Menu +

TRE - KOM 3:5 - Dva tisíce diváků viděly skvělé hokejové představení

Reportáže
T ř e b í č - Ke třetímu přípravnému zápasu přijel do Třebíče jedenáctinásobný vítěz ligy, tým HC Kometa Brno. V první třetině se hrál výborný hokej, hráči Komety měli ze hry více, což vyjádřili již v páté minutě Tomášem Svobodou. Domácí nesložili zbraně a ještě do první sirény vývoj skóre otočili. Ve druhé dvacetiminutovce hosté rychle srovnali hru, když využili přesilovku. Tato branka určila ráz utkání, Brno bylo ve všech ohledech lepší a svoji převahu korunovalo dvěma přesnými zásahy. Ve třetí čáti Kometa ještě navýšila svoje vedení, Třebíč však nepřestala hrát a výsledek zkorigovala na přijatelný rozdíl dvou branek. K výborné atmosféře přispěly oba tábory fanoušků.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 8.8.2013
TRE TRE
3:52:1, 0:3, 1:1
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Dolníček (Laš, Vondráček), 20. Wasserbauer (Nahodil, Čejka), 52. Paták (Kaut) – 5. Svoboda T. (Svoboda J.), 21. Koreis (Kuboš), 37. Káňa (Dočekal), 39. Svoboda J. (Kempný), 45. Kempný (Nosek). Rozhodčí: Blecha, Pokorný – Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1960. Střely na branku: 28:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Malena, Bilčík, Čejka, Janota, Peroutka, Dittrich – Laš, Dolníček, Vondráček – Wasserbauer, Nahodil, Čuřík – Kadela, Kaut, Přibyl – Čech, Zábranský, Moučka – Paták.
HC Kometa Brno: Čiliak – Žižka, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Nosek, Kempný, Dlapa – Raška, Svoboda T., Burian – Křivohlávek, Mrázek, Němec – Hruška, Svoboda J., Holec – Káňa, Koreis, Dočekal.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání hosté vyhodili na icing, čehož využila Třebíč, Vondráček však přestřelil a Čiliaka nepřekonali svými střelami ani Nahodil s Wasserbauerem. Až po dvou a půl minutách vystřelila Kometa, Holec však mířil o metr mimo. Do šance se natlačil i Janota, Vondráčka z mezikruží vychytal Čiliak. První příležitost hostí skončila brankou. Tomáš Svoboda dostal před branku přihrávku od Jakuba Svobody a zamířil do šibenice – 0:1.

Po vyloučení Němce hrála Třebíč přesilovou hru, Dolníček však zblízka neuspěl. Nosek v oslabení nebezpečně tečoval střelu Kempného. Zblízka nepřelstil v gólovce Čiliaka Kaut. Na trestnou lavici musel usednout za podražení i Moučka, Noskovu tečovanou ránu schoval Dusík do lapačky. Po střele Dlapy tečoval Dočekal, lapačka třebíčského brankáře však byla na místě. Po souhře s Vondráčkem prověřil Čiliaka Laš, pak však vystřelil přesně nad beton David Dolníček.

Nebezpečné bylo nahození Bilčíka přes všechny hráče po vyhraném buly. Druhým vyloučeným hráčem domácích byl Kaut, Kuboš, ani dorážející Dlapa však kotouč stejně jako osamocený Holec nebo střílející Němec mezi tři tyče nedostali. Dusíka nepřekonal ani Tomáš Svoboda, který si vybruslil před branku. Minutu před koncem třetiny zavezl Nahodil elegantně puk v pásmu a předložil ho Wasserbauerovi, který ho zametl do sítě – 2:1.

Také druhé dějství začali lépe domácí, blízko brance byli Dolníček s Vondráčkem po střele Maleny. K ohrožení branky se nedostal pro dobrý obranný zákrok Janoty Koreis. Třebíčský obránce byl však záhy vyloučen a Kometa skórovala při přesilové hře. Stačilo ji k tomu šest vteřin, kdy překonal Dusíka zblízka právě Koreis. Velmi dobrá byla střela Zábranského i dorážka Čecha. Do brejku ujel Wasserbauer, byl však zahákován, a proto následovalo trestné střílení. Třebíčský forvard však poslal puk po zemi pouze do betonu Čiliaka.

Velmi dobrá byla rána Jana Hrušky, kterou zastavil Dusík ramenem. V přečíslení dva na jednoho volil Moučka až příliš zbytečně střelu. Čiliaka ohrozila rána Bilčíka, třebíčského brankáře prověřil pro změnu Holec. Po vyloučení Janoty se musela Třebíč bránit, na Dusíka si nepřišli Raška ani Hanzlík. Noskovu ránu ukryl Dusík v náruči. Vyloučen byl i Čejka, přesilovou hru Komety však zhatil faulující Němec. Při hře ve čtyřech prověřil Čiliaka Nahodil. Do vedení šli hosté. Dočekal našel úplně volného Káňu, který zamířil pod břevno. Vyrovnat mohli Dolníček s Vondráčkem, chybělo ale potřebné štěstí. Přečíslení hostů dva na jednoho zakončil bez jakýchkoliv problémů přesnou ranou Jakub Svoboda – 2:4.

I ve třetí třetině se hrál velmi bojovný hokej. Na 5:2 zvyšoval po příhře Noska z kruhu Kempný. Třebíč však nesložila zbraně a bojovala, Paták mířil mimo. Dusíka nepřekonal zblízka Jakub Svoboda. Z předbrankového prostoru mohl snížit při signalizované výhodě Eduard Kadela, ale netrefil branku. Při přesilové hře byli blízko ke gólu Dolníček s Vondráčkem, když se snažili dorážet po ráně Maleny. Čiliaka ohrozili i Čuřík s Nahodilem. Nakonec se prosadil Lukáš Paták, když poslal volný kotouč do odkryté branky za zdezorientovaného Čiliaka – 3:5. Zblízka nepřekonal Dusíka několikrát dorážející Raška. Po vyloučení Dolníčka se Třebíč bez obtíží ubránila, a protože se svou střelou neuspěl v poslední minutě Dočekal, skončilo utkání rozdílem dvou branek.



Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Kometa Brno 3:5

Jan Wasserbauer po utkání Třebíč - Kometa Brno 3:5

Vilém Burian po utkání Třebíč - Kometa Brno 3:5

Vladimír Kýhos po utkání Třebíč - Kometa Brno 3:5



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Ten zápas měl určité fáze a v některých fázích jsme byli spokojeni, hlavně v první třetině. Hráli jsme, si myslím, velice dobře, měli jsme výborný nástup. Ve druhé třetině jsme měli střídání na dlouhou stranu, dostali jsme se pod tlak, hráli jsme šest minut oslabení. Kometa se dostala do tlaku a dala tři góly. Ve třetí třetině jsme už neměli moc sil, tak jsme se snažili zodpovědně bránit a trpělivě čekat na nějakou šanci. Jeden gól jsme dali, jeden dostali, ale říkám, zase tam byli pasáže kvalitní a pasáže horší. Potřebujeme udržet kvalitu celý zápas a nemůžu si pomoct, na tři góly jsme dneska soupeřům nahráli. Samozřejmě měli jiné šance, ale ty tři góly, kdy si to vracíme zpátky do třetiny, to bohužel jsme Kometě darovali. Velký rozdíl byl v koncovce, protože třeba Jakub Svoboda nám předvedl, jak se řeší situace dva – jedna. My jsme šli za ten zápas třikrát nebo čtyřikrát, ale někdy jsme ani nezakončili. V tom jsou ty rozdíly, proto ti hráči hrají výš a my musíme dál pracovat. Myslím si, že to je svátek pro Třebíč, hrálo tady extraligové mužstvo, pro kluky obrovská zkušenost, vynikající divácká kulisa a hokejový výsledek, takže si myslím, že jsme ostudu neudělali.

Vladimír Kýhos – HC Kometa Brno: Pro kluky není lehké takhle naskočit do zápasu, domácí už hráli třetí zápas. Hlavně v první třetině to bylo znát, nemohli jsme se dostat do tempa. Je něco jiného hrát na tréninku na dvě, nebo pak takovýto ostrý zápas, myslím ale, že postupem času to už bylo lepší a postupem času se ve hře objevovaly věci, které po hráčích chceme a které trénujeme. Jsem spokojený se dvěma třtinami tohoto zápasu. Volno dnes dostala lajna Leoš Čermák, Libor Pivko a Hynek Zohorna, zdravotní problém má Milan Hruška, takže ten také nehrál.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024