Menu +

TRE - UNL 0:3 - Třebíčští střelci se ani jednou neprosadili proti výbornému Dlouhému

Reportáže
T ř e b í č - K dvacátému pátému kolu přijel do Třebíče aktuálně třináctý celek prvoligové tabulky, HC Slovan Ústečtí Lvi. V první třetině byli domácí aktivnější, ale branky dávali hosté. Nejprve se prosadil Boháč, po něm v nájezdu i Alinč, těsně před první sirénou procedil skrze Faltera puk Havlíček. A hosté odcházeli do kabin spokojenější. Ve druhém dějství byli domácí aktivnějším týmem, ale ani přes množství přesilovek branku nedali. Ani ve třetí třetině branka nepadla, domácí se sice snažili s utkáním něco udělat, ale jistý Dlouhý jim nedovolil ani jeden přesný zásah.
Sdílejte článek
 
25.kolo, sobota 23.11.2013
TRE TRE
0:30:3, 0:0, 0:0
UNL UNL
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Boháč (Smetana), 6. Alinč (Vávra, Vobořil), 19. Havlíček (Černý). Rozhodčí: Hejduk – Černý, Reich. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1530. Střely na branku: 45:16. Průběh utkání: 0:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Dujsík, Dlapa, Bilčík, Dietz, Rangl, Čejka – Vondráček, Čuřík, Laš – Kaut, Mikeska, Fořt – Křivohlávek, Nahodil, Wasserbauer – Přibyl, Paták, Čech.
HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý – Sklenička, Grin, Holomek, Vobořil, Smetana, Černý, Vaněk, Brož – Tůma, Roubík, Kloz – Rod, Alinč, Vávra – Boháč, Havlíček, Baránek – Pořický, Hanzl.

Komentář k zápasu

Po chybě hostů v rozehrávce se dostal v úvodu utkání do brejku Laš, ani nadvakrát ale Dlouhého v brance Ústí nepřekonal. Po hákování ale následovala přesilová hra domácích, Bilčíkovy střely ani Křivohlávkova rána však nebyly úspěšné. Což využili hosté, kteří vůbec v první příležitosti skórovali. Daniel Boháč zužitkoval přesnou přihrávku od mantinelu – 0:1. Vyrovnat mohl Laš, to by ale musel prostřelit Dlouhého z kruhu.

Druhá akce Ústí a 0:2. Po chybě obrany předvedl perfektní blafák se střelou pod břevno Jan Alinč. Po vyloučení Černého hrála Třebíč druhou přesilovou hru, po Mikeskově přihrávce si málem srazili hosté puk do vlastní branky. Špatně nevystřelil Čuřík. Už při hře v pěti sehrála pohlednou kombinaci Mikeskova formace. Při signalizované výhodě ohrozili Třebíčští Dlouhého po Mikeskově příhře. Na 0:3 zvýšil před koncem třetiny po přesné střele k tyči Havlíček.

Dietzovu ránu na začátku druhé třetiny Dlouhý vyrazil, na druhé straně nebezpečně tečoval Rod. Při přesilové hře se snažili překonat ústeckého brankáře Nahodil s Lašem. Další střely domácích končily v lapačce Dlouhého, zvlášť ta Čuříkova po přihrávce Mikesky volala po gólu. Ani Ranglova rána za záda brankáře hostí neprošla. Po střele Skleničky schoval Falter kotouč do lapačky. Velmi důležitý zákrok betonem si pak připsal po akci Boháče. Ani Vondráčkova střela nebyla gólová. Neuspěli ani Nahodil s Lašem a znovu Nahodil. K ohrožení třebíčské branky se dostali i hosté, pak však faulovali.

I poté, co vypálil Dujsík a Nahodil tečoval, našel Dlouhý puk ve své lapačce. Při další výhodě domácích tvrdě vypálil znovu Dujsík. Dietzovu ránu Dlouhý vyrazil. Po střele Křivohlávka zazvonila tyčka. Záhy byl vyloučen Dietz, hosté se k žádnému ohrožení třebíčské branky nedostali. Z úhlu neprostřelil Dlouhého Nahodil. Roubíkovo nahození nemohlo Faltera ohrozit. Dujsíkovu ránu ústecký brankář vyrazil, Fořtova skončila nad břevnem. Hosté pěkně zakombinovali při přesilové hře, od modré pálil jen do náruče Faltera Grin. Zasahovat musel třebíčský brankář ještě po střele Havlíčka. V nepříliš pohledném utkání tak zvítězili produktivní hosté.



Tiskovka po utkání Třebíč - Ústí n/L 0:3

Marek Laš po utkání Třebíč - Ústí n/L 0:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme špatný vstup do utkání. Takhle do zápasu nelze vstoupit, to byl velký problém. Měli jsme první šanci, kterou jsme však nedali, nevyužili jsme dvě přesilovky a soupeř nám dvakrát odjel a využil i třetí střelu. Utekl na 3:0 a potom samozřejmě přišla taková ta naše domácí klasika, kdy jsme se snažili, nutili, stříleli. Ale nebylo to nachystané, nebylo to připravené. Nebyla tam důslednost před bránou, takže jsme tam nic nepropasírovali. Neměli jsme se na čem chytnout, soupeř už jenom bránil a trpělivě čekal. Když přišla nějaká gólová šance, tak ji gólman v klidu pokryl. My jsme se neměli jak zvednout. Potřebovali jsme se odrazit od vstřelené branky, ale tu jsme bohužel za šedesát minut nedali, takže jsme zaslouženě prohráli.

Milan Skrbek – HC Slovan Ústečtí Lvi: My už jsme to vítězství potřebovali, čekali jsme na něj dost dlouho. Já bych chtěl poděkovat hráčům za perfektní přístup, za kvalitní výkon a za velkou bojovnost. Ten zápas byl vyrovnaný, ale my jsme prostě dali tři góly.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024