřík si o ni řekl, tak jel a dal ji. Milana Přibyla jsme vybrali, není to úplný specialista, ale dnes jsme věřili, že to na gólmana soupeře bude platit a jak se ukázalo, vybrali jsme správně. Neskutečné bylo dnes publikum, to nám dodává další sílu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024