Menu +

TRE - HBR 4:1 - Třebíčští potvrdili vítězství z Českých Budějovic a v derby přehráli Rebely

Reportáže
T ř e b í č - Čtvrtá čtvrtina dlouhodobé části soutěže běží svým kvapíkem. Bílé hvězdy ve 42. kole přivítaly na svém ledě v atraktivním derby tým HC Rebel Havlíčkův Brod a cíl byl jasný. Potvrdit venkovní výhru nad ambiciózním Motorem, zachytit začátek zápasu a vyhrát před domácím publikem za plný počet bodů. Domácí si za svým cílem šli od prvního vhazování a již v první třetině si brankami Laše, Nahodila a Čuříka vytvořili tříbrankový náskok. Rebelové zbraně nesložili a v polovině zápasu snížili trefou Polodny. Domácí se však o vítěztví již připravit nenechali a svoji výhru 4:1 ještě pojistili brankou Fořta pět minut před závěrečnou sirénou. Důležité body tedy zůstávají doma!
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 22.1.2014
TRE TRE
4:13:0, 0:1, 1:0
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 14. Laš (Čuřík, Dolníček), 15. Nahodil (Přibyl), 20. Čuřík (Laš, Malena), 55. Fořt (Vondráček, Čejka) – 31. Polodna (Stach, Kolafa). Rozhodčí: Jílek, Schmejkal – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1580. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Novotný – Bilčík, Malena, Dietz, Čejka, Miller, Dlapa – Čuřík, Kaut, Laš – Vondráček, Mikeska, Fořt – Přibyl, Nahodil, Čech – Kadela, Dolníček, Křivohlávek.
BK Havlíčkův Brod: Sedláček – Drtina, Kolafa, Jank, Plášil, Korim, Ketner, Zítka, Pohl – Číp, Polodna, Stach – Berger, Kadlec, Ondráček – Maliník, Rousek, Gengel – Stehlík, Štumpf, Šesták.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila Horácká Slavia aktivně. Brankář Havlíčkova Brodu Vojtěch Sedláček se zapotil při krocení zahřívacích střel z hokejek soupeřů. Nejnebezpečnější byla rána Přibyla po vhazování v útočném pásmu Třebíče. Filip Novotný v domácí brance čelil první střele v páté minutě, vyslal ji Drtina. Na druhé straně kontroval tvrdou střelou švihem Vondráček. V polovině třetiny přenechal zmiňovaný Vondráček kotouč do tandemu Fořtovu, jehož jedovku zpacifikoval Sedláček s vypětím všech sil.

Jako první si přesilovku zkusili hosté. Největší šanci Rebelů měl na své holi Číp, který vyslal prudkou střelu z mezikruží. Novotný puk skvěle vytěsnil mimo nebezpečí. Pak hrály v početní výhodě Bílé hvězdy. Třebíčští svým pohybem rozhýbali čtverec Rebelů, kotouč putoval na modrou čáru, odkud vypálil z voleje Marek Laš a jeho bomba proletěla kolem hráčů až do sítě. Za necelou minutu se stav utkání měnil znovu. Přibyl zachytil na modré čáře vyhazovaný puk, periferně našel volného Lukáše Nahodila. Ten si puk bleskově zpracoval a zavěsil pod horní tyč. Za několik okamžiků sehrála Třebíč druhou přesilovku, která vyvrcholila kombinací, na jejímž závěru přetavil perfektní Malenovu přihrávku ve třetí branku Jakub Čuřík.

Na začátku druhé periody zapracoval Dolníček, našel Kadelu, ale z tohoto mráčku nezapršelo. Rebelové, vědomi si tříbrankového manka, převzali aktivitu. Nejprve Stehlík neprostřelil dobře pozičně postaveného Dlapu, za pár chvil čapnul Novotný tutovku Polodnovi. Při vyloučení Čecha pálil Korim, Novotným vyražený puk poslal Číp mimo třebíčskou svatyni.

Havlíčkobrodští se svého gólu přece jen dočkali v polovině střetnutí. Stach poslal přihrávku od mantinelu kolem dvojiček hráčů až na druhou tyč na hůl Petra Polodny, proti jehož okamžitému zakončení neměl Filip Novotný šanci zasáhnout. Na dostřel mohl dostat Rebely Ondráček, třebíčský brankář byl proti. Konec prostřední třetiny dohrávaly Bílé hvězdy s výhodou dvou mužů v poli, když v předchozí klasické přesilovce střílel Dolníček do tyče. Souhra vedla k Bilčíkovi, ale jeho bomba pleskla o tvrzené sklo za Sedláčkovou brankou.

I ve třetí třetině pokračoval rychlý a pohledný hokej plný osobních soubojů s důraznou hrou do těla. Čuřík ani Mikeska pojistku nepřidali. Kolafovy rány v přesilovce hostů létaly mimo třebíčskou svatyni. Novotný měl štěstí v 51. minutě, kdy se Jankova rána vyražená třebíčským gólmanem odrazila od dojíždějících protihráčů nad jeho branku. Definitivní zlom v zápase přišel pět minut před koncem. Tomáš Fořt ještě Mikeskovu přihrávku nevyužil, za chvíli ho exkluzivním pasem našel Vondráček a v ochozech se začalo slavit. Třebíč po skvělé první třetině zaslouženě zdolala Havlíčkův Brod.



Tiskovka po utkání Třebíč - Havl. Brod 4:1

Ryley Miller po utkání Třebíč - Havl. Brod 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – Třebíč: První třetinu jsme odehráli výborně. Hlavně nám vyšly přesilovky s návratem Davida Dolníčka. Výsledek byl pro nás příznivý, ale věděli jsme, že proti nám stojí soupeř a pro mě největší překvapení sezony a že dopředu je obrovsky silný. Ve druhé třetině nám to předvedl, tam nás podržel Filip Novotný, měli jsme tři nebo čtyři brejkové situace, dali jsme tyčku. Ve třetí třetině jsme si řekli, že musíme hrát tu obranu úplně jinak a opravdu být agresivnější a víc chtít. Zvládli jsme to, dali jsme pojistku v závěru. Jsem spokojený ze dvou důvodů. Potřebujeme body, abychom se dostali do play-off, a po špatných výsledcích doma jsme chtěli potěšit fanoušky.

Richard Cachnín – Havlíčkův Brod: Utkání jsme vůbec nezvládli v první třetině. Nezachytili jsme nástup do zápasu, domácí vytvořili obrovský tlak. Udělali jsme fatální chybu v naší přesilové hře, udělali jsme faul, který domácí hned potrestali. Nakopli jsme je k tomu, aby po první třetině byl stav 3:0. V kabině jsme si něco vyříkali. Ve druhé třetině přišel na led jiný mančaft, ale co jsme nedali za stavu 3:1, mohli jsme utkání hodně zdramatizovat. Takové tři gólové stoprocentní šance by se měly proměňovat. Ve třetí třetině si domácí průběh zápasu pohlídali bojovností, tvrdostí, agresivitou. Soupeři můžu pogratulovat k zaslouženému vítězství.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024